Slika nije pronađena

Najgora stvar je da ti ta osoba kaže da se ti njoj ne sviđaš na taj način. Ali onda je i bolje da to saznaš prije nego kasnije. Zato prati ove korake, zažmiri i samo se baci u nepoznato. Kako god završilo, nećeš požaliti.

Reći nekome da ti se sviđa je jedna od najtežih stvari na svijetu, pogotovo kada nije sigurno sviđaš li se i ti toj osobi, a nikad nije sigurno, jer kako da znaš što netko drugi misli i osjeća. Zbog straha da će biti neugodno i da ćeš možda priznanjem sve uništiti, radije ćeš se predomisliti i zadržati to za sebe. I možda propustiti priliku da saznaš da se i ti simpi sviđaš. S obzirom da je dobra šansa i da ćeš završiti sa slomljenim srcem jer ta osoba ne osjeća isto, jasno je zašto je tako teško priznati nekome da ti se sviđa. Da bi ti bilo što lakše priznati te osjećaje, bezbolno, bez straha i bez neugodnih situacija koje se mogu dogoditi, ovo su savjeti koje trebaš pratiti i sve će biti okej.

Prvo pokušaj s nabacivanjem hintova
Za sve one kojima je ovo posebno teško i ne mogu zamisliti da bi tako nešto uopće napravili, nije loša opcija da pokušaju s nabacivanjem hintova. Kada ne priznaješ to direktno, malo je laganije. Pogledaj ga/ju i nasmiješi se, pošalji neku zavodljivu poruku, daj kompliment... Ovo možda neće otkriti tvoje planove simpi, ali ako se tako inače ne ponašaš, može lako zaključiti da ti se sviđa.

Daj si vremenski rok do kada moraš priznati svoje osjećaje
Zato što si nervozna i bojiš se kako će simpa reagirati stalno odgađaš ovo, čak i kad imaš neku idealnu priliku, odgodiš ju. Da ne odgađaš to zauvijek, stavi si neki vremenski rok do kada ćeš mu/joj priznati da ti se sviđa. Imaj na umu da što više odgađaš i što si više vremena daješ, to ćeš biti sve nervoznija jer ćeš milijun puta overthinkati o svemu.

Samopouzdanje je bitno, ali prihvati i da možda neće sve ići kako želiš
Samopouzdanje privlači ljude i drugačije će te simpa doživjeti ako mu priđeš na ovaj način nego skroz uplašeno i nervozno. Održi ujutro sam/a sebi motivacijski govor u ogledalu, a možeš i pobrojati sve razloge ZA zašto je bolje da to napraviš sada nego nikada. S druge strane, pripremi se i na odbijanje, jer to je jednako realna mogućnost koja se može dogoditi. I nije kraj svijeta ako se i dogodi.

Da bude manje neugodno, učini situaciju laganijom za simpu
Imaj na umu da ne tražiš simpu da ti odmah tog trena mora dati odgovor i kako se on osjeća, jer možda ovo uopće nije ta osoba očekivala. Postavi razgovor tako da mu/joj daš do znanja da je okej i ako ne osjeća isto. Priznaj kako se ti osjećaš, ali daj prostora i drugoj osobi da kaže sve što želi. Sigurno će imati pitanja ili nešto za reći. Saslušaj do kraja. Čak iako ne govori ono što želiš čuti.

Ali imaj i sebe na umu, treba i tebi biti ugodno
Ovo je najbolje reći uživo, ali ako se nikako ne možeš zamisliti da tako nešto radiš jer ti je to jednostavno prestrašno, pošalji poruku kako bi se probio led. Malo je čudno nešto tako bitno otkriti preko poruke, ali poruka ti može poslužiti da kažeš ono najbitnije, a onda ako ti druga strana kaže da osjeća isto, možete dalje uživo. Tako će ti biti lakše i osjećat ćeš se ugodnije, a to je bitno.

Gledaj veću sliku
Iako se mogućnost da se ne sviđaš toj osobi čini kao nešto grozno, zapravo je to druga najbolja stvar koja ti se može dogoditi u takvoj situaciji. Prva je naravno da ti kaže da se i ti njemu/njoj sviđaš. Život ide dalje, upoznat ćeš nove ljude, bolje i zanimljivije, a za par godina kada ćeš gledati natrag na ovu situaciju, vidjet ćeš koliko je zapravo ta osoba bila pogrešna za tebe.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Motortion Films

M.T.

Pogledajte još:

Osobine koje ne želiš u dečku – ovih 7 pokazuje da je loš odabir za vezu i da će tu biti samo problema

Teme za razgovor sa simpom dok se dopkate ili na dejtu: 32 pitanja koja ga možeš pitati kada razgovor stane

Kad krene čudno ponašanje: 5 znakova koji pokazuju da planira prekinuti s tobom vrlo uskoro

ljubav kako reći priznanje simpa sviđanje savjeti

Još vijesti