Cura i dečko

Dakle, zaljubila si se u nekoga i pokušavaš shvatiti kako se ne ponašati kao idiot oko njega? Da, svi smo već bili u toj situaciji. Znamo kako je to, koliko teško može biti. Čak i najhladnije, najmirnije i najskockanije od nas vjerojatno su se ponekad osjećale neugodno i bez riječi oko nekoga koga vole.

Sanjarenje o simpatiji Imaš simpu na koju ne možeš prestati misliti? Onda i ti trebaš čuti ovih 6 savjeta

Ako si se borila razgovarati sa svojom simpatijom, bojeći se da ćeš nešto krivo napraviti i osramotiti se pred njim, nemaš se čega bojati. Tu smo da ti kažemo sve što bi trebala izbjegavati u blizini svoje simpatije, a nakon toga, trebala bi biti u redu. S tim rečeno, evo 7 stvari koje definitivno NE bi trebala raditi u blizini svoje simpatije:

1. Biti previše napadna
Prvo, nema ništa loše u tome da budeš iskrena. Ako si jedna od rijetkih hrabrih osoba koje su spremne priznati svojoj simpatiji kako se zaista osjećaju, sjajno! Čestitam ti! Međutim, postoji razlika između biti otvorena i biti previše napadna. Posljednje što želiš je otjerati svoju simpatiju ili napraviti neugodnu situaciju time što ćeš biti previše napadna (npr. stalno mu se udvarati, pratiti ga kamo god ideš, stalno mu slati poruke i pitati zašto ne odgovara, i tako dalje). Takvo ponašanje može biti odbojno jer te čini napadnom.

via GIPHY

2. Fantazirati o budućnosti zajedno
Da, sjećaš li se što smo rekli o tome da ne budeš previše napadna? Ovo definitivno spada u tu kategoriju. Ne spominji upoznavanje obitelji, vjenčanje, buduću djecu i slično. Iskreno, to može djelovati prilično jezivo ako to kažeš nekome s kim nisi u ozbiljnoj vezi. Fantaziranje o izmišljenoj budućnosti sa svojom simpatijom može biti slatko, ali bolje je zadržati to za sebe. Inače, može se doimati nevjerojatno opsesivnim.

3. Slanje miješanih signala
Iako je bolje biti opuštena nego djelovati previše napadno, trebaš paziti i da ne šalješ miješane signale svojoj simpatiji. Ako jedne minute uživaš u razgovoru s njim, a idući put ga ignoriraš kao da ne postoji, kako se on uopće treba osjećati? Slanje miješanih signala poput ovog tjera ga da pomisli da ti nije stalo do njega i da je sve to za tebe igra.

via GIPHY

4. Ponašanje kao da ti nije stalo
Jedina stvar gora od slanja miješanih signala je ponašanje kao da ti nije stalo do njega, do te mjere da možeš djelovati čak i neljubazno i nepristojno. Skrivanje svojih osjećaja je jedno, ali ignorirati, kritizirati ili omalovažavati nekoga samo zato što se ne možeš nositi sa svojim osjećajima prema njemu je potpuno neprihvatljivo. Pripazi da ne pređeš liniju od šaljivog, zadirkujućeg nadmudrivanja do stvarnog povređivanja njegovih osjećaja.

5. Pretvaranje se da si ono što nisi
Svi mi, htjeli to priznati ili ne, smo vjerojatno pokušali promijeniti neke stvari u vezi sebe kako bismo impresionirali svoju simpatiju i naveli je da nas zavoli. I to je u redu! Sasvim je prirodno da želiš ostaviti dobar dojam nekome tko ti se sviđa. Problem, međutim, leži u tome da se previše trudimo i počnemo se pretvarati da smo netko drugi! I koliko god to zvučalo kičasto i kliše, ne možeš poreći da ako želiš da tvoja simpatija voli tebe, trebala bi biti svoja i dopustiti mu da upozna pravu tebe.

via GIPHY

6. Ljubomorno ili posesivno ponašanje 
Jesi li ikad postupila ljubomorno prema drugim ljudima s kojima tvoja simpatija provodi puno vremena? Ili ne voliš neke ljude s kojima je blizak? Iako je prirodno osjećati malo ljubomore prema ljudima s kojima tvoja simpatija provodi puno vremena, pogotovo ako misliš da između njih postoji nešto, istina je da nemaš pravo ponašati se posesivno prema njemu zbog toga. Razmisli o tome kako bi ti reagirala da je netko zaljubljen u tebe, a onda se odjednom počne ljubomorno ponašati prema svim tvojim prijateljima i govori ti da previše vremena provodiš s njima? To bi te odbilo, zar ne? Jer to ga čini nesigurnima, dosadnima i opsesivnima.

7. Pretjerano razmišljati o svemu
Na kraju, ali možda najvažnije, jedan od najvećih načina kako sami sebi uništavamo šanse sa simpatijom je prekomjerno razmišljanje o svakoj sitnici koju radimo oko njega. Ponekad se toliko izgubimo u vlastitoj glavi, mučeći se oko svakog sitnog detalja - od načina kako izgledamo, do načina kako govorimo, do načina na koji govorimo. Smiri se, udahni duboko i opusti se. Ovo će ti pomoći da budeš samopouzdanija u blizini svoje simpatije i omogućiti mu da upozna pravu tebe.

 

simpa simpatija ljubav savjeti

Još vijesti