Ljetni outfit

Jedna od groznih ljetnih situacije je kada se nađeš negdje i shvatiš da ne možeš dignuti ruke u zrak jer će se inače ljudi oko tebe pogušiti. Ljeti znoj vrlo lako prevlada i učini da 'mirišeš' kao da se danima nisi tuširala.

Ljeto je super, ali ima i svojih loših strana. Jedna od njih je znojenje. Čim vani zatopli, počnu problemi s neugodnim mirisima nastalim zbog znoja. Usmrdiš se samo tako, iako si vani na samo par sati i otišla si kratko nešto obaviti ili na kavu. Čak ni u večernjim satima nije puno bolja situacija! I naravno da se onda osjećaš neugodno i samopouzdanje ti padne, jer nikome nije ugodno kada smrdi. Da ti se to više ne bi događalo, postoje neke sitnice koje ti mogu pomoći da mirišeš fino i svježe u vrućim ljetnim danima.

1.Nemoj nositi prejake parfeme
Za ljeto biraj svježije parfeme, oni koji nisu toliko teški, a ove ostavi za jesen. Nema ništa gore nego kada se spoje 35 stupnjeva i neki jaki parfem. Uz to, nemoj ga ni staviti previše. Ako misliš da ćeš tako zamaskirati znoj i da će se on manje osjetiti, krivo – tako će biti samo još gore.

2.Redovito mijenjaj odjeću
Kada se jednom uznojiš u nekoj odjeći, ona treba ići na pranje. Ako ti je majica bila mokra kada si ju skinula, nemoj niti razmišljati o tome da ju nosiš još jednom. Kada se stari znoj osuši i kasnije na njega dođe novi, to će biti katastrofa. Preko ljeta treba češće mijenjati odjeću. Super je trik i ako ti mama koristi neki fini omekšivač. On može pomoći da mirišeš fino bez da stavljaš parfem.

Loš miris Kako se riješiti neugodnog mirisa 'tamo dolje' – 6 stvari koje trebaš promijeniti

3.Dezić ti neka uvijek bude u torbi
Nigdje bez dezića. Isto kao i s parfemima, preko ljeta nemoj koristiti neke teške i parfemirane, već neke sa što više prirodnim i svježijim mirisom. Tako će se manje osjetiti kada se uznojiš. Dobro je imati u torbici uvijek jedan dezić da možeš popraviti stvar tijekom dana.

4.Istuširaj se prije nego negdje ideš ako si već doma znojna
Takve su temperature da se uznojimo i dok ništa ne radimo doma. Kada negdje trebaš ići, a znaš da si se uznojila i odjeća ti je na tebi mokra od znoja, to je znak da je najbolje da se istuširaš prije nego negdje ideš.

5.Jedi što više voća i povrća
Tijekom ljetna je i bitno što jedeš. Hrana može isparavati kroz tvoje tijelo i osjetiti se više nego inače. Češnjak, luk, alkohol, jaki začini…bolje je izbjegavati. Bolje je prehranu obogatiti voćem i povrćem i jesti što zdravije.

6.Nemoj nositi tenisice bez čarapa
Znamo da je vani vruće, ali ako nosiš tenisice ili neke druge zatvorene cipele, nemoj ih nositi na bosu nogu. Uvijek stavi čarapice. Kada ih nosiš bez ičega, to će zapravo pomoći da ti se noga u njima brže uznoji i da počne smrdjeti. Već nakon par nošenja će ti tenisice zaudarati kada ih skineš. To može ispasti velika blamaža, zato ju najbolje spriječi.

Lijepa kosa Kako da ti kosa uvijek fino miriše? Tajna je u ovim trikovima

7.Umjesto parfema koristi mirisni šampon ili ulje za tijelo
Ako možeš bez parfema, odlično. Ljeti je to možda i najbolja odluka. Umjesto da stavljaš parfem, možeš učiniti da mirišeš dobro i na druge načine. Tu ti može pomoći da pereš kosu s nekim finim šamponom, da imaš neki mirišljavi gel za tuširanje ili losion za tijelo, a možeš staviti i ulje za tijelo.

8.Pij puno vode
Piti vodu ljeti može biti dobro iz hrpe razloga, a ovo je samo jedan od njih. Voda pomaže da tvoje tijelo radi normalno, da ne dehidrira, ali i da se ublaže neugodni mirisi od hrane. Neugodan miris iz usta može biti jednako problematičan kao i kada se širi s drugih mjesta na tijelu. Pogotovo je ovo problem ljeti kada su zbog vrućine svi neugodni mirisi još dodatno naglašeni.

neugodan miris znoj Ljeto smrad Tijelo svjež miris

Još vijesti