Slika nije pronađena

Bliži se nastavak školske godine. Poslije božićnih blagdana nastavljamo sa školskim obvezama i nemamo se čemu veseliti do uskršnjih blagdana koji se čine miljama daleko.

Bez obzira počinje li nova školska godina ili se vraćamo nakon odmora u već započetu, prelazak iz blagdanske rutine u onu radnu nikada nije lak.

Umjesto raznih “ozbiljnih” savjeta koji bi vam pomogli u privikavanju na školske klupe i raspored nastave, donosimo nekoliko zanimljivosti koje će vas nasmijati. Mislimo da je to najvažnije – dobro se zabaviti, nasmijati i opustiti sve do zadnjeg dana praznika.


Ispričnice za sve prigode!

Tko još ne pomisli na ispričnicu kad se probudi ujutro, vani je magla, snijeg, kiša ili je jednostavno prerano, a krevet je tako ugodan i topao? Ima dana kad je jednostavno teže ustati i probuditi se. Nije da vam savjetujemo kako se izvlačiti s nastave, to nikako. Ali nismo mogli ne podijeliti s vama neke od najsmiješnijih ispričnica koje smo pročitali.


Molim Vas da ispričate Lauru s nastave. Bila je bolesna pa smo je odveli na cijepljenje.

Draga školo, molim vas ispričajte Ivana jer nije bio na nastavi 28., 29., 30., 31., 32. i 33. siječnja.

Molim Vas da nekoliko tjedana poštedite Marka tjelesnog. Jučer je pao s drveta i iščašio kuk.

Petar je izostao s nastave jer su mu iz čeljusti izvadili dva zuba.

Karlo nije mogao doći u školu jer se jučer na nogometu ozlijedio u rastući dio.

Ispričajte Mihaela s nastave. Jučer je imao dijareju, trćkalicu, proljev.

Ispričajte Tomislava s nastave. Jučer je imao proljev i čizme su mu procurile.

Mirela je ostala kod kuće jer mi je morala pomoći u božićnoj kupovini. Ne znam koju veličinu nosi.

Molim da ispričate Miu s nastave. Zaboravili smo da je ponedjeljak.

Molim ispričajte Romana s nastave. Jučer je imao prehladu i nije mogao dobro disati.

Ema nije mogla doći u školu jer je bila mamurna.

Marija nije došla u školu od 11. – 16. jer je imala temperaturu, bolili su je grlo, glava i želudac. I njena sestra je također bila bolesna, temperatura i bolno grlo, a i bratu je bilo loše. I ja sam bila u krevetu, očito se nešto događa jer je jučer i suprug dobio temperaturu.

Amerika – kampovi “Not Back o School” umjesto škola?

Ako vam se zbilja, zbilja ne ide u školu pomislite na alternative. Recimo u Americi (a gdje drugdje?) postoje kampovi za djecu koja se ne školuju u formalnim javnim ili privatnim školama. Putuju po prirodi, sviraju, pjevaju, zure u nebo, slikaju, a navodno svaki polaznik ovakvog kampa ima pravo izraziti vlastite interese što znači da se ne drže nekog strogog kurikuluma kojeg onda svi polaznici moraju usvojiti.


Učitelji u ovakvim kampovima kuhaju, sviraju instrumente, podučavaju i podržavaju učenike kad negdje “zapnu”. Osim regularnog programa nude se i radionice recimo izrade peći od eko-materijala, autohtono zimbabveansko pjevanje, sportovi i sl.

Ako krene zbilja loše

Nije ni to isključeno. Ako vam prvih dana krene zbilja loše upamtite: dovoljno spavajte, pojedite zdravi doručak i potrudite se koliko god možete. Najvažnije od svega – sačuvajte smisao za humor!

Djeluje poznato?L.B.
Foto: sxc.hu, foto: dumpaday.com

Škola povratak učenje Učenici praznici

Još vijesti