Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Novi tjedan i nova najčitanija pitanja su tu. Raspravljalo se o tome je li ružno ako je cura perverzna i kako će ju zbog toga doživljavati novo društvo, prvi put iz muške perspektive i kako prestati dopuštati ljudima da iskorištavaju tvoju dobrotu. Pročitaj više o tim temama u nastavku...

1.Perverznost kod cura
Olaa ja sam jako perverzna djevojka. Dosta sam perverznija i od dosta dečkiju, ali nisam vulgarna ni prosta. Dogodilo mi se da sam bila s ekipom vani i jedna cura je prolazila i imala bombone i moj prijatelj ju je pitao da mu da bombon, ona nije htjela, i ja sam joj rekla 'daj mu bombon i on će tebi lizalicu'. Sve je bilo cool da bi mi kasnije frend rekao da tako u javnosti ne budem perverzna. Ne razumijem u čemu je problem, nije da sam prosta i nekulturna, to je jednostavno moja vrsta humora, zašto bi mi trebalo biti sram i neugodno jer sam cura? Također dosta cura se ovako zgraža u javnosti bilo čega perverznog, a ovako s bliskim frendicama su perverzne. Trebam li se i ja tako ponašati? Ne dira me što će drugi misliti i moja ekipa se navikla na mene i prihvatili su me više manje, ali ove godine idem u srednju i ne bih htjela da netko pomisli da sam drolja ili nekulturna samo zato što sam perverzna. Možete li mi reći kakvo vi mišljenje imate o perverznim osobama i odbijaju li vas takve cure ili ih gledate kao kurve? Unaprijed hvala.

Neki od vaših odgovora:
roza55: Gle, tebe pucaju hormoni i misliš da ćeš ispasti 'cool' u društvu ako kažeš nešto perverzno. Razumijem te jer i ja imam perverzan smisao za humor, ali sve ima svoje mjesto i vrijeme. Kada vidim tak neku dječurliju vani i čujem kakve sve gadosti pričaju ovako u javnosti, pomislim si kako su neodgojeni, a još su u osnovnoj. Ne žuri se odrasti. Prilagodi svoj humor društvu u kojem se krećeš jer ćeš definitivno dobiti osude u srednjoj. Kad si s frendovima oke, slobodno, ali ovako u javnosti dobacivati nepoznatim ljudima je neodgojeno i nekulturno.

Josipa2504: Pa neka si ti sestro perverzna, ali onda budi takva samo sa svojim društvom, kolegicom itd, i s onima koji to prihvaćaju, i ja sam takva pa biram što ću reći i pred kime. A druga stvar, da sam ja bila ta cura s bombonima i da si mi tako što rekla, vjeruj mi da bi od mene dobila šamar. Pogodila bih te tim bombonima u glavu. Mislim, tako što reći curi koju ni ne poznaješ. Sramota.

blue48: Perverznost nema veze s kulturom, odgojem, je li netko drolja ili ne. Najperverznija sam, ali i najkulturnija cura u svom društvu (i od muških i od ženskih). Također nisam ni D od drolje, najmanje ljubavnih partnera od svih njih imam ja. Od mene ćeš uvijek čuti molim, hvala, izvoli, oprosti i dobit ćeš veliko poštovanje, ali ćeš čuti i najprljavije stvari. Sve je stvar tajminga. U određenim trenutcima s određenim ljudima trebaš biti kulturna, a u određenim se možeš šaliti jer perverznost smatram kao način šale. U redu je biti perverzan u društvu vršnjaka, ali ne npr pokraj odraslih osoba (ne daj Bože roditelja). Postoji razlika između perverznih osoba i seljačina (ne seljaka, nego seljačina). Iskreno, mislim da kulturne, ali perverzne osobe su najbolja, najprivlačnija i ubitačna kombinacija kod oba spola. Što se tiče hormona i njihov utjecaj na to. Nemam pojma, pri kraju sam puberteta, ali još nisam potpuno izašla tako da ne mogu tu ništa reći, ali mislim da osoba ostaje perverzna, možda čak postaje i više, samo što joj to s godinama postane normalno pa ne govori to 'na sva zvona'. Curo, ponašaj se kako ti želiš, ionako živimo u doba feminizma gdje svatko može biti i ponašati se kako želi (dokle god ne šteti drugima). Lijep pozdrav!

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

2.Nisam baš tip za sex
S curom bih trebao uskoro imati odnos i ona je izgubila nevinost, a ja nisam, ali ja sam više tip za ljubljenje i grljenje nego za to. Ne znam je li to normalno ili ne i mislim kad budemo u krevetu, kako da se ponašam, ne znam, totalno sam zbunjen.

Neki od vaših odgovora:
Castello: Koliko sam ja shvatio, ti si uplašen i što je normalno, ipak bi ti trebao to biti prvi puta. Najbitnije je da ne paničariš tj da se opustiš i sve će biti dobro.

kika6469: Mislim da je bolje da pričekaš još jer nisi skroz opušten kraj te cure, a niti spreman na to sve. Nema smisla forsirati,samo će ispasti neugodno i nespretno. Ako te cura voli, razumjet će. Sve je to normalno.

svesterina: Normalno je da ne želiš sex, nemaju svi istu potrebu za njim. Ako želiš, ali se bojiš, nisi spreman. Pričekaj još dok ne budeš osjećao da si spreman. Ako je cura normalna i stvarno te voli, možeš joj reći slobodno, shvatit će i pričekati, ako joj je stalo.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

3.Dopuštam da me svi ponižavaju
Imam 20 godina i tek sada sam shvatila da ja sebe ne volim. Do sada mi nije bilo jasno zašto me svi ponižavaju kada se ja toliko trudim oko njih i bez obzira na sve što mi radili, ja im svejedno pomažem. Isto tako imam toksičnu vezu od dvije godine. Dečko me voli, volim i ja njega, ali ima svoje psihičke probleme i povrjeđuje me na način da me ostavlja. Vrtić, osnovna i srednja škola svakodnevno sam doživljavala psihička maltretiranja, iako sam se trudila ne uzimati to k srcu jer sam si govorila da oni ne razumiju, da nisu dovoljno zreli. Ne volim sebe jer dopuštam svima da me gaze, ponižavaju, povrijede i iskorištavaju. Kada bih izbacila sve takve osobe, ostala bi mi samo majka pored oca i brata. U prilično teškoj situaciji sam (moje osobno mišljenje) i ne znam što poduzeti. Dečka ostaviti samo zato jer ima psihičke probleme jer ne zna kontrolirati svoje misli mi zvuči glupo i bezobrazno prema njemu jer si sam za to nije kriv. Prijatelje napustiti, a osoba sam koja ne voli biti sama i u zadnje vrijeme se ne želi zbližavati s novima. Znam da će zvučati umišljeno, ali ja sam stvarno predobra i preemotivna osoba. Ne kažem da sam anđeo, i ja radim greške kao i ostali. Stvarno mislim da osobama poput mene nije mjesto na ovom svijetu jer budu svakodnevno iskorišteni i povrijeđeni. Evo npr. da mi netko ubije moju najvoljeniju osobu, ja bih toj osobi svejedno pomogla, bilo to financijski ili što. Eto, toliko sam dobra.

Neki od vaših odgovora:
Castello: Ti si jedna jako divna osoba, trudiš se oko svakoga, trpiš i sve to (preemotivna si u svemu), ali zapitaj se je li to vrijedno tvojih živaca? Ako je dečko stvarno ono katastrofa, ostavi ga, jer ima ih još, a 'takve' prijatelje možeš naći na svakom ćošku. Zadovolji se s jednim najboljim prijateljom (takvog traži) jer bolje jedan, ali vrijedan.

Sara2216: Zauzmi svoj stav! Ponekada je bolje imati 2 ili 3 ljudi uz tebe koji te uistinu voli i podržavaju nego gomilu lažnih ljudi! Počni cijeniti sebe i nemoj dopuštati da te omalovažavaju! Vrijediš i više nego što misliš!

roza55: Premekana si, nije ni čudno što te gaze. Moraš očvrsnuti i reći nekad ne, koliko god dobronamjerna bila, štetiš više sebi. Možeš ti to curko.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Mark Nazh/ Shutterstock.com - fizkes

M.T.

Pogledajte još:

Najčitanije teme tjedna: Emocionalna ucjena u vezi, može li veza na daljinu opstati i kako slomiti ruku

Najčitanije teme tjedna: Laganje simpi, dečko prati na Insta cure koje se slikaju gole i zaostali roditelji

Najčitanije teme tjedna: Što kada dečko ne želi nositi kondom, kako prihvatiti svoj izgled i svoju seksualnost

pitanja perverznost iskorištavanje odgovori prvi put savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti