Slika nije pronađena

Školske uniforme kad god se spomenu postanu predmet rasprave. Jedni se slažu s time da je okej da svi nose istu odjeću i da nema nikakvog isticanja, dok su drugi ipak za to da svatko ima svoj osobni stil i da uniforme ograničavaju.

Đaci Osnovne škole Barilović drugo su polugodište započeli u školskim uniformama. Plave polo majice od sad nose i cure i dečki, ali uniforme su dobili i učitelji te su tako postali prva škola u Karlovačkoj županiji koja je uvela školsku odjeću.


Kako je objasnila ravnateljica OŠ Barilović Vesna Car učenici su dobili dvije majice dugih rukava, dvije bijele majice za tjelesni i zdravstveni odgoj, na proljeće će dobiti i dvije majice kratkih rukava, a na jesen i majice s kapuljačom, tzv. hoodice. Plave su boje s bijelim kragnama i s grbom općine Barilović  koja im je i omogućila nabavku uniforma.


'Školske uniforme uveli smo ne zbog toga da svi učenici budu isto odjeveni nego prvenstveno zbog toga da se roditeljima olakša financiranje djece kroz osnovnu školu s obzirom na to da je ona obavezna za sve. Učenici su oduševljeni, zadovoljni, majice su na njima, vjerujem da će ih rado nositi', dodala je ravnateljica.


Važno je napomenuti da školske uniforme učenici u OŠ Barilović nisu obvezni nositi, ali prema reakcijama učenika, svi će ih nositi. U Hrvatskoj su školske uniforme počeli nositi učenici  prvih razreda osnovne škole Antuna Mihanovića u Osijeku prije pet godina.

Pa idemo još jednom pokrenuti raspravu.

Loading...

Foto: Radio Mrežnica

I.I./Radio Mrežnica

Pročitajte još:

Prvi korak prema školskim uniformama – u osnovnoj školi u Šibeniku svi će imati iste majice!

Uniforme u školama? Više od polovice ispitanika su za

U školi do 8 navečer – nastava će od jeseni trajati dulje?

Škola Učenici uniforma školska uniforma

Još vijesti