Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Jedna od tema koja je nepresušni izvor pitanja, zbunjenosti i problema su seksualni odnosi. Koliko god imali godina i iskustva, svi se nekada nađu pred problemom gdje ne znaju kako reagirati. Pogledaj što je mučilo tvoje vršnjake ovaj tjedan i ako imaš i ti neki dobar savjet za nekoga od njih, nemoj se dvoumiti – nećeš odmoći.

1.Ne želim odnose...

Ovako.. Imam dečka i zajedno smo malo više od jedne godine. Problem je što on želi odnose i kako on kaže 'malo jači sex', a ja se ne osjećam spremna za to. Rekao je da je u redu, ali želim da nam se veza poboljša i da zajedno izgubimo nevinost samo ne znam kada je pravo vrijeme. Više me plaši činjenica da će boljeti itd.

Neki od vaših odgovora:

kika6469: Imam dojam da on baš nema razumijevanja za tebe. Nevin je, a želi jači sex? Ajde ne budi naivna. Taj je već to probao kad zna što želi. I jači sex nije uopće pametna stvar za prvi put ako se cura boji i ako ju može potencijalno boljeti. To ostavite za nekad kasnije kad se opustite i probate par puta. A iskreno mislim da on neće poštovati to što ti hoćeš nego će krenuti po svom prvi put i ići jače i brže iako ti to možda nećeš htjeti(pa će poslije reći 'ponjelo me'). Mislim da trebate još puno raditi na vašoj vezi prije nego se upustite u to. Ti nemaš povjerenja u njega. Samo nemoj dozvoliti da te nagovara, ako te imalo nagovara, topli savjet-prekini to. Ne treba ti nitko govoriti što ti trebaš raditi sa svojim tijelom. I ne znam odakle taj glupi zaključak da će veza automatski postati bolja ako se uvede sex. Ako u vezi fali povjerenja, razumijevanja i strpljenja nema tog sexa koji će ju poboljšati.

babyboo_: Nemoj dok ne budeš spremna. To je ozbiljna stvar i za to trebaš biti sigurna kad želiš. Ako mu ne paše, neka ide, nisi ništa izgubila.

Nisammastovita: Ako nisi spremna, nemoj. To je tvoje tijelo i ne moraš raditi ništa što ti ne paše. Ako netko to ne poštuje nije prava osoba za tebe. Svatko ima drugačije potrebe i to je ok.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


2.Dečko...

Imam dečka koji me tolikooo voliii.ALIIIII... Gadi mu se seks. Na primjer, noćas sam mu poslala poruku da sam dobila i da me boli i on je rekao 'aj molim te skreni s toga, čudno mi je o tom', ja onako okeeej. Probala sam prije pričati bar o oralnom seksu, zgrozio se, rekao je da mu je odvratno i dati i primiti. Pravi odnos ne želi također, rekao je da ne moraju to svi raditi. Također ne da da ga ljubim po vratu, jer to 'nije mjesto za poljubce'. Oboje ćemo uskoro 18. Što da radim, molim savjet.

Neki od vaših odgovora:

ivan995: Svatko ima svoje potrebe, ako ti dečko to ne može priuštiti i ne želi što ti preostaje drugo. Sex nije najbitniji u vezi, ali je bitan. On ako je takav, sumnjam što god učinila da ćeš ga moći opustiti.

kika6469: Dečko ti je asexualan. Iskreno, ta veza ti neće opstati pošto niste na istoj valnoj duljini. Možda to ne shvaćaš sad, ali shvatit ćeš kasnije. Sex možda nije najvažnije stvar, ali je jako bitna. Ti ćeš biti sve više frustrirana jer će ti faliti to i neke romantične sitnice poput tog ljubljenja po tijelu, predigra i slično, a njemu će sve više smetati što ćeš ti njega nagovarati na to. Nakon nekog vremena ćete zamrziti jedno drugo i sve više tražiti mane jedno drugom. Bolje ti je da skratiš muke vama oboje.

Poremecenaaa: A vidiš, nije najbitnije da sad prekinete, ali Kika je rekla. Tebi će faliti, a njemu će smetati, ali daj mu vremena, možda će htjeti kad postane zreliji s 25. Ja bih na tvom mjestu ostala s njim, ipak nisu veze samo da se sexamo.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


3.Samo žele sex

Znači svakog dečka kojeg sam do sada imala, na kraju veze sam shvatila da samo žele sex i da me uopće ne vole. Ne znam kako da nađem nekog da me voli ne samo zbog tijela već i kakva sam osoba. Hvala unaprijed

Neki od vaših odgovora:

greentea69: Pa nema nekog pravila. Iako se može vidjeti iz neke osobe vrlo brzo što ona točno želi i što joj je cilj. Naići ćeš na nekog normalnog i zapamti - nisu svi isti.

minnie997: Iskreno, takvih je najviše, ali zavisi gdje ih tražiš. Ako ih tražiš na društvenim mrežama i dejting aplikacijama i pored toga stavljaš malo eksplicitnije fotografije, na takve ćeš uglavnom i naletjeti.

anonimus99: Vjerojatno si vrlo lijepa (jednostavno rečeno ahhaha), a to je nekako već postalo normalno da će takvi dečki biti s tobom samo zbog jednog razloga, a oni 'normalni' ostati povučeni u tvojoj blizini.


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Taras Potapenko

M.T.

Pogledajte još:

Najčitanije teme tjedna: Kako razumjeti cure, pokušati ponovno s bivšim ili ne i strah od gubitka prijatelja

Najčitanije teme tjedna: Korona kao krivac za prekid veze, uvrede od roditelja i zašto se cure šminkaju

Najčitanije teme: Odjednom je prestala odgovarati, najbolji proizvodi za čistiti lice i muško-ženska prijateljstva

pitanja odgovori seks savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti