Slika nije pronađena

Još se uvijek stignete priključiti aktualnim raspravama u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. I ovog je tjedna bilo puno različitih pitanja i tema za koje ste tražili savjete, a ova su pitanja bila najzanimljivija.

Ovo su bila najčitanija pitanja tijekom zadnjih tjedan dana:

1. Bojanje kose

Zanima me vaše mišljenje. Što vi mislite u kojoj godini bi ljudi najranije mogli obojiti kosu bez da dobiju komentare poput: 'To ti je prerano'? Ovo je nova generacija, vidim cure od 11 godina da si bojaju kosu u rozo. Sad ja imam 15 i ne bi htjela ništa tako ludo još obojati, ali bih si htjela za 16. rođendan obojiti kosu u crnu - imam smeđu. Razlog zbog kojeg vam pišem ovo pitanje je to što mi baka, koja ne razumije ovu generaciju, malo ide na živce i kaže da si ne bi trebala bojiti kosu prije 18., iako mi roditelji daju. Bojim se da će mi prigovarati kada ju obojim u crno sa 16, a to će biti u 6. mjesecu sljedeće godine. Ja mislim da to nije prerano, pogotovo jer ne bojam kosu ni u kakvu ludu boju. Koji su vaši savjeti? Da obojim kosu sa 16? Da pokušam baki to objasniti ili da ignoriram njene komentare?

Neki od vaših odgovora:

Helenica: Pa gle baka je baka, a roditelji su roditelji. Mislim da, ako ti želiš i roditelji ti daju, onda obojaj kosu. Baki objasni da vremena nisu onakva kakva su bila kad je ona bila mlada i reci joj da ti roditelji daju.

ZaynMalikWife: Bojanje u crno je škakljivo. Razmisli dvaput prije nego to napraviš.

MandaFlasarka: Osamnaest godina ili sedamnaest. Ovo sve prije je pretjerivanje. Ali radi kaj te volja - tvoj život, ne moj.


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


2. Organizacija i učenje
Kako nam u RH u ponedjeljak počinje škola i počinje redovni stres, trebalo bi mi par savjeta. Kako i koliko učiti? Kako se organizirati i dobivati dobre ocjene?

Neki od vaših odgovora:

Pijanistica273: Učiti trebaš s razumijevanjem. Vremenski svakome treba drugačije za učenje. Netko nauči brže, a neko sporije i to je sve okej. Da, počinje stres, ali ako se sad pomučimo, kasnije u životu ćemo uživati.

AngeloCustode: Ovisi o količini gradiva. Ako je malo gradiva, učim dan prije ispita. Naravno, ako je veća količina, učim preko vikenda i još dan prije ispita. Učim tako što si napravim bilješke onoga najpotrebnijega, pa si gradivo podijelim po temama različitim markerima. Tako zapamtim gdje se što nalazilo u bilješkama i prisjetim se na testu.

mo_lly: Odredi prioritete, odnosno one predmete koji te zanimaju, na njima se trudi i radi više, a na ovima koji te ne zanimaju nauči toliko da budeš zadovoljna znanjem. U suprotnom ćeš se istrošiti učeći sve. Bavi se nekim sportom i upiši dodatni jezik. Ako ideš u srednju školu idi na jezik subotom, bit će ti lakše. I uvijek ostavi barem sat vremena dnevno za sebe.


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


3. Što da radim kad mi je dosadno?

Jel' mi može svatko od vas ovdje napisati pet prijedloga što da radim kad mi je dosadno jer mi je dosadno uvijek. Pet prijedloga OSIM onoga što uključuje prijatelje, knjige i crtanje.

Neki od vaših odgovora:

Cherry28: Slušaj glazbu, pleši, gledaj memove na Instagramu, napravi manikuru, šminkaj se ili glumi da si neki model pa se slikaj u nekim odjevnim kombinacijama...

Di_No: 1. Gledaj YouTube klipove jer imaš tisuću novih videa svakih nekoliko sekundi i siguran sam da za svakoga ima neki content
2. Slušaj pjesme
3. Budi na društvenim mrežama ako se već ne želiš družiti uživo
4. Igraj igrice
melaniay5: 1. Počni učiti neki jezik
2. Gledaj videe na YouTubeu
3. Rješavaj zagonetke
4. Igraj igrice
5. Čitaj viceve
6. Budi na društvenim mrežama

5. Vježbaj


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Strukovna ili gimnazija, seks s 15 godina i hvaljenje PMS-om su najčitanije teme tjedna

Hoće li mu se 'ona' svidjeti, duhovna veza sa životinjama i može li on odstraniti potrebu za ljubavlju su najčitanije teme

Ruganje zbog marke odjeće, izgled vagine i mjesečnica s 11 godina su najčitanije teme tjedna

Škola pitanja Organizacija dosada odgovori bojanje kose savjeti Pitanja i odgovori najčitanija pitanja

Još vijesti