Slika nije pronađena
Ponekad čak i iznerviraš frendicu pričanjem o njemu i onda konačno skupiš snage da mu priđeš i kažeš mu sve u lice, a odgovor koji dobiješ od njega je ona kojem si se najmanje nadala – kako se nositi s rečenicom 'meni se sviđa netko drugi'?

Bit ćeš tužna i razočarana, nećemo ti lagati. Odjurit ćeš na skrovito mjesto plakati i razmišljati što ona ima, a ti nemaš ili čak uvjeravati njega da ona nije prava za njega i argumentirati zašto ti jesi. Ali nemoj zaboraviti na njegovo ljudsko pravo na izbor i nemoj zamrziti tu drugu curu iz nekoliko razloga.

1. Shvati da ne možeš kontrolirati njegove osjećaje i nemoj pokušavati promijeniti sebe da bi mu se dopala – mnoge cure rade krucijalne greške mijenjajući sebe zbog nekog (npr. mijenjaju boju kose ili se čak odlučuju za plastičnu operaciju) i uvijek požale zbog toga. Nemoj da mu se sviđaš zbog onoga što nisi, nego onoga što jesi.

via GIPHY


2. Prihvati da ona ništa nije kriva – on odlučuje i bira i ako je netko 'kriv', onda je to on. Ona nije tvoja protivnica ili suparnica.

3. Ako oni krenu dejtati, shvati da te nitko od njih nije namjerno povrijedio – ona mu je samo dala priliku, on se očito zaljubio i njihova namjera je da budu zajedno, a ne da tebe povrijede.

via GIPHY


4. Njegovo odbijanje nemoj shvatiti kao uvredu – samo zato što se ne sviđaš njemu, ne znači da se ne sviđaš drugima, možda još boljim dečkima. Svi smo u životu dobili nekoliko odbijenica – nije ni prva ni zadnja, a što te ne ubije, to te ojača.

5. Reci svojoj BFF što se dogodilo – dobro će ti doći čašica razgovora, možda čak i poneka proplakana noć, uskoro ćeš si uspjeti srediti misli i zaboraviti na njega.

via GIPHY


6. Fokusiraj se na stvari koje voliš i na samu sebe – druži se s prijateljima, provodi vrijeme vježbajući, radi ono što voliš. Podsjeti samu sebe na vlastite kvalitete i zapamti – ne trebaš dečka da bi bila sretna!

Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.
Pročitajte još:

Pazi da se ne zezneš – govorite li ti i tvoja simpa istim jezikom ljubavi?

Koliko dobro ćete se slagati ti tvoja simpa? Reći će ti horoskop

SMS `luđakinja´, hejterica ili plačljivica- kakav si tip cure nakon prekida?

ljubav druga cura dečko osjećaji simpa savjeti što učiniti?

Još vijesti