Slika nije pronađena

Redovito izdvajamo vaša najčitanija pitanja i odgovore kako bismo vas uputili na ono najzanimljivije u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori', a radimo to kako bi vam omogućili mjesto gdje možete dobiti ili dati nekome savjet ili mišljenje vezano uz neki problem ili općenito pitanje.

Bio je to raznolik tjedan, a u nastavku vam donosimo pitanja koja ste najviše čitali i oko kojih ste žustre rasprave vodili...

1. Savjet

Simpatija mi je odgovorila na priču na Instagramu i počeli smo se dopisivati i planirati izlazak. Pitala sam ga misli li ozbiljno ili se ruga i rekao je da misli ozbiljno, a sada ne odgovara kada smo počeli planirati izlazak. Ne znam što da mislim. Neki savjet? Kako se ponašati?

Neki od vaših odgovora:

SaddlerAgain: Očito mu nije stalo kao i tebi.

Pegasuz: A možda je i sramežljiv dosta po prirodi pa ga je stid sada izaći s tobom, tko će ga znati. Probaj mu prići negdje uživo po mogućnosti, ako ga vidiš pa ga pitaj što je s tim izlaskom, hoće li biti što od toga i tako.

Ingridddd: Ja bih to pitala direktno, pa kud puklo. I sama si rekla da nemaš od koga dobiti odgovor, pa ono. Pitaj ga izravno ili preko poruke ili kad ga negdje vidiš.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje




2. Matura

Bok, ljudi. Ja sam ove godine maturantica pa me zanimaju vaša iskustva i savjeti za maturu. Mislite li da je potrebno ići na pripreme (jer ne idem u gimnaziju i ne radimo u školi tako opširno kao oni)? Ako da, gdje su najbolje u Zagrebu? Hvala svima koji odgovore.

Neki od vaših odgovora:

melaniay5: Ja sam prošle godine išla na maturu. Išla sam prvo na pripreme u školi za engleski i hrvatski (jedine pripreme su bile za A razinu). Nakon zimskih praznika sam redovito išla na pripreme u POUCI, ali samo za matematiku B razinu i engleski A. Sve glavne predmete sam prošla. Hrvatski A razinu sam položila s 3, matematiku B razinu s 4, a engleski A razinu s 2. Mogla sam i bolje da nisam ove godine saznala da imam disleksiju i autizam. Učila sam i na pripremama i doma. Pripreme su za vrijeme škole, subotom u jutarnjoj smjeni, a za vrijeme praznika svaki dan. Išla sam u ekonomsku i uspjela sam upisati faks koji sam htjela.

LittleMissSunshinexDDD: Ja sam išla u opću gimnaziju i svejedno sam išla na pripreme, tako da nije istina da nemaju smisla (tj. neki smatraju da im nije potrebno pa se pripremaju sami što je sasvim okej, a neki koji idu na pripreme mogu to maksimalno iskoristiti kao podlogu za čim bolji rezultat, a i motivaciju). Pogotovo jer te na pripremama upozore na što trebaš pripaziti, redovito daju online zadaće s ograničenim vremenom (dobro je za vježbati rad pod pritiskom vremena) i imaju rok kada ih se najkasnije treba riješiti, a osobito je korisno zbog pisanja eseja jer te profesori usmjere kako ga što bolje napisati, vježbaš pisanje i profesori koji su i inače jedni od ispravljača ispravljaju eseje, tako da... Nisam koristila nikakvu određenu literaturu, nikakve knjige od 1. do 4. razreda, samo skripte i bile su mi dovoljne, ostvarila sam super rezultat (a polagala sam hrv, mat, eng sve A razinu + psihologija i imala sam iz svega 5, a iz matematike 3) i upisala faks koji sam željela. Btw, ja sam na pripreme išla u Trinom, tijekom zimskih i proljetnih praznika pa se slobodno javi ako imaš koje pitanje.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje



3. Roditelji...

Znači, ja puno volim svoje roditelje, ali me fakat puno nerviraju. Ne znam zašto, možda sam loša osoba, ali ja ne mogu podnijeti niti pet minuta biti s njima nasamo. Nemam nikakav razlog za to, ali mi baš ide na živce i samo želim pobjeći od tamo. Ali kada odem spavati užasno mi je žao zbog toga i zamišljam kako bi mi bilo da oni umru u snu i da ja budem kriva, čak imam i noćne more u kojima oni umiru. U stalnom sam strahu da im se nešto ne dogodi, a ipak ih organski ne podnosim. Što je sa mnom? Treba li mi pomoć?

Neki od vaših odgovora:

brunette24: Ja svoje mrzim, nikad nisam s njima jer mi idu na živce, kad napunim 18 odmah ću se preseliti, pa možeš i ti tako.


Di_No: Snovi, očito ti podsvijest govori da trebaš promijeniti pristup jer po meni je uvijek bolje iskoristiti sve moguće vrijeme s obitelji jer jednom će biti prekasno. Moj prijateljski savjet ti je da posjetiš psihologa ili u školi da popričaš s nekim profesorom jer oni ti mogu pomoći. Osim što imaju iskustva, to im je u opisu posla da pomažu ljudima i mislim da bi ti nekoliko razgovora moglo promijeniti pogled na roditelje.

Freshavocado: To je zapravo normalno za tvoje godine. U to vrijeme se tinejdžer polako priprema za samostalan život i nerijetko se zbog toga ponaša tako kako si ti opisala da se ponašaš prema njima. Znači svađe i želja da se makneš od njih.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Kontrolirati seksualne nagone ili yolo, biti u vezi s bff ili ne? Najčitanije teme tjedna

Bojanje kose, organizacija, učenje i što raditi kad vam je dosadno su najčitanije teme tjedna

Strukovna ili gimnazija, seks s 15 godina i hvaljenje PMS-om su najčitanije teme tjedna

dečko pitanja roditelji Matura odgovori savjeti Pitanja i odgovori najčitanija pitanja

Još vijesti