Slika nije pronađena

Zbog gužve u javnom prijevozu ujutro, ozbiljno se počela razmatrati ideja da se školama u Zagrebu promijeni vrijeme početka nastave. Umjesto u 8 kao do sada, nastava bi po novome počinjala u 9 sati.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs jučer je otkrio da u svrhu smanjenja pritiska na javni prijevoz, razmišlja o drukčijem radnom vremenu škola, odnosno da bi neke srednje škole s nastavom počinjale kasnije. O razradi te ideje razgovarao je i s gradskim pročelnikom za obrazovanje Ivicom Lovrićem.

'U kontekstu javnoga prijevoza, razgovarao sam s gradskim pročelnikom da on napravi analizu škola koje rade u jednoj smjeni i da se pomakne odlazak u školu za jedan sat. Znači škola ne bi počela u 8 sati ujutro, nego bi počela recimo u 9, to za srednje škole govorimo, da smanjite pritisak ljudi u samim sredstvima javnoga prijevoza', izjavio je Fuchs za N1, dodavši da čeka analizu pročelnika Lovrića o kojim se točno školama radi. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, portalu Telegram, potvrdio je da će od ovog tjedna pet srednjih škola u Zagrebu počinjati sat vremena kasnije. Nekolicina škola već funkcionira na takav način.'Radi se, dakle, oko 2000 djece manje u vršnom opterećenju prometa, koja će putovati sat kasnije. To nije zanemarivo i činimo sitne korake, koliko možemo', izjavio je Lovrić.

Lovrić smatra da temeljem podataka, odnosno da od 27 tisuća razreda, u tek njih 22 su dvoje pozitivne djece, škole nisu žarišta koronavirusa, te dodao kao su djeca pod striktnim nadzorom i epidemiološkim mjerama 'i puno bolje zaštićena od kontakata i infekcija, nego vani', piše Telegram.hr.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Syda Productions

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Top 7 na koji neće svatko upasti: Koji su to fakulteti u Hrvatskoj za koje treba najveći uspjeh s državne mature?

Temperature ujutro su sve niže, a grijanja u školama ne rade – učenici sjede u jaknama i čekaju sunce

Sprema li se prelazak škola na online nastavu? Nagađa se cijelo vrijeme, a evo što kaže Ministarstvo

Zagreb gužve u javnom prijevozu Škola Učenici početak nastave

Još vijesti