Slika nije pronađena

Sljedeća najbolja stvar koju možete doživjeti je izjavljivanje ljubavi dečku kojeg volite, zar ne? Pa, nije baš.

Ako mu kažete da ga volite prije nego što je on to voljan izgovoriti, njegova tišina može biti nepodnošljiva. U sekundi, lakoća vašeg odnosa nestaje kroz vrata, a ranjivost, nelagoda i anksioznost se trajno usađuju između vas. Još gore, sve vas to može natjerati da u potpunosti preispitujete vrijednost vašeg odnosa. Istina je često zapravo ta da vaš dečko jasno pokazuje privrženost time što izlazi samo s vama, dijeli sve s vama, čak i one najintimnije stvari. Ipak, cure ponekad procijenjuju odnos s nekim prema tome je li on spreman reći što osjeća, a ponekad su dečki bolji u tome da pokažu koliko im je stalo nego što su u pričanju o tome.


To što on neće reći riječi *volim te* može nepotrebno sabotirati vašu vezu, pa je dobro razumjeti barem neke od razloga zbog kojih bi se mogao suzdržavati od toga da vam kaže da vas voli.

1. Njemu te riječi u glavi dolaze s više obaveza koje ne želi i nije spreman ispuniti.

Očekivanja su jedna od najsmrtonosnijih prijetnji vezama jer neizrečene pretpostavke ubijaju otvorenu komunikaciju i mogućnost iskrenost. Mnogi dečki riječi *volim te* povezuju s novim očekivanjima koja nisu spremni ispuniti. Drugi se jednostavno boje onoga što bi ta očekivanja mogla biti, pa odlučuju nastaviti dalje bez ikakvog pritiska i ljubavnih izjava. Znači li to da vam dečko trenutno nije spreman dati sve što želite? Ne. Ustvari, on vam možda daje više nego što ste ikad mogle zamisliti. Neki dečki čak izbjegavaju onu zloglasnu etiketu dečka, a istovremeno baš takav dečko bude najbolji dečko kojeg ste ikada imali. Strah od iščekivanja može nadahnuti dečka da iskaže ljubav djelima, a ne riječima.


2. Njegova definicija onoga što znače te riječi skroz je drugačija od vaše.

Svatko povezuje različite stvari s ljubavlju. Vaš dečko možda povezuje te riječi s postupcima koje još nije spreman poduzeti ili emocijama koje još nema. Tim će biti važnije to kad vam konačno izjavi svoju ljubav. Stoga, umjesto da prerano prekidate tu vezu i bježite od njega glavom bez obzira, probajte otkriti što njemu znače te riječi i što je za njega ljubav.


3. Nije zaljubljen u tebe.

Baš kao što možete voljeti nekoga bez da ste zapravo zaljubljene u njega, sjajan provod i strastveni poljupci ne moraju nužno podrazumijevati ljubav ili zaljubljenosti. Lako je pretpostaviti da čovjek koji vam se redovito otvara i povjerava, mora biti zaljubljen u vas, pogotovo ako uz sve to ne želi nikoga drugoga. Ali koliko god to zvučalo ludo, dečko bi mogao s vama podijeliti gotovo svaki aspekt svog života, a da nije zaljubljen u vas. Koliko god da mu je stalo, on jednostavno ne mora biti zaljubljen u vas. Istina može boljeti, ali važno je pomiriti se s tim i ne zamjerati mu to – nitko ne može utjecati na vlastite osjećaje. Oni ili jesu tu ili nisu.


Što bi trebale učiniti ako vam vaš dečko ne kaže da vas voli?

Prvo, zapamtite da dečki i cure na različite načine definiraju ljubav, tako da je za vas ključno da se suzdržite od pretpostavki.

Drugo, pokušajte shvatiti što vaš dečko povezuje s riječima *volim te* i što misli da se očekuje od njega ako izgovori te riječi.

Treće, pazite da vi same ne stavljate veći naglasak na te riječi od onoga što zapravo doživljavate u svojoj vezi. Možda vam je već to i rekao na neki sebi svojstven način, kroz djela, a ne riječi. Budite oprezne kako ne bi pokvarile ono dobro što imate oko jedne male tehnikalije poput izgovaranja određenih riječi.

Foto: Unsplash/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Prokuži njegove igrice na vrijeme: Ovako te dečko manipulator vrti oko malog prsta – ali ne više!

OMG! Znači li to da mu se sviđaš?! Njegovi potezi su konačno *dekodirani*

Hoće li vaša ljubav trajati zauvijek? Tvoji odgovori na ovih 15 pitanja otkrit će ti istinu

ljubav dečko priznanje osjećaji volim te savjeti

Još vijesti