Slika nije pronađena

Imati brata ili sestru može biti pravi užitak, a ponekad pravi kaos. Sve se to još više pojačava ako su brat ili sestra stariji puno više godina od tebe. Postoji cijela lista stvari koje jednostavno ne možeš raditi s njima, ali postoje i stvari koje možeš jedino s njima raditi.

Osjećaj kada imaš brata ili sestru koji su puno stariji od tebe jednostavno nije isti kao kad je razlika u godinama manja, a ovo su neke od situacija s kojima si se sigurno susrela.


1. Oni su najcool osoba na svijetu

Od kad si bila mala, tvoja sestra ili brat tvoj su uzor i ugledaš se na njih. Čak i ako to ponekad ne želiš priznati.


2. Njihovo mišljenje je zakon

Tvoj stariji brat ili sestra izvor su mudrosti i svaka njihova misao automatski je točna i istinita. Iskusni su i mudriji nego što ćeš ti ikad biti – ponekad su im savjeti dobri, a ponekad ti samo idu na živce jer pametuju.


3. O čemu ti to pričaš?

Kako ste odrastali, razlika kao da se smanjivala. No, dok ste bili mlađi stvarno se teško bilo povezati i kao da ponekad niste imali o čemu pričati. Ti si se igrala s barbikama, a tvoja sestra je polagala vozački – jedina zajednička tema mogla je biti Barbie automobil!


 

4. Ukus u glazbi je ... drugačiji?

Zna ti se dogoditi da počneš pjevušiti pjesmu koju nitko od tvojih frendova ne zna, a tvoj brat ju ne prestaje slušati kod kuće. Oni su odrasli u drugom desetljeću i naravno da misle da današnja glazba ne valja i da oni znaju što je prava stvar.


5. Odlazak u školu

Ti si tse tek rodila, a tvoja sestra je već bila prvi razred. Ti si tek kupila prvu školsku torbu, a ona je krenula na faks i više je nije bilo kod kuće. Taman ste uhvatile neki zajednički jezik, a onda je ona otišla u drugi grad i viđala si je samo vikendima – pravi užas.6. Više su ti kao roditelji

Ponekad se sestra zbog nečega više naljuti na tebe nego mama? Budući da su stariji, ponekad preuzmu brigu ilijednostavno vole šefovati pa imaš osjećaj kao da ti glume roditelja. Znaš da je to zato što im je stalo, a kad ih razočaraš, gore je nego kad razočaraš mamu ili tatu.


7. Problem zvan odjeća

Iako je u jednu ruku super što ne nasljeđuješ robu od starije sestre već dobiješ sve novo, ponekad bi ubila za onaj predobar topić koji ima u ormaru. Naravno, znaš da bi te zadavila da ga samo i pogledaš.8. Uvijek se osjećaš kao klinka

Kako god bilo, ti si uvijek x godina mlađa. Uvijek ćeš biti njihova mlađa sestra i uvijek će se odnositi zaštitnički prema tebi. To je veliki plus, ali može i biti iritantno ako te ne prestaju zezati.9. Zajed
no protiv roditelja

Iako se ponekad posvađate jer ti smiješ pola stvari koje oni nisu smjeli, u većini slučajeva se zalažu za tebe kod roditelja. Uvijek možeš zamoliti brata ili sestru da te pokupi nakon izlaska pa možeš ostati malo dulje i slične situacije. Naravno, uvijek ih trebaš podmititi čokoladom.


10. Uvijek imaju nabolje savjete

Već si naučila da su sestrini ljubavni savjeti najbolji. A stariji brat uvijek zna gdje su najbolja mjesta za izlaske. A da ne pričamo kako je super slušati sve njihove savjete kako smuljati profesore u školi – koliko su nas puta samo spasili svojim starim skriptama.11. Stariji brat – zgodni frendovi

Ovo ne treba puno objašnjavati. Obožavaš kad bratu dođe ekipa doma pa uživaš u pogledu. Znaš da si ti samo klinka za njih, ali gledati uvijek možeš. 


Foto: Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Sestre i prijateljice: znakovi da ti je sestra BFF

Brat kao prijatelj: stvari koje nikada ne bi trebala napraviti svom bratu

Tko preživi, pričat će: ono kad moraš dijeliti sobu sa sestrom!

Brat sestra stariji brat. starija sestra

Još vijesti