Slika nije pronađena

Nova školska godina definitivno počinje 7. rujna i nastava će se odvijati normalno, a to znači - u školskim klupama!

Većina učenika sudjelovat će na nastavi u učionicama, a za iznimne slučajeve osigurat će se online nastava, primjerice u slučaju da netko od učenika bude zaražen ili bude bilo potrebe za samoizolacijom. 

S detaljima epidemioloških mjera koje će se u školama morati poštovati iz ministarstva još ne izlaze, međutim iskustvo povratka nižih razreda osnovnih škola na nastavu daje naslutiti stroga higijenska pravila te poštovanje fizičke distance, a upravo bi ta distanca mogla biti problem, piše Novi list.

>> Provjeri još... Ma kakva ekonomija i pravo: Mladi u Hrvatskoj poludjeli su za ovim fakultetima

Lako je bilo smjestiti učenike na nastavu s metar i pol fizičkog razmaka u uvjetima kada se ta nastava odvijala samo za niže razrede. U toj situaciji mnoge su škole zadržale dvosmjenski rad kako bi smanjile broj učenika u jednoj smjeni, a kako će to realizirati od jeseni kada se u klupe vrate sve generacije učenika, za sada je otvoreno pitanje.

Nastava u dvije, a negdje i tri smjene?

Kao najjednostavnije rješenje spominje se prelazak sa jednosmjenskog na dvosmjenski rad. Neke roditeljske inicijative predlažu skraćivanje sati i čak rad u tri smjene, kako bi što manji broj učenika odjednom boravio u istoj zgradi.

U svakom slučaju neke stvari su već jasne - škola počinje 7. rujna, nastava će se održavati u školama i prekida neće biti, a vjerojatno ćete nastavu pohađati u dvije, možda čak i tri smjene.

Još sličnih vijesti potražite u našoj rubrici Škola i Posao

Foto: Shutterstock

Škola nastava online nastava

Još vijesti