Slika nije pronađena

Animirani filmovi nose određenu poruku - to je najčešće tako jer djeci žele prenijeti i usaditi određene vrijednosti o obitelji, životu, prijateljstvu, ljubavi... Pixarove i Disneyjeve animirane filmove gledaju i odrasli jednako kao djeca.

Prijateljstvo je najbitnije, život može biti lijep ako si okružen s obitelji i ljudima koji te vole - samo su neke od životnih lekcija koje se nas naučili crtići.

Ovo su naše najdraže lekcije:


#Samo nastavi plivati! - Potraga za Nemom

Život je pun izazova, uspona i padova. Sljedeći put kada odlučiš odustati od svega i dići ruke sjeti se što je Dora iz crtića Potraga za Nemom rekla... Samo nastavi plivati!


#Obitelji znaju biti teške, ali su važne. - Izbavitelji

Čak i ako nam se čini da je naša obitelj kompletno luda i nemoguća- ona je jednako važna kao i svaka druga obitelj. Premda našu obitelj ne čine super heroji, na njih uvijek možemo računati. Kada ih najviše trebamo, oni su tu za nas.


#Pravo prijateljstvo traje zauvijek.- Priča o igračkama

Koliko god ljudi sreli kroz život, što god da nam se dogodilo ili kako god se osjećali, moramo znati da istinsko i pravo prijateljstvo traje zauvijek. Normalno je da gubimo prijatelje kroz život, ali uvijek imamo tog jednog prijatelja kojeg znamo oduvijek i kojeg volimo.


#Mame su uvijek mudre, pa čak i kada nam idu na živce.- Merida Hrabra

Svi znamo da je ovo istina! Premda nas znaju nervirati i izluđivati, naše mame su uvijek mudre. Kada nam da neki savjet, a mi napravimo suprotno, na kraju vidimo da je mama ipak bila upravu. Mame uvijek žele najbolje za svoju djecu. Kraj priče.


#Uživaj u vožnji koju ti donosi život.- Auti

Nije laž da je život autoput. Nikad ne znaš gdje će te odvesti i koja je tvoja svrha u životu. No, život je samo jedan i kakav god da je- treba uživati u njemu upravo zato jer je tako nepredvidiv.


#Ljubav nema kraja.- Nebesa

Nema ništa čišće od ljubavi između Carla i Ellie iz crtića Nebesa. Prava ljubav zbilja traje zauvijek, bez obzira ako je netko od partnera star. Čak i nakon smrti, ljubav je i dalje živa.


#Neočekivana prijateljstva su ujedno i najbolja.- Čudovišta iz ormara

U ovom crtiću vidimo različite likove koji su prijatelji što nas je možda i začudilo. Neka prijateljstva jednostavno ne očekujemo, a opet oplemene naš život i učine nas boljim ljudima. Isto tako, svima treba dati šansu za prijateljstvo, možda nas iznenade.#Možeš biti što god želiš.- Juhu-hu

Ovaj animirani film ohrabruje sve da budu što god požele. Nitko nas ne može spriječiti da budemo dobri ljudi, liječnici, kuhari- ili što god drugo. Trebamo vjerovati u sebe i okružiti se pozitivnim ljudima koji nas potiču u tome.


#Ne sudi nekoga po njegovoj veličini.- Život buba

Nije bitno je li netko visok, nizak, mršav, debeo- svakoga treba jednako poštovati. Ljude ne treba suditi i procijenjivati na račun izgleda. Tko god to radi uvijek se opeče u životu.
animirani filmovi lekcije o ljubavi i prijateljstvu

Još vijesti