Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

I ovog tjedna nije nedostajalo raznolikih tema za rasprave, a neke od onih na koje su se pokrenule prave male rasprave možeš pročitati u nastavku...

1.Mišljenje? Imam 17, a moram doći kući do 23!
Je li po vama normalno da netko ima 17 godina i mora doći kući do 23 sata, uz konstantno javljanje roditeljima gdje su? Uz to, uzmimo činjenicu da osoba ne pije, ne puši i ne radi takve gluposti, već se radi o normalnim kavama i izlascima. Mišljenje?

Neki od vaših odgovora:
Banana555: Takva sam i ja bila sa 17 godina i isto sam morala doći doma do 23. Otkad sam napunila 18, pusti me do 3-4 ujutro. To je čist normalno s obzirom da današnja mladež (specifično 14-15 god) izlazi do cca 5, pola 6. Dobro je što ti roditelji brinu.

MandaFlasarka: Po mom mišljenju (ali i po zakonu) maloljetnici nemaju što raditi vani iza 23 sata, pogotovo ako nisi s nekim punoljetnim. Imaš cijeli dan za druženje. Neke moje prijateljice i prijatelji se nađu čak i ujutro oko devet pa idu na koš i tako. Ako ćeš baš navečer izlaziti, do jedanaest je sasvim dovoljno. Ja ne izlazim po birtijama i takve slične stvari s ekipama itd, ali kad se idem voziti ili igrati nogomet i te stvari, najkasnije ostanem do deset (rijetko). Obično se ni s kim ne dogovaram tako kasno.

differentgirl: Ja tad već moram sat vremena biti u krevetu (ponekad i više ) i nemoj mi reći da je to zato što sam još u osnovnoj i što mi to treba zbog koncentracije jer znam hrpetinu svojih vršnjaka (i mlađih) koji su budni do poslije ponoći i ništa. Razmisli kad si morala u krevet kad ti je bilo 13, 14 pa ćeš vidjeti da ti roditelji ipak nisu tako jako strogi. Uostalom, što bi ti više? Pa to je normalno vrijeme, svakakvih ljudi ima po noći vani.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

2.Mlađa sestra i njezin dečko
Znači ja imam 16, a moja mlađa sestra ima 14. Znači i ona sad je našla kao nekog dečka, nisu u vezi nego ono kao 'briju', meni se to ni malo ne sviđa. Ja u tim godinama nisam imala ni prvi poljubac, nemojte me krivo shvatiti, znam da razlika nije velika, ali ipak. Još onako ajmo reći da smo u istom društvu i idemo van često zajedno i sad taj dečko nju stalno drži oko struka dok hodaju i dok sjedimo negdje onak stalno ju pipka i onda odu sami negdje u parkić. Ja kad sam bila s jednim dečkom, nisam htjela se niti držati za ruku s njim pred njom, a gdje tek da se ljubim s njim dok je ona u blizini. Je l' bi mi to trebalo biti čudno jer meni je jako, ipak mi je mlađa sestra i malo mi se gadi ju vidjeti dok se bari s nekim. Je l' bi vama bilo čudno, jer sam rekla nekim prijateljima i neki su rekli da je čudno, a neki kao da je oke, ali ne znam, ipak meni je to nelagodno kad vidim da mi neki lik drži sestru oko struka.

Neki od vaših odgovora:
Flixy690: Pa ako ti nisi imala dečka s 14 ne znači da ona ili netko drugi neće. Nismo svi isti i mislim da si možda malo i ljubomorna, ali i da će ti uvijek bar malo biti čudno gledati mlađu sestru s dečkom jer obično starije sestre i braća imaju taj neki zaštitnički stav prema mlađima. Možeš popričati s njom o tome, ali ne možeš joj ništa braniti.

Di_No: Nez meni je generalno gadno vidjeti što balavice danas rade, mislim da je krajnje jadno i nekulturno otići van s nekim i žvaliti se u društvu, bar bi mene sramota bilo, ma da ne znam što je danas vama normalno jer današnju djecu su uništili turbofolk, reality i ostale jako pohvalne stvari.

mo_lly: Reci joj da ti smeta, ali realno ti njoj ne možeš ništa braniti, slažem se da je neukusno se bariti u društvu, ali nema razloga zašto se ne bi držali za ruke ili oko struka.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

3.Prevara
Bivši dečko me prevario i priznao mi to sve. Još je friško i povrijeđena sam. Ne spavam po noći jer stalno zamišljam tu scenu koju nisam ni vidjela. Znam da će proći s vremenom, ali htjela bi da to bude što prije. Kako ubrzati taj proces?

Neki od vaših odgovora:
kkkkssss: Izbriši sve poruke, slike ,videe. I uzmi sebi dnevno npr. 15 minuta da samo o tome razmišljaš i dnevno smanjuj to vrijeme. Svaki put van tog vremena zabrani sebi da o tome razmišljaš i posveti se nečem drugom da zaboraviš na to.

ivan995: Radi nešto cijeli dan, imaj neku obvezu samo da pokušaš ne misliti na njega.

Aham: Jedina prava istina je da će s vremenom biti bolje, ostalo sve su utjehe. Nema čarobnog načina da to zaboraviš već samo pustiti da vrijeme odradi svoje i da se naučiš živjeti s tim. Normalno je da razmišljaš o tome i da te boli, ali se nadam da između ostalog znaš da je taj dečko debil i da si se na neki način spasila.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Martin Novak/ Shutterstock.com - Photographee.eu

M.T.

Pogledajte još:

Najčitanije teme tjedna: Zaglavili smo se dok smo se ljubili, moguća trudnoća, strah od veze...

Najčitanije teme tjedna: Kako vratiti bivšu, treba li biti prioritet dečko ili faks i problem s naravi

Najčitanije teme: Kako 'preobratiti' fuckboya, što ako ti se dečko loše ljubi i je li zbunjenost znak sviđanja

pitanja sestra i njen dečko prevara izlasci odgovori savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti