Slika nije pronađena
Fen koristimo za sušenje kose i za slaganje frizura – i svi ga imamo kod kuće. Ali jeste li znali da ga možete koristiti i za različite druge poslove u kućanstvu i rastezanje obuće?

Sigurno ti se barem jednom dogodilo da si greškom kupila premale cipele, koje te onda (ne)podnošljivo muče cijelu večer, a mogla si si olakšati život još u kupaonici prije oblačenja tog para obuće.Sian Berry preporučuje da obućeš nekoliko pari čarapa na noge i nakon toga cipele, pa ih sušiš fenom po uskim mjestima, gdje te žuljaju. Još prije oblačenja čarapa, možeš staviti malo dezodoransa na noge, kako bi spriječila znojenje. Bilo bi idealno da malo protežeš stopalo u svim smjerovima (koliko dozvoljava širina i dužina cipele).

Kada se zagriju toliko da više ne možeš podnijeti vrućinu, isključi fen, ali ostavi cipele na nogama do kad se prirodno ne ohlade. Nakon što se ohlade do sobne temperature, skini čarape i hodaj još malo po kući/stanu u njima.

Isto objašnjava i Lisa Pullano u svom video na YouTubu, pa slobodno baci oko da ti bude još jasnije kako do ugodnih cipela.Ako ovaj trik ne upali od prvog pokušaja, ne daj se smesti – možeš napraviti još nekoliko serija grijanja fenom i hlađenja.

Tada će se cipele prilagoditi tvojoj nozi i moći ćeš cijelu večer nesmetano uživati u zabavi, a to nam je i cilj, jelda?

via GIPHY


Foto: YouTube/Pixabay/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Fen spašava stvar: 7 situacija u kojima će poslužiti

Trikovi za niske cure – cipele u kojima će tvoja noga izgledati dulje

Trikovi koje mora znati svaka cura - kako ispravno hodati u štiklama?

cipele premale cipele Fen obuća sušenje usko Rastezanje