Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Postoje one cure oko kojih će se uvijek motati hrpa dečkiju, i one koje kao da su nevidljive i dečki im ne prilaze ili ih samo ne doživljavaju na taj način. Ove koje su u skupini 'nevidljivih' uvijek će se pitati što s njima nije u redu i zašto ih dečki ne doživljavaju. U toj skupini našla se i djevojka čije pitanje izdvajamo ovog tjedna:

Znači evo užasno sam znatiželjna zašto se ovo događa i događa li se samo meni. Kad god budem u nekoj situaciji da sam prisiljena provest par sati pored nekog random dečka ili općenito kad se nađem u istoj prostoriji s nepoznatim dečkima koji su mojih godina, oni mene ne doživljavaju. Naprimjer, jučer sam radila na izborima i pretpostavljam da znate kako to izgleda. Dogodilo se da je sa mnom u smjeni bio dečko mojih godina i cijeli dan smo sjedili jedan pored drugog i on sa mnom nije progovorio nijednu riječ. Ista situacija je bila i inače kad sam na radnom mjestu pored muških, oni mi ne žele prići niti potaknut bilo kakvu komunikaciju i tako gdje god dođem, uvijek je ista priča. Isto je bilo i u osnovnoj i u srednjoj. I sad ne znam je li problem u meni, jesam li preružna ili samo djelujem nepristupačno? Ili me se boje? Ili ih jednostavno u tolikoj mjeri odbijam? Uvijek čujem neke priče kako dečki prilaze curama i to, ali meni se to nije dogodilo, a voljela bih tako upoznati nekog dečka. Ja sam jučer na poslu umirala od želje da se upoznam s tim dečkom i da pričamo i razmijenimo brojeve ili nešto, a i osjećala sam nekakvu tenziju, ono imala sam osjećaj da i on to želi, ali eto stvarno ne znam u čemu je problem? Je li moguće da je on presramežljiv i samo nije htio biti osoba koja će napraviti prvi korak?

Iako kod svakoga može biti u pitanju neki drugi razlog zbog kojeg ga suprotni spol ne doživljava i ne prilazi, postoje neki oko kojih se većina slaže da bi u takvim situacijama mogli biti glavni problem.

Dzoni5: Možda djeluješ nepristupačno, postoje osobe koje djeluju nekako nezainteresirano i hladno. Možda on jednostavno nije bio zainteresiran ili je sramežljiv, kako si već rekla. Svakako si mogla pokrenuti razgovor ako ti se na neki način dopao pa vidjeti gdje bi to vodilo, nije nikakav bauk zaista.

BigBen: Dečki i muškarci danas, uglavnom, nemaju povjerenja prema curama. Nama društvo suptilno sugerira kako ćemo ispasti nepristojni i dosadni ako priđemo nekoj ženskoj osobi. Otvoreno kažem kako se mi, dečki bojimo prići curi. U tvom slučaju, možda je taj dečko bio prezaokupljen poslom? Možda je samo htio što prije otići s tog mjesta? Možda je već zauzet?

A uvijek postoji i jednostavno rješenje kako taj problem riješiti. Ako ti nitko ne prilazi ili ne prilazi ona osoba koju želiš upoznati ili s kojom želiš razgovarati, preuzmi stvari u svoje ruke – i samo nemoj imati odmah u glavi sliku kako ste sretno zaljubljeni.

halfbloodprince: Zašto ti ne napraviš prvi korak? Započneš neki neobavezan razgovor, neće ti zubi ispasti... I što si tako zapela za to prilaženje? Čak iako dečko počne pričati s tobom (npr kao to na izborima), ne znači da automatski želi nešto, možda želi ubiti dosadu i razbiti neugodnu tišinu. Samo chill i skuži da neobavezan razgovor nije strašan, nije loš, nije bezobrazan, nije sramotno ako ga pokrene cura, može negdje voditi, ali u većini slučajeva ne mora.

Sve ostale odgovore na ovo pitanje i savjete koji su stigli, možeš pogledati ovdje.

Pogledajte još:

Najčitanije teme: Stres zbog škole, poprave li se ljudi nakon prekida i kako im reći da gledaju svoja posla

Najčitanije teme: Dečko ne podnosi njenog best frenda, problemi u razredu i zabrinjavanje oko izgleda

Najčitanije teme tjedna: Ljubomorna prijateljica, toksična ljubavna veza i profesorica koja se iživljava

Dečki pitanja odgovori savjeti Pitanja i odgovori prilaženje najčitanija

Još vijesti