Slika nije pronađena

Ne možete prestati razmišljati o njima, crvenjeti se svaki put kad razgovaraju s vama, maštate o svojoj budućnosti zajedno, vaša dijagnoza je – zaljubljeni ste. Nakon što to priznate, sljedeći korak je da im kažete kako se osjećate. Govoriti nekome tko vam se sviđa može zvučati kao zastrašujuće iskustvo, a ako smo iskreni, to ni nije lako.

Seventeen Magazine razgovarao je sa stručnjakinjom za upoznavanje i potpredsjednicom dating.com, Mariom Sullivan, i pitao za savjet o tome kako nekome reći da vam se sviđa i to na najmanje nezgodan mogući način. Ovo su njezini najbolji savjeti kako to priznanje učinili što bezbolnijim.

Dajte mu/joj koji mig

Ako se osjećate ekstra nervozno zbog otkrivanja svojih osjećaja, pokušajte dati svojoj simpi neki suptilni mig i vidjet ćete kako će reagirati. Napravite kontakt očima, zafrkavajte ih i budite zaigrani. 'To može pomoći u eliminiranju bilo kojeg pritiska koji možda osjećate, a može i potaknuti vašu simpu razmisli o vama na drugačiji način nego prije', kaže Maria.

via GIPHY


Postavite sami sebi rok

Ponekad, vaši živci mogu izvući najbolje iz vas, pa biste vi to mogli predugo odgađati. Ako je to slučaj, nemojte se bojati odabrati datum na kalendaru i odrediti neki rok sami sebi za odraditi to. Što duže čekate, to više vremena imate za razmišljanje o tome, a to cijelu stvar može učiniti samo još više neugodnom.


Budite samopouzdani

To je očito lakše reći nego učiniti, ali samopouzdanje i jasnoća će napraviti potpunu razliku u vašem razgovoru sa simpom. 'Nitko nije rođen kao stručnjak u tome', kaže Maria. 'Čak i najiskusniji dejteri moraju se pripremiti za potencijalno odbacivanje', dodala je.

via GIPHY


Učinite stvari što jednostavnijima za njih...

Imajte na umu da, iako se želite nadati najboljem, moguće je da vaša simpatija neće uzvratiti vašim osjećajima. Odbacivanje je koma, ali to je i rizik koji dolazi s ranjivosti. Dakle, kada dijelite svoje osjećaje, pobrinite se da ih ne natjerate da se osjećaju kao da moraju odgovoriti. 'Budite svjesni da osoba kojoj izražavate svoje osjećaje ima neku vrstu obaveze i prema vlastitim osjećajima', kaže Maria. 'Postavite razgovor na način na koji on ili ona znaju da imaju izbor i da mogu birati što je dobro za njih'.

… ali pobrinite se za to da se i vi osjećate dobro

Vjerojatno ste prezauzeti razmišljanjem o tome kako ne želite da se oni osjećaju čudno, ali vrlo je važno da se i vi osjećate dobro. A ako je vama dopisivanje ugodnije, učinite to! Možda mislite da je slanje nečeg tako osobnog putem poruke nepromišljeno ili čudno, ali to je sasvim u redu. 'Izjavljivanje vaših osjećaja putem poruke može ukloniti svaki trenutni šok zbog situacije, što olakšava primatelju da pruži značajan odgovor', kaže ona. 'Ne postoji jedan pravi način da se nekome kaže kako se osjećate i ništa ne smije biti isključeno', dodaje.

via GIPHY


Razmislite kako biste se osjećali da im niste rekli

Maria preporučuje ovu taktiku testiranja scenarija kako bi procijenili treba li priznati svoje osjećaje simpatiji. Razmislite kako biste se osjećali ako se vaša simpatija odseli u drugi grad i nikad im ne otkrijete kako ste se osjećali prema njima.'Je li vas propuštena prilika uznemirila? Ako je tako, vjerojatno ste već previše u tome da ne biste saznali što bi moglo biti između vas', rekla je Maria. Ne zaboravite da ništa ne može dovesti do više žaljenja.

Pogledajte veliku sliku

Pomisao na to kako vaša simpatija priznaje da se ne osjeća jednako kao i vi, može probuditi grozne osjećaje. Međutim, zapamtite da nije kraj svijeta ako se suočite s odbijanjem ili ravnodušnošću - život će se nastaviti. Imate svoje BFF-ove, obitelj, psa, mačku, toliko ljudi koji vas vole.

via GIPHY


Ostanite pozitivni

Iako je važno razmotriti realne mogućnosti, trebali biste zadržati pozitivan pogled na stvari. Vaša simpatija može potpuno uzvratiti i možete živjeti sretno do kraja života – realno, moglo bi se dogoditi! Ako se ne osjećate super samouvjereno, odglumite samopouzdanje! Nasmiješite se, ostanite mirni i recite sve što trebate reći. 'Bez obzira na to jeste li napravili svoj potez putem interneta ili offline, smiješak može prevariti vaš mozak kako bi smanjio broj otkucaja srca, stres I može poboljšati vaše raspoloženje', kaže Maria.

Foto: Giphy/ Imdb

M.S.K./ Seventeen

Pogledajte još:

Deset faza kroz koje je prošla svaka cura tijekom dopkanja sa simpom na Snapchatu

Tvoja se simpa nije javila nakon prvog spoja? Evo kakvu poruku možeš poslati bez straha od odbijanja

LOL 12 koraka koji savršeno opisuju kako izgleda kada slučajno naletiš na simpu

ljubav priznanje osjećaji simpa savjeti

Još vijesti