Slika nije pronađena
Izgleda da Facebook mijenja pravila – od sada će uvesti mogućnost oglašavanja i unutar Messenger aplikacije i to u 'home tabu', piše Mirror. Nakon šest godina uživanja bez reklama, čini se da više nećemo biti pošteđeni oglašivača.

Naime, od pokretanja aplikacija 2011. godine do sada, Messenger je bio u potpunosti bez oglasa (za razliku od Facebooka), ali sada su, nakon testiranja u Australiji i Tajlandu, odlučili da će reklamiranje postati globalno.Messenger ima više od 1.2 milijarde redovitih korisnika pa će se time proširiti doseg kampanja i povećati učinkovitost. Njime se već dugo služimo za slanje tekstualnih poruka, dijeljenje fotografija, video snimki, igranje igara i zvanje prijatelja, a sada nismo sigurno hoćemo li i dalje, budući da postoji puno besplatnih aplikacija koje ne dozvoljavaju reklame.

Jedna od njih je i Whatsapp, čiji je vlasnik također Facebook, ali za njega očito vrijeme drukčija pravila, budući da su oni opovrgnuli glasine o naplaćivanju reklama unutar platforme.Srećom, pojavljivat će se za sada samo u 'home tabu', a ne unutar poruka, pa se možda naviknemo.

Foto: Pixabay

M.Z.
Pročitajte još:

Kako pročitati poruku na Facebook Messengeru bez da to pošiljatelj vidi?

Tajna igrica skrivena u Facebook Messengeru – zaigraj i ti!

OPREZ Izbjegavaj kvizove na Facebooku jer kradu osobne podatke

Oglašavanje reklame facebook whatsapp facebook messenger

Još vijesti