Slika nije pronađena

Redovito izdvajamo vaša najčitanija pitanja i odgovore kako bismo vas uputili na ono najzanimljivije u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori', a radimo to kako bi vam omogućili mjesto gdje možete dobiti ili dati nekome savjet ili mišljenje vezano uz neki problem ili općenito pitanje.

U nastavku donosimo najčitanija pitanja i neke od vaših odgovora na njih...

1. Seks s 15 ?

Molim te teen objavi... Napunila sam 15 prije skoro pola godine. Dečko i ja smo skoro godinu dana u vezi i razmišljali smo o tome da imamo 'prvi put'. Je li to nešto što bi mogli napraviti ili da još pričekamo? Stvarno mi je važno vaše mišljenje i molim vas da ne osuđujete, samo pitam što mislite o tome. Inače on za nekoliko dana puni 17 godina.

Neki od vaših odgovora:

Staky: Mislim da ti je rano. U glavi ćeš biti skroz drugačija za dvije godine.

Helenica: Po meni je to prerano, ali ako ti želiš valjda znaš što se može dogoditi (spolne bolesti ako ne nosiš zaštitu, kao i trudnoća). Prvi put ti treba biti poseban i prije svega trebaš biti spremna. Tako da imate vremena za to. Ali ako oboje to želite, što god vam mi kažemo neće to promijeniti. Vi odlučujete.

AngeloCustode: Prvi put bilo čega ćeš pamtiti - kako vožnje biciklom, tako i prvi poljubac i prvi seks. Razmisli prvo je li to nešto čega ćeš se rado sjećati sa 17,18 godina, ili pak ne. Za nekoliko godina ćeš drugačije razmišljati o tome svemu.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


via GIPHY


2. Hvaljenje PMS-om

Molim teen da objavi. Unaprijed hvala, super ste! Mene zanima zašto se sve cure hvale mengom? Koja je poanta u tome? Mislim ne moraju svi znati da ti imaš mengu. Meni je to oduvijek bilo glupo. Koje je vaše mišljenje o tome?

Neki od vaših odgovora:

Staky: Jer tada valjda smatraju da su odrasle, I guess...

Helenica: Meni se to događalo kad sam prvi put dobila, osjećala sam se drugačije, poletno, sad sam odraslija, zrelija, ali sam kasnije skužila da ne trebaju svi znati. Ja sada kažem samo roditeljima zbog bolova i uložaka, ali ovako ne. Tako da da, cure kada tek dobiju prvu mengu osjećaju se odraslije i zrelije. Žele svima razglasiti da su odrasle.

Anna89: Nikad se nisam hvalila pms-om niti budem. Kuda sreće da ne postoji menga i ta bol uopće...

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


3. Strukovna srednja ili gimnazija?

Iduće godine moram upisati srednju i što više razmišljam o tome, to više razbijam glavu i sad nisam pametna što ću upisati, ne ide mi to iz glave. Zanimaju me dvije potpuno različite stvari, elektronika i medicina - baš da budem liječnica, za medicinsku sestru me ne zanima. Ako upišem strukovnu, završim to, znam gdje imam posao istog trena koji me u neku ruku zanima. Ali na drugu stranu vuče me medicina koja me više zanima, ali imam ogroman strah da neću naći posao dok ne završim studij skroz, a do toga ima puno. I strah me da nakon završene gimnazije, neću biti liječnički sposobna da idem na taj fakultet, a onda ne znam što ću od života. Medicina me više zanima, iako mi je i ovo drago. Rado bih išla za elektrotehničara ili nešto tako pa, ako odlučim dalje odem na medicinu, no nakon toga ne mogu upisati medicinu jer nema dovoljno godina biologije i kemije. Što biste vi na mom mjestu? Upisali strukovnu srednju s kojom znate da ćete imati dobar posao odmah po završetku škole (i da znate da tamo možete imati praksu) ili gimnaziju pa otići na fakultet? Treba mi savjet nekoga neutralnog.

Neki od vaših odgovora:

Di_No: Na medicinski faks (i bilo koji drugi) možeš i s medicinskom školom, elektrotehničkom školom, strojarskom školom. Pod uvjetom da prođeš maturu. Ako ne uspiješ to i dalje možeš imati posao, dok s gimnazijom ako ne uspiješ ne možeš ništa.

Natalijahana: Ako misliš na fakultet i nisi 100 posto sigurna što želiš, mislim da je bolji izbor gimnazija. I medicina i elektrotehnika su stvarno cijenjeni fakulteti sa sigurnim zaposljenjem, a gimnazija te jednostavno bolje pripremi za fakultet. Opet moraš bit spremna na dosta učenja i truda što god odabrala.


Caglarertugrul
: Gimnazija definitivno.


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Hoće li mu se 'ona' svidjeti, duhovna veza sa životinjama i može li on odstraniti potrebu za ljubavlju su najčitanije teme

Ruganje zbog marke odjeće, izgled vagine i mjesečnica s 11 godina su najčitanije teme tjedna

Prijatelji s povlasticama, kako se nositi sa smrti ljubimca i skidanje kilograma su najčitanija teme tjedna

pitanja PMS gimnazija odgovori strukovna prvi put seks savjeti Pitanja i odgovori menga najčitanija pitanja

Još vijesti