Slika nije pronađena

Učenici i profesori skroz su se iznenadili nakon što su vidjeli odluku Ministarstva o novom školskom kalendaru za 2016./2017. godinu. Naime, prema ovoj odluci zimski praznici traju kraće nego prijašnjih godina.

Prvo polugodište završava 23. prosinca, a učenici, za razliku od prijašnjih godina, više nemaju tri tjedna zimskih praznika - već će isti trajati do srijede, 11. siječnja. Početak godine tako bi bio u četvrtak 12. siječnja.

Raniji početak zbog maturanata?

'Nastava u drugom polugodištu formalno počinje u četvrtak, 12. siječnja, jer smo tako morali staviti zbog maturanata kojima nastava završava ranije pa u suprotnom ne bi uspjeli "odraditi" potreban broj radnih dana. Školama smo, međutim, dopustili da onima koji se u to vrijeme nalaze na skijanju opravdaju te sate. Također, ako škola ima dovoljan broj radnih dana moći će preostala dva dana u trećem tjednu praznika pisati kao nenastavne dane, što znači i produžiti zimski odmor na puna tri tjedna, a s nastavom početi 16. siječnja', objašnjava Momir Karin, pomoćnik ministra obrazovanja, za Slobodnu Dalmaciju.

Drugo polugodište traje od 12. siječnja 2017. godine do 14. lipnja 2017. godine, a za maturante do 19. svibnja 2017. godine.

Najzanimljivija je izjava da će učenicima koji idu na skijanje biti opravdan izostanak s nastave u četvrtak i petak. Što ti misliš - nije li to onda diskriminacija s obzirom na učenike koji ne idu i ne mogu si priuštiti skijanje?

Provjeri još...

Pravila: Znate li koliko puta u danu smijete usmeno odgovarati u školi?

Pitali smo vas kako vam je bilo jučer prvi dan u školi – evo što ste nam odgovorili!

Domaće zvijezde otkrile kako je izgledao njihov prvi dan srednje škole

4 cool outfita za prvi tjedan škole

Kako se NE našminkati za školu: Make up proizvodi koje moraš izbjegavati VIDEO

Škola Učenici praznici