Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Neki problem koji imamo nam se može činiti kao najveći problem na svijetu, ali kada dobiješ nekoliko različitih mišljenja o njemu, shvatiš da zapravo uopće nije toliko komplicirano i nerješivo. Najbolje je čuti savjete od onih koji su slično prošli ili imaju malo više iskustva. Zato vam i ovog tjedna izdvajamo tri najčitanija pitanja na koja još i ti stigneš dati savjet, ali i postaviti vlastito pitanje ako te nešto muči.

1.Čudna cura
Ćao raja, danima već morim brigu za jednom curom, znači javio sam se curi, dopisivali smo se 3-4 dana sve normalno i samo od jednom cure nema po 2-3h, ne odgovara, a pritom joj stoji iznad imena da je aktivna. Pitao sam je zašto ne odgovara, ona kaže da nije tu bila, ima aktiviran internet i zato joj piše da je 'Aktivna', ali to je laž jer dok nisi u aplikaciji ne može pisati 'Aktivan'. Ali sve bih ja to razumio da nije ovo već 2-3 dan kako se događa to. A meni iskreno ta cura se jako sviđa i dosta smo slični zato joj i ne bih baš volio odbrusiti i da završimo dopisivanje. Ali ona kad je tu baš mi lijepo piše i odgovara na poruke, ali eto ne znam što da radim. Iskreno ja crkoh trudeći se, a ona neće ni odgovoriti na poruku, a onlajn je 100%.

Neki od vaših odgovora:
Connor:
'Samo od jednom cure nema po 2-3h'. Što si navalio, daj joj malo zraka, normalno da cura ima život i van vašeg dopisivanja. Ne beri brigu, odgovorit će kad bude bila raspoložena.

tarantantino1986: Pa neki put je ta aktivnost lažna.

Di_No: Brate imao sam ja zadnjih nekoliko tjedana slične situacije i ne znam za tebe ali ja smatram da je to nezainteresiranost, ali da ti jednostavno ne želi to reći i da čeka da sam to skužiš. Moj savjet je da to odmah odje*** jer koja je svrha dopisivanja ako čekaš 3 sata između 2 poruke i još znaš da je ta osoba dobila tvoju poruku jer ajde iskreno, misliš da ona i kad nije u toj aplikaciji ne dobije notifikacije, čisto sumnjam da radi 12 sati dnevno na polju pa ne može odgovoriti, mada da joj značiš i tad bi našla način da se javi.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

2.Dva dečka
Ovako znači, prije 2 godine sam se zaljubila do ušiju i to me pere i danas i vjerujem da će i dalje. U tog dečka sam se kako bih rekla, iskreno zaljubila, mogu se zamisliti s njime i u dubokoj starosti. Predivan je, zgodan uspješan, pametan, lijep, ali me seksualno ne privlači kao jedan drugi s kojim imam čudan odnos. Nismo u vezi, ali se zabavljamo i seks nam je presavršen. Ipak osim toga i ponekog movie nighta ne radimo ništa zajedno, a i nije da želimo. Brzo se počnemo svađati i nije mi više ugodno. Nez koliko ovo čudno zvuči, ali nmg odabrati.

Neki od vaših odgovora:
Iridescent:
Pa ako ti želiš kombinaciju kao s tim dečkom tj. ta kao veza bez obaveza, onda budi u njoj ako ti paše. Ali nema ti tu baš puno emocionalnog kao što sama vidiš. Moj savjet ti je da ne ulaziš u vezu s tom osobom u koju si zaljubljena ako nisi sto posto sigurna da možeš bez te veze bez obaveza, da ne bi kasnije bilo da žališ što si ušla u normalnu vezu, a želiš i dalje kombinaciju i to ti više paše. Ako si sigurna da si za ozbiljnu vezu spremna, javi se toj osobi i pokušaj s njom se zbližiti. Naravno to podrazumijeva da se makneš od toga s kojim imaš samo seksualnu vezu.

Aham: Nemoj odabrati nijednog jer s nijednim na kraju neće to biti to. Prvi je super, ali očito fali ta fizička privlačnost i kemija. A to je nešto što ne možeš stvoriti iz ničega. A s drugim ima kemije i privlačnosti, ali vam teorija očito šteka. To je nešto na čemu možeš raditi, ali je upitno hoće li se išta popraviti. Pričekaj nekog trećeg koji će ti pasati u svemu i pored kojeg se nećeš morati premišljati kamo li birati.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

3.Seks i strah
Imam 19 godina i znam sve o seksu, educirana sam sve to stoji, i dalje sam nevina iz razloga jer se užasno bojim trudnoće. Imam dečka već skoro 2 godine (za 3mj će nam biti) i nijednom nismo išli do kraja zbog mojeg straha. Radili smo ostale stvari, ali odnose nismo imali. I ja znam da postoji zaštita i sve i nedavno, prije 4 dana, sam počela uzimati kontracepcijske tablete radi ciklusa i znam da uz to još možemo koristiti kondom, ali svejedno se bojim da ne pukne jer nikad ne želim imati djecu. Problem je u tome što sam često napaljena i kada sam s njime i dok se to treba dogoditi ja prekinem jer se sjetim onih izreka tipa 'poslije kara** nema kajanja' ili ljudi često govore ako nisi spreman na djecu da bolje da ni nemaš odnose. Izludit ću već jer želim to učiniti, ali ovo je već prešlo u bolest. Kako se riješiti tog straha, probala sam na sve mile načine, ali ništa samo mi je još gore. Nemojte mi samo predložiti psihologa jer tamo ne želim.

Neki od vaših odgovora:
Loryynnn:
Ovo je dokaz koliko neki roditelji pretjeruju u strašenju ženske djece da je seks nešto loše i da se ne smije raditi. Autorice, ako se baš toliko plašiš skupi nešto novaca i otiđi kod ginekolog da ti stavi spiralu. Šanse da ostaneš trudna sa spiralom su ravne nuli. Ako se i tad plašiš koristi uz spiralu pilule, plus kondom. Plus, ženski kondom je bolji od muškog i malo sigurniji, tako da koristi taj. Što se psihologa, tiče makar pokušaj, meni za sad uvijek pomaže. Čak i da ostaneš trudna, možeš pobaciti. Samo se opusti i uživaj s dečkom.

Ingridddddd: Samo pazite i to je to.

Ivicaimarica: Kondom+nek ne svrši u tebe, opusti se i reci dečku što te muči.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Dean Drobot

M.T.

Pogledajte još:

Najčitanije teme tjedna: Kako postati žena nogometaša, dlake na rukama i muškasto oblačenje

Najčitanije teme tjedna: Kakve su tenisice top na dečkima, vjera i ateisti te mama koja ne dopušta farbanje

Najčitanije teme: Dečko se ljuti zbog nove boje kose, kakav je to prekid i kako znati jesi li zaljubljen

ljubav pitanja odgovori dopisivanje seks savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti