Slika nije pronađena

Ekipa rođena devedesetih također se svađala s mamama i starijim bratom, isto su morali skupiti hrabrosti i pozvati simpu na dejt i mrzili su matematiku, ali oni su živjeli u nekom drugom svijetu u kojem su ovo bili glavni problemi.

1. Slučajno spajanje na Internet – prije si se samo preko kućnog računala mogao spojiti na Internet, a dok si surfao nitko te nije mogao dobiti na kućni telefon (da, kućni telefon!). Imali su mobitele, ali problem je bio što ako si se slučajno stisnuo krivi gumbić i spojio se na Internet morao si brzo reagirati i ugasiti to jer je inače došao ogroman račun za mobitel.


2. CD u autu – klinci su tada bili sretni ako su u autu imali cd player. Oni staromodni imali bi kazete, a prava muka bila je koji cd odabrati za slušanje. A pravi problem je bio ako ti se cd izgrebao i više ga nisi mogao slušati. Pravi horor.


3. Riječ na kompu 'NO DISC' – prije su klinci pržili cd-e. I sada se to radi, ali rjeđe jer svi imamo usb. Dakle, prvo je muka bila skinuti pjesme koje želiš s interneta jer je sve bilo jako usporeno. Onda si nažicao starce da ti kupe cd i spržio si svojih 7 pjesama i što se onda dogodi – linija ti napiše 'no disc' jer ne može očitati tvoj cd.


4. Previše stvari – prije je bila potrebna puno veća torba jer si prije izlaska iz kuće trebao uzeti i mobitel i mp3 player. Ne, nije se mogla slušati glazba s mobitela.


5. Snimanje pjesama -  budući da je skidanje pjesama bilo nemoguće ako nisi imao Internet (to se događalo) opcija je bila snimiti s mobitelom pjesmu s radija i to eventualno samo refren. To je onda najčešće bila melodija zvonjave mobitela.



6. Slanje slika ili datoteka trajalo je vječno
– danas slanje slika traje par sekundi i ako slučajno traje dulje paničariš. No, nekad su klinci bili ipak malo više strpljivi.


7. Kazete – znate što su kazete vjerojatno, ali nemate pojma što znači titranje ili premotavanje prije vraćanja u videoteku. Ili kad se izvukla traka i film je bio uništen. To je bila frustracija.


8. Memorijska kartica? Jok! Prije je na mobitelu bilo mjesta za ravno 20 poruka, a sve ostale su se trebale brisati. Što ako ti je dečko poslao poruku koju želiš sačuvati? Napišeš je u posebnu bilježnicu za čuvanje poruka.


9. Zvanje na kućni telefon – lako sada poslati simpi poruku na WhatsApp pa se lijepo dogovorite za dejt. Prije su se ljudi morali zvati na kućni telefon, a naravno da se uvijek prvo javila njegova mama.


10.  Tipkanje poruka na mobitelu – nije bilo jedna tipka jedno slovo, nego si trebao dva puta tipku s brojem 3 da dobiješ slovo E na ekranu.



*Ali nije bilo seenanja pa je život bio jednostavno lakši. Nije ti odgovorio na poruku – možda je nije još vidio.

Foto: Shutterstock/Giphy

Izvor: Buzzfeed/I.I.

Pročitajte još:

Ovo su željele ispod božićnog drvca: pokloni koje su cure željele prije 15 godina

Splitski srednjoškolci izveli Mannequin challenge na maturalnoj zabavi

Žali zbog svoje slave – evo kako danas izgleda klinac s popularne fotke

tinejdžeri muke Devedesete

Još vijesti