Slika nije pronađena

Od danas se nastava u Hrvatkoj organizira online zbog situacije s korona virusom, no CARNET je objavio da je sustav pod hakerskim napadom, koji je prijavljen MUP-u, ali korisnici mu ne mogu pristupiti.


Nastava koja se od ponedjeljka u hrvatskim školama održava online našla se u velikim problemima
, piše 24sata.hr.

CARNET je na Facebooku objavio da su pod hakerskim napadom i da u ovom trenutku nastava preko sustava AAI@EduHr nije moguća.

Podsjećamo, piše 24sata.hr, s obzirom da su zbog širenja epidemije koronavirusa SARS-Covid-2 škole zatvorene na dva tjedna, Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo je nastavu preko virtualnih učionica, te televizijskih kanala. No već prvi dan sustav se našao pod kibernetičkim napadom.Objavu CARNETA prenosimo u cijelosti:


'Nastava preko HRT3 i SPTV se izvodi uspješno, no sustav AAI@EduHr je trenutačno pod kibernetičkim #DDOS napadom koji korisnicima uzrokuje poteškoće s pristupom određenim uslugama.
Naši stručnjaci poduzimaju sve kako bi u najkraćem roku otklonili poteškoće. Napad je prijavljen nadležnom odjelu u Ministarstvu unutarnjih poslova te su im dostavljeni svi podaci kako bi se i oni aktivno uključili u istragu.

Ispričavamo se korisnicima te molimo za strpljenje do ponovne uspostave pristupa svim uslugama.'


Foto: Shutterstock.com - Krakenimages.com/ Facebook

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Baj baj McDonald's: Najpoznatiji fast food lanac u Hrvatskoj zatvara svoja vrata zbog korone

Kako će izgledati nastava ako se zbog koronavirusa zatvore škole na neko vrijeme? Ovako...

Cinestar ima neka nova pravila zbog koronavirusa! Odnose se na sjedenje u kinu, plaćanje....

Škola sustav nastava hakeri online nastava

Još vijesti