Slika nije pronađena

Menstruacija je normalna i učestala pojava kod apsolutno svake cure tako da je se nitko ne bi trebao sramiti. No, zbog nelagodnosti, cure često koriste neke druge izraze za menstruaciju kako dečki možda ne bi odmah primijetili o čemu točno govore.

Zbog srama i nelagodnosti u društvu, kod nas postoje razne riječi koje predstavljaju sinonime za menstruaciju. S obzirom na to da još uvijek živimo u društvu gdje mnogi menstruaciju smatraju sramotnom i odvratnom, cure su prisiljene naći neke druge nadimke kojima zamjenjuju riječ menstruacija ako se o njoj žele razgovarati u javnosti. Mi smo pitali cure koje one izraze koriste, a one su najviše spominjale ovih sedam!

1.Menzes
Ovaj izraz smo mogli često čuti od mama i baka. U pitanju je više možda neki starinski naziv koji se je više koristio prije nego danas, ali ga neke cure i dalje koriste.

2.Stvari

Za stari smo zasigurno svi čuli. Ovaj naziv najčešće koriste cure s južnog dijela Hrvatske i menstruaciji su doslovno dodijelile naziv stvari. Tako da, ako čuješ da netko kaže da ima stvari, to ne znači na nosi neke stvari, već da ima menstruaciju!

via GIPHY

 

3.Tetka
Tetka iz Njemačke, Rusije ili Australije – potpuno je svejedno zato jer se tu ne radi ni o kakvoj teti, već o menstruaciji koja cure posjećuje jednom mjesečno!

Bolovi u trbuhu Menga na dan maturalne večeri ili nekog drugog bitnog događaja - 6 stvari koje će ti pomoći

4.Oni dani
'Imam one dane u mjesecu' – izraz kojeg često čujemo, a cure ga koriste kako ne bi morale doslovno reći da imaju mengu, menstruaciju ili mjesečnicu.

via GIPHY

 

5.Perioda
Perioda je naziv za kojeg nismo često čuli, ali zapravo odlično zamjenjuje menstruaciju. Radi se od korijena riječ period, što označava taj određeni period u mjesecu kada imamo menstruaciju, samo što je u ovom slučaju taj period u ženskom rodu jer se ipak radi o ženskim stvarima.

Slika nije pronađena Ako ovako staviš uložak kad ti je menstruacija obilna – nema brige da će procuriti

6.Menga
Menga je samo obična skraćenica riječi menstruacije, ali se isto tako vrlo često koristi kod djevojaka. Najčešće ovaj izraz koriste one cure koje se baš i ne srame činjenice da imaju menstruaciju pa onda niti nemaju razloga koristiti neki drugi izraz za to.

via GIPHY

 

7.Mjesečnica
Mjesečnicu bi opisali kao malo elegantniji naziv za menstruaciju kojeg cure koriste kako bi dale do znanja da je upravo sada to vrijeme u mjesecu, zato je mjesečnica!

paranoja i menga Paranoične misli koje sve cure imaju kada dođu oni dani u mjesecu

menstruacija menga nazivi izrazi mjesečnica

Još vijesti