Slika nije pronađena

Kada čujemo stihove 'I'm a Barbie girl, in the Barbie world/ Life in plastic, it's fantastic' svima nam, bez obzira na godine, u uhu zasvira ista poznata melodija - ona popularne grupe Aqua iz 1997. koja i dan danas brojem pregleda ruši rekorde.


No, jesmo li se ikada, pjevušeći ovu zaraznu melodiju, zapitali o čemu pjesma doista govori? Ukoliko i sami nismo, mlada glazbenica Hannah Grae učinila je to umjesto nas i otpjevala svoju, osviješteniju verziju prilagođenu vremenu i zbivanjima koje žene, baš kao i u prošlim vremenima, i danas na svakodnevnoj bazi doživljavaju.


I'm a Barbie Girl

living in a man's world.

They think I'm plastic

it's fantastic.


They think that they can stare,

undress me anywhere.

'It's just romantic,

stop being dramatic'.


Ovo je samo dio stihova koji šalju snažnu poruku tjerajući nas da se zapitamo jesu li stihovi hita devedesetih tako bezazleni kako se čine. Možda je stvar u tome da autori originalne verzije nisu razmišljali tako duboko te da tematika položaja žena u društvu u vrijeme nastanka pjesme nije bila toliko aktualna i dostupna svima kao što je to slučaj danas. Svakako, smatramo da je Hannahina obrada pun pogodak, kako s glazbene strane, tako i s tematsko-idejne koja će svakoga natjerati na razmišljanje. 


Obradu poslušajte u nastavku:


Pogledaj još:


KVIZ: Koja glazba najviše odgovara tvom karakteru?


Jesu li Kylie i Hailey Bieber drage ili baš i ne? Konobarica ocjenjuje ponašanje poznatih - neki bi te mogli iznenaditi!


Nominirani filmovi za ovogodišnje Oscare u glavnoj kategoriji: Ovih 8 su najbolji od najboljih!

Devedesete hannah grae aqua Barbie Girl

Još vijesti