Slika nije pronađena

Omiljena majica, trenirka ili majica za tjelesni – majice koje najčešće moraš baciti jer su se ispod rukava stvorile mrlje od znoja ili fleke od dezodoransa. I dok ćeš majicu za tjelesni odmah baciti u smeće, najdraže ti je ipak žao.

Ako imaš takav problem, ovo su načini kako možeš spasiti svoju omiljenu majicu. Ful je lako, čak ti ne treba ni mamina pomoć.

1. Sok od limuna – pomiješaj sok od svježeg limuna i vode, smjesom natopi mrlje od znoja i stavi je normalno u pranje.

2. Aspirin – smrvi dva aspirina i pomiješaj ih s toplom vodom, utrljaj u mrlju i ostavi 3 sata da stoji. Operi normalno majicu.


3. Soda bikarbona – sodu pomiješaj s malo vode dok ne dobiješ smjesu koja izgleda kao tijesto. Mrlje premaži tankim slojem smjese i ostavi sat vremena da djeluje i zatim normalno operi majicu.

4. Kuhinjska sol – sol pomiješaj s toplom vodom i nanesi na mrlju prije nego što je ubaciš u pranje.

5. Alkoholni ocat – ocat nanesi direktno na mrlju, pusti da djeluje nekoliko minuta i operi majicu.


6. Deterdžent za pranje suđa – ovo je super protiv tvrdokornih mrlja. Samo ga razmaži po majici, pusti malo da odstoji i

normalno operi majicu.


7. Votka
– ovo je super kod majica koje su tamne boje. Samo stavi malo votke na mrlju, pričekaj nekoliko minuta i stavi majicu u pranje.


PAZI Nemoj niti jedan od ovih načina koristiti na 'finim' majicama, kao što su one svilene ili od osjetljivih materijala. Ako mrlja ne nestane odmah možeš ponoviti postupak nekoliko puta, a za one tvrdokorne morat ćeš ipak na kemijsko čišćenje.

Foto: Unsplash

I.I.

Pročitajte još:

Riješi se zauvijek masne kože - pročitaj i primjeni ove savjete

Znoj kao neprijatelj: riješi se neugodnog mirisa 'tamo dolje' i izbjegni fleke

Što obući kad je vruće – u kojim materijalima se najmanje znojiš?

mrlja znoj ?

Još vijesti