Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Dečki ne vole kondome, to je činjenica, ali ima onih koji su dovoljno pametni da znaju kako je ovo itekako bitno ako žele biti seksualno aktivni, ali isto tako ima i onih koji će ti pokušavati prodati razne fore zašto vam kondom ne treba. Bez obzira što ti neki dečko govorio i kakve razloge nabacivao, seks bez kondoma je igra na sreću. Može sve ispasti super i da ne bude ništa, ali isto tako, možeš i ostati trudna ili pokupiti neku spolnu bolest. Niti jedno niti drugo ne zvuči zabavno. Ali neke dečke kao da nije briga za ništa osim za to da njima bude odlično. Ovo je pitanje i koje se ovog tjedna pronašlo u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori':

Zašto muškarci uvijek pokušaju izbjeći korištenje kondoma?

New York Times je prije par godina objavio rezultate jednog istraživanja koje se bavilo upravo ovim pitanjem. I otkrili su koji je to razlog najčešći zašto dečki ne vole nositi kondome, ali razlog koji neće baš priznati. Zato što su većini standardni kondomi preveliki. Ne radi se o nekoj velikoj razlici, otprilike 2 centimetra, ali zbog toga im se na vrhu penisa nakupi kondom i/ili se boje da bi mogao skliznuti. To je razlog koji su pronašli znanstvenici na Sveučilištu Indiana, a koji su razlozi oni koje ste vi čuli i što napraviti kada ti dečko kaže da ne želi kondom?

halfbloodprince: Nezreli dečki pokušavaju izbjeći korištenje kondoma. Zato što je bolji osjećaj. Odgovorni muškarci znaju da nekorištenje kondoma može dovesti do spolnih bolesti i neželjene trudnoće svoje partnerice. Tako da eto, probaj se seksati s odgovornim muškarcima. Osim ako maksimalno vjeruješ da ti partner nema spolnih bolesti (kao ni ti), ili si na pilulama, ili vjeruješ u pull out tehniku, samo daj.

Tina: Zato što je kao bolji osjećaj. Zato što im nije stalo do druge osobe (samo do seksa). Zato što su nezrele budale... Osobno znam jednog lika koji se još hvali s tim okolo da njemu kondomi ne trebaju i da to radi bez kondoma. Znači fuj. Totalno nezrelo. Onaj komu je stalo do sebe i svog zdravlja nikad neće pristati na to, a onaj kojem je stalo do cure nikad neće odbiti kondom ako mu je stvarno stalo do cure, i svog i njezinog zdravlja.

YourFriend: Bolji osjećaj, to je u jednu ruku istina. Ali trudnoća nije toga vrijedna. Koristiti se onom pull out metodom je kao da izmoliš molitvu nakon odnosa.

Što ćeš napraviti i hoćeš li pristati na seks bez zaštite ili ne, ovisi o tebi, ali jedini pravi i točan odgovor je da ne pristaneš.

roza55: Pravi muškarac bi poštovao tvoju odluku, dječak bi te nagovarao da ga ni ne koristite. Na tebi je da odlučiš komu ugoditi. Sebi ili njemu. #nemojbitiglupa #zaštitise

Sve ostale odgovore na ovo pitanje i savjete koji su stigli, možeš pogledati ovdje.

Pogledajte još:

Pitanje tjedna: Zašto nekim curama dečki uvijek prilaze, a nekima baš nikada?

Najčitanije teme: Stres zbog škole, poprave li se ljudi nakon prekida i kako im reći da gledaju svoja posla

Najčitanije teme: Dečko ne podnosi njenog best frenda, problemi u razredu i zabrinjavanje oko izgleda

Dečki pitanja odgovori seks savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti