Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Netko je s nestrpljenjem iščekivao prvi poljubac, a onda se dogodila mala nespretnost i blam, ali i to je romantika, zar ne? Jedna čitateljica je nepromišljeno imala spolni odnos bez zaštite, zbog čega je morala kupiti i test za trudnoću. A neki se boje veze...

To su samo neka od pitanja na koja su se dijelili savjeti ovog tjedna. Pogledaj savjete, ali i ostala pitanja.

1. Prvi poljubac - zaglavili smo se

Uvijek sam mislila da će moj prvi poljubac biti predivan ali je zapravo bio noćna mora. Dečko i ja smo se poljubili i sve je bilo super dok nismo shvatili da smo se zaglavili jer i ja i on nosimo fiksni aparatić trebalo je 10 minuta, 3 naša prijatelja i plastični nož da se oslobodimo. Sad me sramota izaći iz kuće molim vas pišite neke komentare za utjehu.

Neki od vaših odgovora:

Helenica: Događa se, gledaj bilo je i prošlo, jel su aparatić na mjestu? Ako jesu odlično, ako nisu nema veze,moze se popraviti, vas dvoje ćete se kasnije smijati tome, sljedeći put malo pripazite i to je to.Izadi i uživaj u ljetu koje neće potrajati jos dugo.

chanel05: Od prvog poljupca je napravljena prevelika fama, svaki sljedeći bit će bolji ;)) , a i ovo će ti bit simpatična uspomena... s vremenom će biti smiješno, relax...

jednaosoba5: Trebalo bi ti biti drago da ti je prvi poljubac bio tako lud, jednog dana ćeš to moći prepričavati i smijati se tome.

MandaFlasarka: Ne znam za tebe, ali meni je ovo baš simpatično. Nemoj da ti bude krivo i bruka zbog toga. Trebala si situaciju prihvatiti kroz smijeh, a ne da ti je katastrofa i noćna mora, ali dobro. xd

Depresivna_: A nemoj da brines, sa prvim poljupcem se uvijek nesto cringe desi ali kasnije ce i vama biti smjesno pa kad skinete aparatice slobodno:D

Sve odgovore na ovo pitanje potražite OVDJE

 

2. Trudna? Tko je sad tu u pravu...

Naslov govori dosta. Uglavnom, imala sam odnose bez zaštite, dani su mi bili neplodni. Imala sam mučnine, menga mi je kasnila 2 dana. Iskreno sam se baš uplašila, ali ipak to je bila moja nepažnja i ako bi bila trudna nisam ni pomišljala na abortus. Jučer, išla sam ortopedu zbog zgloba i usput uradila nalaze koji su bili negativni. No moja se mučnina nastavila a mengi ni traga. Prije par minuta sam kupila test koji je pozitivan (poslije nalaza nisam imala odnose). Tko je u krivu, a tko ne?

Neki od vaših odgovora:

Aham: Ja bi svejedno na tvom mjestu ponovila test, nebi mogla spavat mirno drugačije.

differentgirl: Pa zašto bez zaštite? Sad ce svi komentirati, prava se našla pametovat ni simpatiju nama, ali mislim ono... Ponovi test, svakako, ali koliko imaš godina? Jesi li punoljetna ili nisi? U slučaju da si trudna, tko je otac tvog budućeg djeteta? Bi li se on brinuo za njega, bi li te oženio? A roditelji? Što bi oni rekli? Bi li ti bili potpora ili bi te smatrali glupom? Znaju li da imaš dečka i da ste to učinili? Ne znam, ali mislim da nisi još završila fakultet i da se nisi trebala u to upuštat BEZ ZAŠTITE. Možda imaš posao i to, ali vjerojatno živiš s roditeljima. Da sam na tvom mjestu, odradila bih test, svejedno otišla ginekologu, priznala tom dečku svoje strahove i rekla roditeljima u slučaju da jesi, ali ne prije toga jer nema razloga da se bezpotrebno brinu. Toliko od mene.

Deadbite: Napravi jos jedan test, ako bude pozitivan znaci da si trudna. Ukoliko nisi, nemoj imati odnose bez zastite ako nisi spremna biti mama.. Jbt taj uzitak bez zastite uopce nije vrijedan stresa i svih posljedica. Btw da ne pricamo o spolnim bolestima, hpv itd

roza55: Pa gle, možda od nervoze imas mucnine i kasni ti menga jer mislis da si trudna, moze bit bilo sta. Smiri se i msm da na uputama za test pise da tek radis test poslije odredjenog broja dana da ti menga kasni. Ako ti i drugi test ispadne pozitivan, onda si trudna. Inace, pamet u glavu, ali vjerujem da nisi trudna :)

Sve odgovore na ovo pitanje potražite OVDJE

 

3. Nikada nisam bila u vezi - plašim se da će me...

Cao svima. Imam 23 godine i nikada ranije nisam bila u vezi sa nekim, nisam se cak ni poljubila ni izasla na dejt. Trenutno mi se svidja jedan decko koji je stariji od mene, dopisivali smo se par dana medjutim ja sam prekinula komunikaciju jer se plasim da ce me odbiti zbog toga sto nikada nisam imala odnose. Izgubila sam samopouzdanje zbog toga, a svidja mi se i nikada ne bih odustala od njega, ali sam samu sebe natjerala da to uradim. Isto mi se desilo i sa mnogim momcima ranije, plasila sam se da ce me odbiti kada saznaju istinu i uvek sam prekidala kontakt pre nego sto dodje trenutak da se upoznamo uzivo. Ne znam sta da radim ni kako da pomognem sebi jer je uzasno tesko odustati od osobe koja ti se duze vreme svidja.

Neki od vaših odgovora:

Teichha22: Daj djevojko, pogledaj se u ogledalo i razvuci osmijeh na lice. 23 godine? Neki bi dali puno toga da imaju djevicu. Nisi kao svaka druga današnja djevojka koja se daje sa 16. Ako te ne prihavti, definetly nije za tebe, ali iskreno previše sumnjam u to! Ustvari, nema se tu šta prihavtit, mislim da bi mu bilo zadovoljstvo da ti bude prvi dečko, kak bi rekli, ti si ne ubran cvijet i ne dozvoli da te “ubere” netko ko te ne zaslužuje. Ne gubi pouzdanje, ponosi se tim što si razborita, i ako osjećaš povezanost sa njim, izađite skupa. Nije obaveza da mu odmah kažeš “Nevina sam”, već kad osjetiš da je vrijeme za to. Ali ipak nemoj ni prećutit’, može se zanijeti ne znajući da si nevina i to ti može biti loše prvi put. Ne srami se sebe, osjećaj se lijepo u svom tijelu i ne mari za mišljenja ljudi koji nemaju sreće u svom životu pa žele kvariti tuđu.

Aham: Svaki normalan će to cijenit, što ne znači da one koje su prije tebe to objavile su loše ili nisu vrijedne toga da ih se cijeni ali mislim da to nijednom normalnom nebi trebalo biti presudno kamo li odbojno. Osim toga ne piše ti na čelu da nikada nisi s nikim ništa imala, samo se prepusti i pusti njega da vodi (ako dođe do poljupca ili ičega). Nitko se nije naučen rodio i trema je skroz normalna kad nešto radimo po prvi put ali nemoj da ti to ikako utječe na samopouzdanje kamo li da ga smanjuje. Samo opušteno i bez brige.

Ivicaimarica: Javi mu se opet, mislim da je okej da mu kazes iskreno zasto si se ustrtarila, ne brini.
Ja mislim da bi mu to moglo biti privlacno da ti bude prvi poljubac, decko itd.

Flixy690: Ja znam 3 cure koje su usle u vezu s deckom, nisu mu rekle da nikad nisu imale decke i da su nevine. Kad su prvi put imali odnos pravile su se da sve znaju i decki uopce nisu ni skuzili da su im prvi i da nemaju iskustva. Mislim, to tebi ne savjetujem jer je bolje da ti decko zna istinu i da te prihvati takvu kakva jesi ali eto, cisto da znas da neki uopce to niti ne skuze jer im ocito nije bitno.

Sve odgovore na ovo pitanje potražite OVDJE

 

Pogledajte još:

Najčitanije teme tjedna: Kako vratiti bivšu, treba li biti prioritet dečko ili faks i problem s naravi

Najčitanije teme: Kako 'preobratiti' fuckboya, što ako ti se dečko loše ljubi i je li zbunjenost znak sviđanja

Najčitanije teme: Zauzeta cura ga zove na kavu, kako se riješiti ljetne dosade i laganje o prosjeku ocjena

Foto: Shutterstock

pitanja odgovori Najčitanije

Još vijesti