Slika nije pronađena

Zaljubile ste se i on vas čini ludima u istoj mjeri kao i sretnima. Taman kad pomislite da je izgubljena sva nada, dobijete onu nesretnu poruku koja vas uvjerava da nije tako - a onda opet sve ispočetka.

Nakon toga počnete planirati svaki korak igre. Usudite se i mrziti igru. Pretvarate se i sve analizirate. Apsolutno sve. Od interpunkcijskih znakova do vremena potrebnog za odgovor, sve vam to znači nešto, ali po svemu sudeći, to zapravo ne znači apsolutno ništa. Umjesto da religiozno slijedite savjete za pronalaženje i traženje ljubavi, evo zašto biste trebale prestati ganjati svoju simpatiju i usredotočiti se na važnije stvari u životu.
1. Ako progonite nekoga tko vas ne želi, vas neće dovesti nikuda!

Samo ćete trčati krugove oko vašeg vlastitog srca. Istina je ta da kad sretnete pravu osobu, nećete trebati trčati za njima jer ćete oboje htjeti biti zajedno onog trenutka kada vidite koliko se slažete. Vaši će se svjetovi promijeniti i jedini smjer koji će preostati će biti naprijed. Inače, gubite vrijeme na to da smislite kako nekoga natjerati se zaljubi u vas.

2. Počinjete zaboravljati na ljude koji nisu u vašem životu samo privremeno.

Propuštate stvaranje dragocjenih sjećanja s prijateljima i obitelji dok pokušavate stvoriti zaboravljive, nebitne i izmišljene uspomene vezano uz simpu i svoju zanesenost njime.
3. Dajete svoje srce nekome tko vas ne zaslužuje.

Onaj koji vas zaslužuje će vam se udvarati, pomicati vam tlo pod nogama i ubiti da bude s vama, jer kakav bi život bio bez vas?

4. Trošite energiju na nešto što je prolazno.

Trebale bi se usredotočiti na svoju sudbinu i na one stvari i ljude koji su bitni, a ne na nekog frajera samo zato što je on najzgodniji u razredu.

5. Počinjete zaboravljati stvari koje su vam bile važne.

Sanjale ste nešto drugačije i nadale ste se nečemu boljem, ali umjesto toga ste se pomirile s tim da je telefonski poziv u dva ujutro sve što ćete dobiti. Tužno što mislite da je to dovoljno.
6. Izluđujete same sebe.
Ta notifikacija da ste dobile poruku je vaša najgora noćna mora, ali i vaš najbolji prijatelj. Mislite da igrate igru, ali zapravo se oni igraju vašim srcem.

7. Progonite ljudsko biće, umjesto da pustite da se život dogodi.

Prestanite analizirati svaku njegovu poruku i prepustite se sudbini. Neka dođe pravi trenutak koji ne treba objašnjenje jer bude sve konačno očito, neupitno i koji otapa sve sumnje koje su možda do tada postojale.

8. Zaljubljenost može biti zabavna, ali može biti i iscrpljujuća.

Svaki put kada vam se telefon oglasi, vi se molite da je to on. Kad to i bude on, vašim licem se razlije onaj ljigavi osmjeh koji ne nestaje. Ali što mislite da se dogodi svaki put kad to ne bude on?
9. Kad to nije on, sat vremena provedeš u durenju i čitaš ovakve članke.

Zatim, kad vrijeme prođe i nema poruke, a vi ste posljednje koje su nešto rekle, doslovno je mučenje to što društvo kaže da ne smijete slati drugu poruku na jednu koja je već neodgovorena. Ali vi to svejedno napravite. Vjerojatno vam ni to ne uspije i onda se vratite na durenje sve dok vam ne lajkaju Instagram fotku - onda je svijet ponovno na mjestu.

Činjenica! Ne trebate juriti za nečijim srcem. Ne biste trebali progoniti nikoga. Prestanite loviti leptire i počnite ganjati svoje snove. Lovite smijeh. Lovite uspomene. Prestanite ganjati ljubav i dopustite da ljubav nađe vas.


Foto: Roman Samborskyi – Shutterstock.com/ Canva/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još.

Dečke *potajno* izluđuje ovih 7 malih stvari koje cure rade – i nikad im neće dosaditi!

Ovih sedam savjeta o ljubavi i vezama sigurno niste skužili, a možete ih naučiti od 'Prijatelja'

O čemu on to razmišlja dok se ljubite? Ovih sedam stvari se dečkima vrti po glavi

ljubav devet razloga dečko simpatija Naganjati savjeti

Još vijesti