par u krevetu

Bitno je da ne dopustiš ikome da te nagovori na nešto za što nisi spremna ili oko čega nisi sigurna. Pogotovo je ovo bitno kada je u pitanju seks. Nemoj dopustiti da tuđa mišljenja utječu na tvoju odluku oko ovoga.

Kada si 100% sigurna da si spremna za svoj prvi put i da si tu odluku donijela samo ti, bez nagovora ili prisile drugih, onda je vrijeme da i malo istražiš tu tematiku. Postoje neke stvari koje sve zanimaju prije njihovog prvog puta i 15 pitanja na koja moraju znati odgovore. Iako je za svakoga to drugačije iskustvo, neke stvari se dogode većini. I naravno, tu je pitanje zaštite. Bitno je da samu sebe uvjeriš da je zaštita itekako bitna i da bez nje ništa! Ovih 15 pitanja će ti se sigurno vrtjeti po glavi prije prvog puta, a za Cosmopolitan su stručnjaci dali odgovore na sve njih.

1.Hoće li boljeti?
Ovo ovisi jer neke boli, a neke i ne. Međutim, većina ipak osjeti neku vrstu boli i neugodnosti. Vjerojatno će te boljeti jer se tvoje tijelo mora sada priviknuti na nešto novo što mu je nepoznato. Neke boli i drugi i treći put, ali sve je to normalno.

2.Hoćeš li krvariti prvi put?
50% ljudi krvari prvi put, a 50% ne.
Sve ovisi u koju ćeš grupu ti pasti! Nije neobično ako vidiš krv kod prvog seksa, skroz je normalno jer se himen rastegne, a on je tanak i vrlo delikatan.

3.Trebaš li koristiti kondom?
Da, da, da! Nije bitno je li prvi seks ili deseti, kondom bi uvijek trebali koristiti. Dovoljno je jednom imati seks da ostaneš trudna ili da pokupiš neku spolnu bolest. Kondom će te zaštiti i od jednog i od drugog.

Kondom Najgluplje i najsmješnije izlike koje dečki imaju kada ne žele koristiti kondom – na padaj na njih

4.Tko treba kupiti kondome?
Iako obično dečki budu ti koji ih kupe, nemoj to prepustiti slučaju.
Ako znaš da bi se moglo dogoditi da ti sada bude prvi put, jer se osjećaš spremno, pobrini se da i ti nabaviš zaštitu. Dečki se pokušavaju nekada izvući iz nošenja kondoma, ali to je nešto što ne bi smjela tolerirati. Ili će staviti kondom ili nećete ići do kraja.

5.Trebate li koristiti lubrikant?
Nema jednostavnog odgovora na ovo pitanje. Da, u jednu ruku je to dobro, ako osjetiš bol, lubrikant može pomoći da sve ide glatko. S druge strane, neki savjetuju da se kod prvog puta ne koristi. Znak da ga trebate koristiti zapravo može pokazivati da nisi spremna za prvi seks, iako misliš da jesi, tvoje ti tijelo poručuje da nisi.

6. Trebaš li se istuširati prije?
Higijena bi uvijek trebala biti bitna, i da, zapravo uopće nije loša ideja istuširati se prije. Bakterije se lako prenose, a ovako će se smanjiti ta mogućnost. I svakako operi ruke prije nego krenete dalje, pogotovo ako si radila nešto poput primjerice da si jela ili se vozila javnim prijevozom.

7.Hoćeš li znati što trebaš raditi s obzirom da ti je prvi put?
Vjerojatno ne. Bit ćeš malo awkward, i to je u redu. Pogotovo ako je i tebi i dečku to prvi put. Vjerojatnije je da neće biti toliko dobro da će biti za pamćenje, ali većini je tako.

8.Što ako ti prvi put bude grozan?
Nemoj forsirati drugi put. Možda jednostavno još nisi spremna ako ti prvi put bude grozan. To ne znači da mrziš seks i da će ti zauvijek biti grozan. Nekada razlog za to što bude 'grozan' budu i prevelika očekivanja.

9.Koliko je normalno da traje?
Nema određenog vremena koliko je normalno da traje. Najbolje je da uzmete vremena i da idete polako.

Slika nije pronađena Stvari koje nikada ne bi trebala napraviti prije seksa – ovih 7 su loša ideja

10.Što ako ne budeš imala orgazam?
Orgazam nije poanta seksa. Pogotovo kada je u pitanju prvi put. Iako je super ako ga budeš imala, za puno cura to nije slučaj prvi put. Nemoj se stresirati i stavljati pritisak da ga moraš imati ili odglumiti.

11.Trebaš li pričati s dečkom o prvom seksu?
Prije nego to stvarno i napravite, dobra je ideja da prije popričate o tome. Da bi vam bilo što bolje, trebate reći jedno drugome neke stvari. Primjerice kakvo značenje za vas i vašu vezu ima taj prvi put, imate li iskustva, korištenje zaštite, jeste li u ozbiljnoj vezi…sve su to stvari o kojima bi trebali popričati.

12.Kako da znaš što tvoj dečko želi tijekom seksa?
Reći će ti! Pitaj ga! Ako nisi sigurna što napraviti ili trebaš li ugasili svjetlo i takve slične stvari, pitaj. Najbolje je da otvoreno komunicirate. Ako to ne možete, onda još definitivno niste niti spremni za prvi seks.

13.Trebaš li reći dečku da ti je to prvi put?
Nikada ne bi trebala dečku polagati račune o svojoj seksualnoj prošlosti, pa ipak, kada je u pitanju prvi put, nije loše biti otvorena po tom pitanju i to iskreno priznati. To će i njemu biti znak da treba ići polakše i pažljivije i ne očekivati od tebe da sve znaš.

14.Što ako tijekom seksa želiš da ipak stanete?
To je apsolutno u redu i samo to trebaš reći. Samo zato što ste krenuli, ne znači da se ne smiješ predomisliti. U bilo kojem trenutku možeš reći da ipak ne želiš dalje i to je to – tu sve staje.

15.Kako da budeš manje nervozna?
Ako si jako nervozna oko toga, onda je to znak da nisi niti spremna. S druge strane, uvijek ćeš biti malo nervozna i malo nervoze nije neobično. Najbolje što možeš napraviti u toj situaciji je da pričaš s dečkom i da mu otvoreno kažeš što te muči. Možda ti neće biti najugodnije, ali trebala bi moći s njim pričati o ovakvim stvarima.

seks prvi put Prvi seks pitanja odgovori moraš znati informacije bitno

Još vijesti