Slika nije pronađena
Svakih nekoliko tjedana izdvajamo najčitanija pitanja i odgovore kako bismo vas uputili na ono najzanimljivije u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'- priključite se raspravi.

Ovo su bila najčitanija pitanja tijekom zadnjih tjedan dana:

1. Odjeća

Pozdrav svima! Ovo nije neki golemi problem, ali želim vaše mišljenje o ovome. Znači svi iz mog razreda, pa čak i dečki, kupuju u Zari. I svima roditelji sve kupuju u tim 'highstreet' dućanima poput Zare, Benettona itd. Ne kužim kako si to mogu priuštiti. Kako si mogu kupovati traperice od 200 kuna ako negdje mogu naći kvalitetnije traperice po 60 kuna. Ja kupujem u Waikikiju, H&M- u i Reservedu jer oni imaju okej cijene. Primjerice, jedna majica je 50-60 kuna to je okej cijena. Onda se meni svi rugaju zato što ne nosim odjeću iz Zare. Po meni je to grozan dućan jer su cijene visoke, a negdje drugdje dobiješ istu kvalitetu za trostruko manje novca. Svi uvijek na sebi imaju markiranu odjeću, a jedino što je na meni skuplje od 200 kuna su tenisice i moj Nike ruksak. Kako da mi se prestanu rugati jer ne kupujem u tim skupim dućanima?

Neki od vaših odgovora:

Ingridddd: Koliko imaju godina ti što ti se rugaju? 12, 13? Ako imaju više na razini su djeteta od 12 godina!! Meni su Zara i te trgovine najiskrenije bez veze, ja uvijek kupujem u New Yorker-u. Od kad Zara postoji nisam baš ništa za sebe tamo našla. Kad ti se počnu rugati nasmij im se u lice, ali onako podrugljivo.

Mitzi: Volim ponekad kupiti nešto u Zari jer znaju imati stvarno lijepe stvari, ali im je kvaliteta grozna pa gledam da, ako i kupujem tamo, je to isključivo kada su akcije. Baš zato da ne bacim novac na nešto što će se pokidati. Uz to je i materijal većine stvari užasan. Majica se usmrdi nakon pola sata nošenja, fuj. Po mom mišljenju ti možeš i u nekim običnim tenisicama koje nisu markirane, običnim trapericama i najobičnijoj majici izgledati ‘skuplje’ od nekoga tko nosi hlače od 300 kuna i majicu od 200. Stoji ono da postoji kvalitetna odjeća koja zbog kvalitete ima veću cijenu, ali Zara, Bershka, H&M i slične marke nisu jedne od tih. I, stvarno, koliko imaju godina ti koji se rugaju? Tko se još nekome ruga zato što ne nosi ne znam kakvu odjeću. Zara i nije neka marka.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


2. Vagina

Molim teen da objavi, stvarno mi je bitno. Nadam se da ima razumnih djevojčica/djevojaka/žena koje će mi pomoći. Ja imam 14 godina, u pubertetu sam i imam redovitu mjesečnicu. Međutim, brine me izgled moje vagine. Strah me, ne znam je  li normalno što obje ‘labia minore’ strše izvan vanjskih usana. Znači baš strše nekako, ne znam kako bih opisala. Ja sam dosta sramežljiva djevojčica po pitanju tih stvari, pa me sram pitati to nekoga od žena u obitelji. Nemojte me osuđivati. Znam da i one imaju vaginu i sve, ali ne volim baš o tome pričati. Samo, molim vas, recite mi je li to normalno? Ima li još netko takvu vaginu i postoje li nekakvi problemi vezani uz to? Hvala puno svim dragim ženama koje će mi dati savjet.

Neki od vaših odgovora:

visokasam: Postoje razni oblici vagina i, vjeruj mi, sve je to normalno. Nemaš se čega bojati. Ako ti sve higijenski i zdravstveno štima s vaginom znači da si skroz zdrava i normalna cura. Ne brini.

Josipa2504: Normalno je.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


3. Mjesečnica

Pozdrav. Ovo pitanje pitam za sestru. Moja sestra je prije par dana dobila mjesečnicu, a ima samo 11 godina. Ja sam svoju dobila s 15, a sada imam 17. Mama se malo brine i konstanto mi govori da ona misli da je to prerano. Ja mislim da je malo rano za njezinu dob, ali znam cure koje su dobile mjesečnicu s 13 godina (ali ipak to nije 11). Mene zanima vaše mišljenje. Je li 11 prerano za mjesečnicu? Moja mama ju želi odvesti ginekologu. Stvarno mi je žao što ju je dobila tako rano, jedina ju ima u razredu. Please, pišite mi vaša mišljenja. Je li 11 prerano? Btw, tek je napunila 11 godina prije dva mjeseca.

Neki od vaših odgovora:

Ingridddd: Rano?? Ja sam dobila s 11 i nije mi ništa bilo.

Bezimenaosoba: Razumijem da je kod vas u obitelji to čudno jer ni ti, a pretpostavljam ni mama, niste dobile s 11 godina, ali to je skroz normalno i nema razloga za brigu. Naravno, ako ju tvoja mama hoće odvesti ginekologu neka ju odvede da se ne brinete više.

Ana_sostar: Ja sam dobila dva dana nakon proslave 11. rođendana, sada imam 21. godinu i gle me, živa i zdrava još uvijek.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


Foto: Giphy/

M.S.K.

Pogledajte još:

Prijatelji s povlasticama, kako se nositi sa smrti ljubimca i skidanje kilograma su najčitanija teme tjedna

Dečki i briga oko njihove visine, najteži razred srednje i kako upoznati ljude online su najčitanije teme

'Dečko me nije pozvao na rođendan & kako biti dobar u seksu prvi put' su najčitanije teme tjedna

odjeća pitanja vagina marke mjesečnica odgovori savjeti Pitanja i odgovori najčitanija pitanja

Još vijesti