Slika nije pronađena

Dopisuješ se s nekoliko frendova preko Facebook Messengera, s mamom na WhatsAppu, a s nekima i preko Instagrama? Uskoro će sve te aplikacije biti spojene u jednu!

Nikad kraja novitetima iz svijeta tehnologije, a jedno koje se planira kroz godinu dana imat će veliki utjecaj na tvoje dopkanje s frendovima. Facebook je otkrio da planira do početka sljedeće godine svoju uslugu za dopisivanje – Facebook Messenger, spojiti s WhatsAppom i Instagramom.

Najavljuju kako će tako kreirati najbolje iskustvo slanja poruka. Iako će svaka aplikacija biti razdvojena od ostalih, tehnologija slanja poruka bit će ujedinjena u jedno. Na taj bi se način trebalo olakšati, ubrzati i pojednostaviti slanje poruka.

Tako će u ovom novom sustavu netko tko ima WhatsApp, ali nema Facebook profil, svejedno moći poslati poruku putem Facebook Messengera. I dok se čini kao da će to biti super stvar, zaposlenici WhatsAppa su prvi upozorili na mogući problem.

Svatko tko želi napraviti račun na ovoj aplikaciji treba samo unijeti svoj broj mobitela, dok primjerice na Facebooku treba otkriti puno više osobnih podataka. Pitanje koje se javlja je da li će sada i korisnici WhatsAppa biti prisiljeni otkriti više osobnih podataka.

via GIPHY


Iako tim stručnjaka koji radi na razvoju ove aplikacije tvrdi da se radi na tome da privatnost korisnika ne bude otkrivena više nego što to oni žele, za sada još ništa nije sigurno. Kako će to sve na kraju funkcionirati, za sada još nije u potpunosti otkriveno.

Foto: Pexels/Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Netflix i Instagram su se povezali – nikad nije bilo lakše pronaći svoju sljedeću TV ljubav

Facebook uvodi dodatak kojim želi vratiti mlade korisnike – potez očajnika ili? [ANKETA]

WhatsApp uvodi novost koja bi se mogla dopasti nevjernima u vezi, ali i zakomplicirati korištenje

dopisivanje messenger facebook instagram whatsapp

Još vijesti