Slika nije pronađena
Gotovo svako dijete je devedesetih u džepu nosilo Tamagotchi. Ovaj digitalni kućni ljubimac zaludio je svijet 1996. godine, a sada se vraća na police trgovina.

Popularnost digitalnog kućnog ljubimca u obliku jajeta proširila se iz Japana u sve dijelove svijeta, a nakon prvotnog lansiranja na tržište prodano je više od 82 milijuna modela. Jedna tvrtka sada je odlučila ponovno ga vratiti u proizvodnju, a stajat će 34 dolara, odnosno 225 kuna, kaže Index.hr. Klasični model korisnicima bi trebao pobuditi nostalgiju za djetinjstvom jer će imati sve čega se sjećaju iz originalne verzije. Naime, da bi svog Tamagotchija održali na životu, vlasnici će ga morati redovito hraniti, napojiti, disciplinirati i uspavati.


Igračka bi trebala biti dostupna u osam modela, a objava na Facebooku o povratku Tamagotchija na tržište zaradila je hrpu reakcija u obliku 28 tisuća komentara. 'Jedina stvar o kojoj sam se brinuo pet godina je da je moj Tamagotchi na životu', jedan je od nostalgičnih komentara. Mnogi su se prisjetili da im je upravo održati ga na životu bio najveći problem jer im roditelji nisu dopuštali da ga nose u školu, ističe Index.hr. Tamagotchi je dostupan i na Amazonu.


Ipak, neke je razočarala cijena novih modela od 225 kuna: 'Za te novce ću radije i dalje imati samo sjećanja na devedesete', poručio je jedan muškarac.


Foto: Instagram/ Freepik

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Oboružajte se strpljenjem! WhatsApp ponovno uvodi promjene, a ni ovoga puta nisu dobre...

[FOTO] NORIJADA 2019! Najbolji natpisi na majicama zagrebačkih maturanata

VIDEO 'Umotat ću se gola u nju i trčat okolo'! Srednjoškolci skinuli zastavu Hoda za život, obitelj i Hrvatsku

ljubimac digitalni kućni ljubimac igračka nostalgija kućni ljubimac Devedesete zabava Tamagotchi

Još vijesti