Znojenje

Ono kad izađeš iz kuće i za 10 minuta se već znoj cijedi s tebe, imaš u začetku mrlje ispod pazuha i šminka ti je napola već skliznula s lica. Ako ti je ovo dobro poznata situacija, onda su ovo savjeti koje ovo ljeto trebaš početi primjenjivati.

Svi se znoje, to nije nešto čega bi se itko trebao sramiti. Pogotovo tijekom ljeta. Svima se dogodi da im ostanu mrlje od znoja ispod ruke ili da izgledaju kao da su trčali maraton, a bili su vani samo 15 minuta. Neki se ipak znoje više od drugih, a kako su ljeta sve toplija i toplija, to je nešto s čime se treba naučiti nositi. Postoje neke stvari koje ti mogu pomoći ako si jedna od onih cura koje se jako znoje. Sve će ovo samo pomoći i biti kratkotrajno rješenje, ali barem će pomoći!

1.Nosi vodootpornu maskaru
Prvo imamo jedan beauty trik. Tijekom ljeta zamijeni svoju standardnu maskaru za neku vodootpornu. Neće više biti preslikavanja trepavica na kapak od vrućine.

2.Biraj majice koje su od pamuka
Nikakvi umjetni materijali poput poliestera. Čitaj na etiketama koliko ima pamuka u kojem komadu odjeće. U njima ćeš se manje znojiti. Manje će se onda pojavljivati mrlje od znoja ispod ruke i definitivno neće jako zaudarati koliko bi majice od umjetnih materijala.

Slika nije pronađena Znojenje ispod grudi je problem koji cure imaju tijekom ljeta: Imamo 9 načina kako ga riješiti

3.Izbjegavaj sivu odjeću
Na ovoj se odjeći mrlje od znoja itekako najviše vide i dolaze do izražaja. Ako si netko tko se jako znoji, tijekom ljeta izbjegavaj sive majice i haljine.

4.Imaj u torbici papirnate maramice da možeš obrisati znoj
Samo lagano tapkaj po područjima gdje ti se nakuplja znoj. Nemoj potezati, pogotovo po licu. Čak ako i imaš šminku, svejedno možeš lagano suhom maramicom potapkati.

5.Izbjegavaj deziće intenzivnih mirisa
Kada se uznojiš, on će početi smrdjeti. Biraj one neutralnije i prirodnije mirise, a nikako ne one cvjetne i koji podsjećaju na miris parfema.

6.Češće počni mijenjati grudnjak i majice
Ako ćeš nastaviti nositi dan za danom odjeću u kojoj si se već jako uznojila, dodatno ćeš se jače uznojiti i zaudarati nego što bi inače. Iako ti se možda ne čini da majica smrdi, zapravo se znoj samo posušio i čim se opet počneš znojiti, stvar će se pogoršati. Isto je i s grudnjakom.

7.Nemoj nositi previše šminke
Ako znaš da će vani biti pakleno vruće i da si netko tko se jače znoji, onda takve dane pokušaj staviti što je manje šminke moguće. Ne želiš da ti se sve počne topiti po licu, nestati za sat vremena ili izgledati zamrljano. Bolje je staviti manje!

8.Nemoj piti alkohol i jesti jako ljutu hranu
Od ovoga ćeš se samo početi još više znojiti. Umjesto da se kasnije mučiš sa znojem, odsjeci problem u korijenu. Ove dvije stvari možeš lako izbjeći i tijekom ljeta bi ti to trebala postati praksa. Definitivno će barem malo pomoći.

Slika nije pronađena Mali ljetni modni savjeti za cure s oblinama: Nema više znojenja i lijepljenja nogu dok nosiš haljinu

9.Nosi mali džepni ventilator sa sobom
Postoje oni slatki mali džepni ventilatorčići koji stanu u svaku torbicu. Ako si cura koja se puno znoji, nemoj misliti da će te drugi čudno gledati ako dok se voziš tramvajem izvadiš svoj mali ventilator. Možda te i budu gledali, ali vjerojatno zato jer će biti ljubomorni. Kad god imaš priliku kroz dan, izvuci ga, uključi i neka puše. Dok hodaš ulicom, dok se voziš u javnom prijevozu, dok si na kavi…

znoj znojenje ljeti Pretjerano znojenje savjeti kako umanjiti znojenje pomoć za znojenje

Još vijesti