Slika nije pronađena

Svi znamo da animirani filmovi nisu samo za djecu te baš zato mnogi od nas jedva čekaju nove crtiće poput Potrage za Dorom ili Malog princa.

Oni su poučni, smiješni, zabavni i edukativni te su odavno postali miljenici i odrasle publike. Disney, Pixar i druge filmske kuće pripremile su brojne animirane poslastice za svu djecu i one koji čuvaju dijete u sebi.

Pripremite kokice jer ove animirane filmove ne smijete propustiti ove godine:

Potraga za Dorom

Ovo je film kojeg su fanovi Potrage za Nemom čekali- vrijeme je za traženje simpatične i zaboravne ribice Dore. Nemine avanture su postale pravi klasik, a nadamo se da ista sudbina čeka i Doru.


Zootropola

Još od Ezopovog vremena, ljudi obožavaju priče u kojima su životinje glavni likovi, a k tome se ponašaju kao ljudi. Jedan takav animirani film je i Zootropola. U ovom filmu postoje slatke životinje i one zle koje ih žele pokoriti.


Trolls

Glasove u ovom filmu posudili su Anna Kendrick, Justin Timberlake, Gwen Stefani, Kunal Nayyar i mnogi drugi poznati. Možda se današnje generacije ne sjećaju, ali ovi trolovi su neko vrijeme krasili svačije privjeske ključeva i policu u sobi (radi se o 90-ima) tako da će se starije generacije zasigurno radovati ovom filmu.


The Angry Birds Movie

Ovaj film su dugo čekali svi obožavatelji istoimene igre uz koju su mnogi izgubili živce. Osim toga, ove ljute ptice postale su pop ikone pa su završile i na mnogim majicama, ali i u obliku plišanih igračaka. Radnja se vrti oko borbe ptica sa svinjama koje su pokvarile njihov idiličan život.


Mali princ

Mali princ je predivna dječja knjiga koju rado čitaju i odrasli, a sada je postala i animirani film pod palicom redatelja Marka Osbornea koji je redatelj Kung-Fu Pande. Film će biti prvo prikazan na Netflixu.


Tajni život ljubimaca

Svi se pitamo što to naši ljubimci rade kada mi nismo s njima, a to su se pitali i autori ovog filma. Ljubimcima u filmu glasove posuđuju razne slavne face poput Kevina Harta i komičara Louisa CK-ja, a ovi ljubimci će zainteresirati sve.


Moana

Obožavatelji Lilo i Sticha će odmah zavoljeti ovaj film jer se u njemu radi o prijateljstvu. Ovaj Disneyjev film nije tipičan jer se Moanin život i avanture ne vrte oko nekog dečka ili princa kojeg pokušava osvojiti. Radnja je smještena na Havajima, a glavni lik je 14-godišnja Moana.


Norm of the North

Ovaj film prati simpatičnog polarnog medvjeda na njegovom putovanju sa sjevera do velikog grada. Norm of the North je već odavno u kinima pa ga se može odmah i pogledati.


I.P.

Pročitajte još:

Pažljivo gledaj: lekcije o prijateljstvu i ljubavi kojima su nas naučili animirani filmovi

Najljepši crtić ove godine: u kina dolazi animirana verzija Malog princa

Tužne scene iz crtića koje su nas zauvijek obilježile

animirani filmovi Filmovi crtani filmovi

Još vijesti