Slika nije pronađena

Istina je, sama pomisao na to da govoriš simpi kako se osjećaš je užasavajuća. Gotovo ništa se ne može usporediti s osjećajem koji se pojavi kada samo pozdraviš svoju simpatiju.

Samo pomisao na to da mu kažeš kako se osjećaš - kao to da voliš način na koji njegove oči zasvjetlucaju kad se smije i način na koji kaže riječ 'naranča' - zavrti ti se u glavi. Dijeljenje svojih osjećaja vrijedi apsolutno svaku kapljicu znoja! U nastavku saznaj sedam razloga zašto bi trebala ignorirati napete živce i izraziti svoje osjećaje...


via GIPHY


1. To je uzbuđenje...

Navala adrenalina koju ćeš dobiti od toga što si pokazala svoju ranjivu stranu danima će te držati. Još ako ti tvoja simpatija uzvrati jednakim osjećajima? To će te držati mjesecima.

2. Ostavit ćeš dojam kao da si puna samopouzdanja...

Pokaži svojoj simpatiji da zračiš samopouzdanjem. Pokaži mu da si jaka i da se ne bojiš podijeliti svoje osjećaje - to će sigurno ostaviti trajan dojam.

3. To je dobra vježba...

Usprkos tome što ti cijelo tijelo može drhtati, sama činjenica da svojoj trenutačnoj simpatiji govoriš da ti se sviđa će ti olakšati to da budeš iskrena u odnosima u budućnosti. Priprema je pola posla, kako u školi, tako i u ljubavi i međuljudskim odnosima.


via GIPHY


4. Prestat ćeš pretjerano razmišljati o tome...

Što duže zadržavaš svoje osjećaje za sebe, tim će se duže on motati po tvojoj glavi i izluđivat će te. Čim izraziš svoje emocije, to će prestati. Smiri svoj um i budi iskrena prema frajeru na kojeg bacaš oko.

5. Zaslužuje znati...

Ako je vaša simpatija vaš BFF ili netko koga dugo poznajete, ima smisla ako si dodatno nervozna zbog priznavanja osjećaja - ali to ti je i dodatni razlog za priznati osjećaje. Čak i ako se samo diviš svom potencijalnom dragom iz daleka i vas dvoje se ne poznajete dobro, još uvijek je nepravedno da ga držiš u neznanju.


via GIPHY


6. Imat ćeš podršku...

Bez obzira na to što se dogodi nakon što izgovoriš svoju istinu, tvoja će te obitelj i frendice sigurno podržati. Moći će ti pomoći naći sljedeći korak, bilo da trebaš rame za plakanje ili nekoga tko će slaviti s tobom, oni su tu.

7. Konačno ćeš znati na čemu si...

Na kraju dana, tvoja simpa će ili reći da se osjeća isto ili ne. Sve će se dogoditi za manje od minute i neće biti tako tragično kao što misliš. Ako mu se sviđaš, jej! A ako ne, onda ti, iskreno, on ni ne treba. U svakom slučaju, možeš prijeći na novo poglavlje u svom životu i nastaviti disati.

Foto: Giphy/ Freepik

M.S.K.

Pogledajte još:

Za sramežljive i spontane: drugačiji načini da nekome pokažeš da ti se sviđa

Izbjegni ttly *awkward* atmosferu! Otkrij 8 načina kako reći svojoj simpi da ti se sviđa

LOL 12 koraka koji savršeno opisuju kako izgleda kada slučajno naletiš na simpu

ljubav priznanje osjećaji simpa savjeti