Slika nije pronađena

Iako će za većinu ovo biti dani kada nema šanse da se odluče na seks, nije nemoguća opcija. Nema potrebe da ti ovo smeta, a čak ni dečkima nije to nešto što će ih odbiti. Pa ipak, postoje neke stvari koje trebaš znati o seksu za vrijeme menstruacije.

Ako vas malo krvi ne plaši, imati seks za vrijeme mjesečnice nije ništa čega bi se trebala bojati ili što bi trebala izbjegavati. Dapače, ovo bi ti čak moglo navodno pomoći s menstrualnim bolovima i smanjiti ih. Sve ovisi o tome osjećaš li se u tim danima dovoljno ugodno da bi pristala na ovako nešto i je li i tvom dečku to u redu. U danima kada ti je menga pri kraju, krv više ionako neće curiti toliko, ali svejedno se pripremi da će je biti. Neće biti sve oko tebe krvavo, ali obavezno bi trebala staviti nešto ispod vas, za svaki slučaj, piše Bustle. Ovo je sve najbitnije što trebaš znati o seksu za vrijeme menge.


1.Svejedno trebate koristiti zaštitu

Neki mogu pomisliti da ove dane ne trebate koristiti zaštitu, što je pogrešno. Ovo je vrijeme kada cure mogu najlakše pokupiti neku infekciju, što je samo još dodatan razlog zašto trebaš i u tim danima prakticirati siguran seks. Čak iako si u vezi i znaš da ste si međusobno ti i dečko jedini partneri.

2.Pametno birajte poze

Kada se pomisli na seks za vrijeme menge, mnogima će prva slika u glavi biti Carrie, lik iz knjiga Stephena Kinga, ali uopće neće biti toliko krvi, pogotovo ako pametno birate poze. Razmišljajte o gravitaciji i u kojim pozama će gravitacija raditi protiv vas i učiniti da krevet izgleda kao scena iz krimi serija. Ovo su dani kada je definitivno dobra ideja da budeš ispod dečka jer će tako biti manje krvi. To je jednostavna znanost. Sve poze u kojima ćeš biti ispod njega znači i manje krvi.

3.Kako pokušati što više smanjiti količinu krvi

Cure imaju različite načine kako se pobrinuti da bude što manje krvi posvuda. Jedna ideja je da staviš ručnik na krevet ili gdje god da ćete imati seks, njega se može lako oprati i manje su šanse da ostanu mrlje od krvi. Još jedan način na koji možeš osigurati da bude što manje krvi je da imaš tampon i da ga ne vadiš sve dok ne dođe do vaginalne penetracije i tek ga tada izvadiš.

4.Možeš ostati trudna

Osim što je pametno da koristite zaštitu kako bi se zaštitili od spolnih bolesti i infekcija, treba se i u ovim danima zaštiti od trudnoće. U teoriji, ne možeš ostati trudna, ali nije tako jednostavno i sigurno. Ako si ovulirala prije dva tjedna, nisi ostala trudna i sada imaš menstruaciju, ne bi trebala moći ostati trudna. ALI ono što je problem je da puno cura ima cikluse koji nisu skroz redoviti i onda je teško uvijek pratiti kada si točno ovulirala. Zato se radije nemoj zezati i koristi zaštitu.

5.Za neke je ovakav seks intimniji od običnog

Za neke će ovakav seks biti užas, drugima će biti super, sve ovisi od para do para, ali mnogi ističu kako su ovakav seks doživjeli puno intimnije nego običan. Zašto? Zbog krvi. Izložiti se nečijoj tjelesnoj izlučevini, poput krvi, može biti intimno jer definitivno nije nešto što inače dijeliš s drugima. Neki kažu da ih je ovo iskustvo još više povezalo.

6.Može pomoći na način da ti umanji grčeve

Kada se priča o seksu za vrijeme menge uvijek je fokus na tome kako učiniti da bude što manje krvi, a skroz padne u drugi plan ova prednost. Navodno, ovo može pomoći s menstrualnim grčevima i općenito s tim kako se osjećaš za vrijeme menge. Jer obično to bude period kada se cure ne osjećaju baš najbolje, ni fizički ni mentalno. Orgazmi u ovim danima smanjuju bolove, kaže čak i znanost.

7.Osjećaj će biti jednako dobar kao i inače, ako čak ne i bolji

Cure kažu da im seks u ovom periodu bude čak i bolji nego inače. Orgazmi im budu puno bolji i intenzivniji, a i krv ima ulogu i lubrikanta, što samo može pomoći.

Pogledajte još:

Koliko bi dugo trebao trajati seks? Evo što sve trebaš znati o toj brojki

OMG Seks za vrijeme menstruacije bez krvi – zar je i to moguće?

Što uzrokuje kašnjenje menstruacije? Nije uvijek trudnoća u pitanju - mogu biti i ove stvari

mjesečnica menga seks seks za vrijeme mjesečnice

Još vijesti