Slika nije pronađena

Biti najpopularniji animirani film svih vremena nije mala stvar, a ludnica koju je izazvao 'Frozen' kada se pojavio 2013. godine, nitko do ove godine nije uspio dostići i prestići. Sada je jedan klasik toliko oduševio gledatelje da je izgurao 'Frozen' s trona.

Došlo je vrijeme da 'Frozen' svoju krunu preda pravom kralju – 'Kralju lavova'. Remake ovog klasika koji je ove godine objavio Disney od trenutka kada je izašao imao je svu pažnju. Ovaj je klasik u kratko vrijeme uspio napraviti što nijedan animirani film već godinama nije – postati najpopularniji u ovoj filmskoj kategoriji.


'Kralj lavova' je do sada sveukupno zaradio 1.3 milijarde dolara, čime je pretekao 'Frozen' koji je zaradio 1.2 milijarde dolara. Oba su filma došla od Disneyja, što samo pokazuje koliku prevlast on drži u filmskoj industriji, pogotovo u svijetu animiranih filmova.
I dok će se neki pobuniti i reći da se moderno izdanje 'Kralja lavova' ne može ni nazvati animiranim filmom u punom smislu riječi ili da nije ni do koljena pravom originalnom, brojke pokazuju drugačije. Osim što je izgurao 'Frozen' s trona, rekorder je i u zaradi ako ga se smatra live-actionom. Prešao je 'Ljepoticu i zvijer' koja je dosad vodila u toj kategoriji filmova.


Osim 'Frozena' i 'Kralja lavova', u top 5 najpopularnijih animiranih filmova na svijetu su se još našli i 'Incredibles 2', 'Minions' i 'Toy Story 3'.

Foto: Imdb

M.T.

Pogledajte još:

One Direction fan fiction priča 'After' dobiva nastavak – ekipi se pridružuje i jedan HOT glumac

Hoće li biti bolji ili lošiji od originala? Disney snima reboot popularnog filma 'Sam u kući'

Mrzimo ih iz dna duše, ali ne možemo ih prestati gledati! Top 10 negativki teen filmova i serija

najpopularniji frozen Kralj lavova animirani filmovi disney

Još vijesti