Slika nije pronađena

Pitanje je samo vremena kada će škola prijeći na online nastavu ako se situacija s korona virusom nastavi pogoršavati kao i do sada.

Iva Milardović Štimac, pomoćnica pročelnika Ureda za obrazovanje Grada Zagreba, rekla je jutros u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog da će Zagreb uvesti online nastavu pokaže li se to kao nužnost, piše Jutarnji list.

Brzi testovi danas će se prvi put provesti u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama. Iva Milardović Štimac rekla je da Grad Zagreb želi provesti kratko preliminarno ili pilot-istraživanje o prisutnosti koronavirusa među učenicima i zaposlenicima škola. 'Provest će se testiranje u 15 odabranih škola, osam osnovnih i sedam srednjih, a planirano je da se po školi testira ukupno 180 učenika iz različitih razrednih odjeljenja kako bi se dobila različita dobna struktura, naravno, uz prethodnu pisanu suglasnost roditelja, te 20 zaposlenika', rekla je Milardović Štimac. Dodatnim PCR testom potvrđivat će se samo pozitivni nalazi, a negativni se neće dodatno potvrđivati - ti će učenici nastaviti s nastavom. Rezultati se neće objavljivati na licu mjesta, dodala je Milardović Štimac. Na pitanje bi li se Zagreb odlučio na online nastavu ako bi se pokazalo da veći broj djece ima pozitivan nalaz odgovorila je da ne isključuju nijednu mogućnost.

'Pokaže li se to kao nužnost, mi ćemo to svakako uvesti', rekla je, kako piše Jutarnji list. 'Gleda se situacija od škole do škole. Situacija nije svugdje jednaka', dodala je Milardović Štimac. 'Mi reagiramo promptno, pratimo situaciju u školama, ali kažem, svaka situacija se gleda izdvojeno. Ako rezultati ovog testiranja pokažu da je online nastava na 14 dana ili na nekakav duži period potrebna i u ostatku škola, mi nećemo tu mogućnost isključiti i donijet ćemo takvu odluku ukoliko to zaista bude bilo potrebno', poručila je. Naglasila je da nijedna nastava, pa ni online, ne može zamijeniti nastavu uživo. Navela je i da je u samoizolaciji u petak bilo 9059 djece, što je oko 9 posto.

Foto: Freepik

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

[VIDEO] Tipovi studenata koje će svi sresti na fakultetu: Od onog koji zna sve tračeve do najveće škrtice

Domaća zadaća koja je nasmijala cijelu Hrvatsku: 'Što bi učinila s 2000 kn?' Učenica imala savršen odgovor

Ne bi počinjale u 8 sati: Ozbiljno se razmatra ideja da se školama u Zagrebu promijeni početak nastave ujutro

Škola nastava korona virus online nastava testiranje učenika

Još vijesti