Slika nije pronađena
Znamo da je ponekad teško objasniti mami da je on/ona za tebe upravo savršen/savršena, ali isplati se potruditi. Jako su nam bitni odnosi unutar obitelji i mnogima od nas je mama ujedno BFF, pa nam je njezino mišljenje važno.

Sve je puno jednostavnije kad ti dečko/cura može doći doma, ali nikako da uspiješ starce i njega/nju 'dovesti na istu valnu duljinu'? Donosimo ti nekoliko savjeta kako da ih 'pomiriš' i 'natjeraš' da se međusobno zavole.

via GIPHY


Razgovarajte o svemu što muči tvoju mamu vezano uz njega/nju – komunikacija je ključna; pitaj mamu zašto misli da nije dobar/dobra za tebe, objasni joj zašto ti misliš da je, prodiskutirajte njegove/njezine mane i vrline i pokušaj joj naglasiti koliko ti je bitno da se slažu.

Pričaj svojem dečku/curi o svojoj mami prije upoznavanja daj mu/joj upute o ponašanju – prije službenog upoznavanja je dobro pričati o starcima i njihovim navikama (koje knjige i filmove vole, koju glazbu slušaju...) kako bismo svojeg dečka/curu uputili što je poželjno, a što ne.
Pronađi im dodirnu točku – sigurno postoji nešto što vole oboje raditi (tvoja mama i tvoj dečko/cura); pokušaj organizirati zajedničko druženje koje uključuje upravo ono što svi vole, npr. gledanje filmova ili igranje društvenih igara.


Ispitaj mamu o njezinim ljubavnim vezama – mama ti je sigurno proživjela zanimljiv život i ima puno zabavnih anegdota koje će ti rado ispričati, samo ju trebaš pitati; tako ćeš ju 'omekšati' i lakše će shvatiti tvoju perspektivu.

Nemoj njezinu kritiku (pre)osobno shvaćati – nikako ne preporučujemo da se svađaš s mamom; ona ima pravo na svoje mišljenje i ti ga ne moraš nužno poslušati. Objasni joj da je odluka ipak tvoja i pokušavaj ih držati na drugim stranama sobe (ako baš nijedna od taktika 'mirenja' ne upali).

Ne laži svojoj mami – iako nije sretna s tvojim odabirom, s vremenom će se pomiriti s njime, samo joj nemoj lagati; najbitnije je da sačuvaš povjerenje u oba odnosa.

via GIPHY


Daj joj vremena – ne dogodi se često da s nekim kliknemo 'na prvu', a možda joj se samo teško pomiriti s činjenicom da je njezina mala curica/njen mali dečko odrastao i da postoji još netko u tvojem životu (jednako važan kao što je ona).

Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.
Pročitajte još:

Ljubavni savjeti koje svaka mama kaže - je li u pravu?

'Mama, znaš gdje je...' - razlozi zašto bi naš život bio kaos da nema mama

BFF problems on the way: Nervira te njezin dečko, a ne znaš što učiniti?

dečko Prijateljica mama Svađa kritika bff

Još vijesti