Slika nije pronađena

Samo zato što su devedesete službeno davno završile to ne znači da su one stvarno gotove jer ono što je bilo moderno tada je jako trendi i danas.

Ovu godinu bismo mogli slobodno nazvati `godinom reciklaže starih trendova` jer sve ono što nosimo danas smo prvi put nosili prije više od 16 godina. Osim odjeće i šminke, danas su i reference iz pop kulture uglavnom izvučene iz tih godina, a o čemu se točno radi saznajte odmah:

Vampiri

Mnogi će misliti da je Sumrak saga popularizirala `seksi krvopije`, ali to nije tako. Iako su vampiri s nama još od Nosferatua, devedesete su bile plodno tlo za rođenje brojnih vampira iz primjerice tv literature. Vampiri su postali dio pop kulture zahvaljujući knjizi Okus krvi, seriji Buffy ubojica vampira i filmu Intervju s vampirom.


Chokeri

Svaka cura koja prati trendove danas ima choker oko vrata, a sve je počelo u devedesetima kada su se oni prvi puta pojavili. Ova ogrlica koja se nalazi skroz priljubljena uz vrat, a 1996. bila je pravi hit. Sada ju nose Gigi Hadid i Kendall Jenner koje su bile još djeca tijekom devedesetih.Tamno ljubičasti ruž za usne

Možda misliš da je Kylie Jenner odgovorna za povratak tamno ljubičastog ruža, ali moramo te razočarati i reći: krive su devedesete. Boja šljive na usnama je popularna i danas, ali je prvi puta isfurana prije skoro 20 godina.


Spin na biciklu

SoulCycle i spin na biciklu su danas vrlo aktualne vježbe i sastavni dio vježbanja svakog ljubitelja fitnessa, a sve je počelo u devedesetima. Spinning je nazvan `najvrućom` vježbom 1993.


R`n`B glazba

Zahvaljujući The Weeknd-u i Zaynu, dobri R`n`B beatovi nas zasipaju i danas, ali sve je krenulo devedesetih. Može se reći da je R`n`B bezvremenska glazba, a stil je sličan kao nekada.


Mom jeans

Mom jeans su bile jako popularne tijekom devedesetih, a svaki poznati brend ima svoje mom jeans. Ako tražiš par traperica u kojima ćeš biti totalno moderna možeš uzeti mamine stare rifle od prije 20 godina.

trendovi prije 16 godina Devedesete

Još vijesti