Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Savjeti su se dijelili i ovog tjedna, a tri teme koje izdvajamo su sljedeće. Naravno da su neke od tema vezane za ljubav i ljubavne probleme. Što napraviti kada ti dečko nije romantičan i ne padaju mu na pamet neke slatke male geste kojima bi ti pokazao koliko mu značiš? I dok su se vodile rasprave o romantici, pokrenulo se i pitanje nezaštićenog odnosa – koliko je to stvarno sigurno i usude li se drugi. Uz te ljubavne teme, još jedna koja je sve aktualnija kako se približava kraj godine su majice za kraj osnovne i srednje škole. Nije uvijek svima draga ideja oko koje se složi većina razreda, a kako tada reagirati i što je najpametnije napraviti, otkrili ste u svojim savjetima.

1.Dečko nije romantičan

Imam jedan problem koji se možda čini glup ali svejedno me brine. S dečkom sam u vezi 4 mjeseca i nemamo nekih većih problema. Uživo kad ga vidim on je super, pažljiv, stvarno dobar prema meni i ono, na ništa se ne mogu požaliti. Problem je što kada ga uspoređujem s dečkima svojih frendica vidim da je on puno manje 'romantičan'. Tipa, nije tip koji bi mi kupovao poklone (čak ni za posebne prigode), nikakvo cvijeće ništa takvo. Frendice su mi rekle da je njima normalno dobivati poruke za laku noć i slično, ali on ih meni nikad ne šalje. Zapravo se rijetko dopisujemo, možda jednom svaka 3-4 dana. Znam da zvuči loše no inače je sve stvarno super, jedino ne znam zašto mi ne daje više pažnje. Bilo bi mi jako drago kad bi me ponekad iznenadio nekom romantičnom porukom ili nečim sličnim, no ne želim ga pitati ništa u vezi s tim jer mislim da bi onda bilo forsirano. Nekako mi se čini kao da bi se on sam trebao sjetiti tih stvari ako mu nešto značim. Mislite li da je njegovo ponašanje čudno? Što da radim?

Neki od vaših odgovora:
IVAN12345:
Da, čudno je, ali muškarci u većini ne pokazuju baš neke osjećaje, ne znači da takvi nisu, ali ih ne pokazuju. Onda to očito nije to ako se tako ponaša. Porazgovaraj s njim, ali pazi kako ćeš mu što reći.

Aham: Nemoj uspoređivati najbolje trenutke nečije veze sa svojom. To što nekoj tvojoj frendici dečko kupuje bukete i piše laku noć ne znači da je išta bolji od tvog dečka koji se tog ne sjeti. Vjv nije čovjek od romantike i tih gesta. Ništa strašno, ali ako te smeta, daj mu do znanja i popričajte o tome.

Neda: A jesi li ti romantična? Kupuješ li ti njemu poklone? Šalješ li mu prva poruke za laku noć? Sjetiš li se ti takvih stvari ako ti znači, ili čekaš da on tebi prvi kupuje poklone, šalje poruke i da te se 'sjeti'. Ono ravnopravnost spolova. Iskreno ne vidim zašto bi ti i kupovao neke poklone, osim ako ti nije rođendan, mislim, 4 mjeseca ste u vezi. Ali evo, pokušaj ga potaknuti nekako, kad već ne želiš pričati s njim. Ono, kupi mu nešto jedan dan i pokloni, neki znak pažnje, prva se sjeti poslati mu odjednom neku slatku poruku, ono bilo što. Možda dečko shvati kako želiš da se i on prema tebi ponaša. Ak neo, je****, očito lik nije od takvih ljigavih ljubavnih sr*** i ja ga potpuno razumijem. Ni ja 'nisam romantična'. Morat ćeš prihvatiti da je takav kakav je i to je to, ili ćeš razgovarati s njim i reći mu što želiš, ili ćeš tražiti novog dečka.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

2.Nezaštićen odnos

Hej, ovo nije nikakav problem nego me čisto zanima. Čula sam puno puta da parovi imaju nezaštićen odnos pa me zanima kako se ljudi to usude? Je li imaju nezaštićen odnos samo one dane kad je manja šansa za trudnoću ili kako? Ja sam u vezi već 3 godine i nismo se nikad usudili ništa raditi bez kondoma, a htjeli bismo probati pa ako netko možda ima iskustva ili da mi kaže kad je najsigurnije to raditi? Mislili smo možda na prvi dan menge?

Neki od vaših odgovora:
tarantantino1986:
Imati nezaštićeni seks nikad nije sigurno jer uvijek možeš ostati trudna, a spolne bolesti, jako je mala šansa da se razvije neka spolna bolest ako spavaš godinama s istom osobom. Moguće je, ali šanse da se to dogodi su užasno male i gotovo da uopće nisu alarmantne. Potrebno je samo održavati higijenu. Kontracepcijske pilule po meni nisu najsretnije rješenje jer kao prvo one štite samo od trudnoće i uz njih je preporučljivo koristiti femidom ili muški kondom.


twingomireno:
Ja sam imala nezaštićen odnos i uz to sam imala srednju mogućnost za trudnoću. Nisam ostala trudna tako da bez brige. Samo na vrijeme treba izvaditi, ali opet postoji rizik, i to prevelik, i spolne bolesti i naravno trudnoća, no ako baš želite morat ćete više paziti. Iz osobnog iskustva meni se bilo teže opustiti jer ono u glavi ti je što ako slučajno svrši iako mu vjeruješ, s tim da smo imali prvo s kondomom i poslije toga bez, čisto da probamo. Tak da ako vjeruješ dečku, bez panike i dobro pazite!

cherry28: Vi koji ste napisali da to što su 3 godine skupa i koriste kondome, e pa i ja bih isto tako da mi dečko koristi zaštitu i uživamo bez problema i strahova od bolesti i sl. Kontracepcijske pilule ne bih koristila jer znam da su štetne u dužem periodu korištenja. Hvala Bogu pa imam mamu s kojom mogu otvoreno razgovarati o takvim stvarima i ona dok nije zatrudnjela sa mnom pila je kontracepcijske pilule i kad je sa mnom zatrudnjela već je imala rizičnu trudnoću. Tako da po meni su kondomi najbolji izbor za zaštitu. Jer opet, nema veze to što si ti nakon pretraga vidjela da možeš piti kontracepcijske, one ti mogu napraviti veliku štetu vjeruj mi i nemoj misliti to što ti i dečko koristite kondome da nešto s vama nije u redu jer vi ste po meni pametni i razmišljate o mogućim posljedicama kad ne bi koristili kondome. Tako da se uopće ne opterećuj s ovim komentarima iznad.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

3.Majice za kraj osmog razreda

Prije nekoliko dana moji iz razreda počeli su se dogovarati kako će izgledati majice koje se obično nose za kraj osmog razreda. I natprosječna većina (13 od 25) se složila za jedan prilično vulgaran natpis i meni se to uopće ne sviđa. Inače ne bih rekla da smo bili neki razred od problema, zapravo bilo je prilično dobrih učenika koji su se isticali po znanju. Njih 13, od ukupno 25 u razredu je za taj natpis, a ostali se ne izjašnjavaju, ali su oni koji će se uvijek prikloniti većini. Ja sam rekla svoje mišljenje o tome, ali me ne doživljavaju. Najvjerojatnije će biti taj natpis, ali ja to ne želim nositi. Došla sam na ideju da njima kažem da za mene to ne naručuju pa da si ja sama napravim natpis kakav mislim da je pristojan i koji mi se donekle sviđa. Što mislite o tome?

Neki od vaših odgovora:
Aham:
Ja na tvom mjestu radije ne bih ni naručivala. Slažem se da ćeš tu majicu nositi poslije po kući, ako i tad. Ili se pomiri s tim natpisom i mirna Bosna. Ni meni natpis nije bio nešto specijalno dobar ali eto, to su obične majice koje s vremenom završe na dnu ormara, nisam se previše zamarala s tim. Ako ti nije bed da budeš jedina s drugačijim natpisom, sure, ali meni osobno bi bilo bezveze, radije onda ne bih ni naručivala.

Ana_sostar: Vjeruj mi, sada je ta fora oko majica neki 'big deal', ali kad uđeš u srednju i kad krene novo društvo i nove obaveze, kad tad ćeš tu majicu koristiti za spremanje po kući ili ju uopće nećeš niti izvući iz ormara. Mislim da niti jedan natpis ne može niti baš toooliko grozan da se jedan dan u njoj ne može provesti. Ako već uzima većina taj natpis onda ili uzmi i ti ili nemoj uzeti ništa i gotovo.

Hehehe05: Pa meni je cilj te majice valjda neka uspomena, a uspomena je valjda jača kad znaš da ste svi imali istu. Ne znam. Ja bih ili pretrpjela tu ili ne bih ni naručivala, glupo bi bilo imati majicu koja se razlikuje od one koji nose ostali u razredu. I onako tu majicu kupujemo više kao uspomenu, nitko ju nije kupio jer je oduševljen i nosit će to svaki dan.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Pogledajte još:

Najčitanije teme: Razočaran u ljude, vjerovati li horoskopu i je li istina da ove godine nema padanja razreda?

Najčitanije teme tjedna: Postati vegan zbog cure? Kako se nositi sa smrti psa? Problemi s kožom?

Najčitanije teme tjedna: Čudan vozač busa, vole li dečki male grudi i čestitati blagdane bivšoj simpi ili ne?

ljubav Škola pitanja odgovori seks savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti