Slika nije pronađena
Dopkamo se na sve strane – preko društvenih mreža, preko aplikacija poput Vibera i Whatsappa, a sve rijeđe šaljemo SMS. Facebook Messenger jedna je od popularnijih aplikacija u Hrvatskoj koja ima jednu manu – opciju 'seen'.

Naši roditelji, a možda i starija braća sjećaju se da nam je nekad izvješće o ispiruci poruke signaliziralo da je primatelju dostavljena, a danas je to opcija 'seen' i ponekad nam ide na živce. Specijalizirane aplikacije za dopisivanje poput Vibera i Whatsappa nude mogućnost isključivanja te opcije, ali Facebook tu mogućnost ne nudi.Ipak, postoje mali trikovi pomoću kojih možemo postići isto – pročitati poruku, bez da to pošiljatelj zna.Prvi trik je da uključimo 'zrakoplovni mod', uđemo u aplikaciju, pročitamo normalno poruku i ugasimo aplikaciju. Ključno je da ju stvarno ugasimo prije nego što isključimo zrakoplovni mod jer, ukoliko to ne napravimo, pošiljatelj će vidjeti da smo poruku pročitali odmah čim vratimo postavke na normalno. Isključiti aplikacije možemo pomoću opcije za čišćenje memorije.

Drugi trik su dodaci za Google Chrome – postoji nekoliko njih koji blokiraju opciju 'seen'. Jedna od njih se zove – pogađamo (i točno je!) - 'Unseen'. Možemo samo skinuti taj dodatak i aktivirati ga – ubuduće ćemo mi odlučiti kad ćemo se dopisivati, a kad ne!Foto: Pixabay/Facebook

M.Z.

Pročitajte još:

OPREZ Izbjegavaj kvizove na Facebooku jer kradu osobne podatke

Instagram, Facebook, Snapchat – kako se riješiti bolesti zvane 'skrolanje'?

Nove opcije na Facebooku i Snapchatu - zastrašujuće ili skroz cool?

sms mesenger Viber unseen facebook izvješće o isporuci poruke whatsapp seen

Još vijesti