Slika nije pronađena

Riješite se one uobičajene rečenice: 'Trebali bismo ovo ponoviti nekad!', ako ste 100 posto sigurne da ćete ga ghostati.

Zamislite ovu situaciju: Dogovorile ste se za piće sa simpom u onom kafiću blizu škole i imali ste pristojnu kemiju. To nije bila ona vrsta kemije: 'Omg, našla sam srodnu dušu', ali bila je to ona vrsta za koju same sebe možete uvjeriti da se s vremenom može razviti u nešto više ako ju dovoljno potpalite. Napomena: Dečki to ne rade. Oni se neće uvjeravati u to da im se sviđate ili da se može razviti nešto više, ako se to nije dogodilo samo od sebe.


Međutim, nakon jednog pića, spremne ste za ići kući. Razdvojili ste se, pozdravili, a još je i uspio posaditi jedan poljubac u vaš obraz, za koji, pretpostavljate da znači: 'Nisam zainteresiran', a onda ste se okrenule i krenule svojim putem. Tjedan dana kasnije ste mu se ipak odlučile javiti porukom: 'Hej, kako stojiš s vremenom ovaj tjedan?', i on vas je samo seenao. E sad, inače imate sjajne instinkte i niste osjetile ghosting vibru od simpe na dejtu. Iskreno ste pomislile da se radi o onoj jednoj od milijun šansi da je on stvarno izgubio telefon ili nema signala ili iz nekog razloga nije dobio vašu poruku, ali kad vam niti kasnije nije odgovorio, shvatite da vas je stvarno ghostao. Ima li gore stvari koja se nekome može dogoditi?!


Dakle, u čast svih neugodnih iskustava s frazom: 'Hej, da, trebali bismo ovo ponoviti nekad', koju su svi izgovorili barem jednom u životu, bilo bi super kad bi se odvažili i rekli istinu, a ne završavali dejtove s praznim obećanjima ako zapravo ne mislite to što kažete.


Završavanje lošeg dejta može biti super neugodno. Što reći? Kako se pozdraviti? Kako lijepo završiti dejt, a da pritom niste zlobni? Ponekad je jednostavnije reći da ćete se javiti ili da bi trebali to ponoviti jer, kao ljudi, ne znate što drugo reći, pa je lako upasti u tu zamku. Kako biste to spriječili i kako nikome ne bi dali lažnu nadu za dejt broj dva – možete sve privesti kraju pomoću ovih 8 rečenica:

1. 'Javi kad stigneš kući!'

Ne samo da ovo pokazuje zanimanje za dobrobit druge osobe, već je i prilično prijateljski način za natjerati drugu osobu da vam pošalju poruku. Na taj način ćete imati vremena skupiti dovoljno hrabrosti da im barem putem poruke kažete da niste osjetili kemiju.2. 'Sretno s ______ ovog tjedna!'

Upravo ste proveli posljednjih sat vremena, a možda i dva, razgovarajući o drugoj osobi, pa su vam vjerojatno spomenuli što rade sljedeći tjedan. Poželite im sreću u bilo čemu što vam padne na pamet - bilo da se radi o prezentaciji, testu ili pregledu kod liječnika.

3. 'Hvala na pićima!'

Ili večeri, kavi ili bilo čemu što ste konzumirali. Ako ste vi platili račun onda će dovoljno biti; 'Hvala na društvu!'. Ova vrsta izjave je super jer ne izaziva niti jedan drugi odgovor osim: 'Nema na čemu!'. Međutim, ako se zaista ne možete sjetiti ničega na čemu bi se zahvalili, onda se nemojte ustručavati i recite: 'Hvala na ničemu, vidimo se nikad!'.


4. 'Znaš li kako doći kući?'

Ovakvo pitanje ne mora biti bahato, pogotovo ako ste se našli negdje u vašem kvartu koji simpi jednostavno nije baš poznat, a završiti dejt s uputama i zagrljajem je sasvim okej.

5. 'Podragaj svog psića u moje ime!'

Jer, nažalost, nikada nećete sresti njihovog slatkog psića da to učinite sami, jer prezirete svakoga tko žvače s otvorenim ustima kao ta osoba koju ste s bolnom grimasom na licu slušali zadnjih sat vremena.

6. 'Evo, uzmi moje ostatke!'

Nadajmo se da vaša simpa ne čeka vašu poruku predugo i da ne očekuje drugi dejt, ali ako ipak ima neka očekivanja (jer ste toliko dobar ulov), barem će im ostati malo pizze ili tjestenine Bolognese da ih privremeno usreći.


7. 'Dame ili gospodo, ako večeras nemate ružu, vrijeme je da se pozdravimo.'

Zagrlite ih, poljubite u obraz i ponudite da ih otpratite do tramvajske ili busne stanice.

8. 'Iskreno, ovo je bio GROZAN dejt!'

Hej, uvijek navijamo za potpunu iskrenost. Kako će oni drugačije naučiti biti bolji drugi put, za nekog drugog.

Foto: IMDb/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

KVIZ: Isplaniraj svoj savršeni dejt i otkrij kada će te simpa pozvati van

Otkrij koja je NAJGORA poruka koju možeš poslati nekome kako bi ga otkantala - budi nježna!

Možda je awkward, ali je i ttly cool! Otkrij kako pozvati simpu na prvi dejt

ljubav ghostanje upute simpa rečenice dejt savjeti seen

Još vijesti