Slika nije pronađena

Provodile ste svoje vrijeme u druženju s prijateljima, držale ste korak s domaćom zadaćom i (naravno) gledale u stražnju stranu glave vaše simpatije cijelo prvo polugodište i većinu drugoga, u želji da vas pozove van. Čemu čekanje?

Najbolji način za rješavanje ove situacije? Definitivno ne tako da čekate da skupi hrabrosti kako bi vam poslao poruku. Umjesto toga možete vi biti te koje će njega pozvati na dejt! Ako vas sama ideja o tome da mu se otvorite i budete iskrene, tjera na to da se poželite sakriti u svoju spavaću sobu i nikad više ne ispuzati van, pokušajte slijediti ove savjete:

via GIPHY


1. Budite samouvjerene...
Naravno, pozivanje simpe na dejt može biti super zastrašujuće. Radije bi same gledale 'Prizivanje' nego mu priznale što osjećate. Problem je u tome što, ako samo sjedite i razmišljate o tome koliko ste previše preplašene da napravite prvi potez, možda propustite priliku! Da bi vam pružili prijeko potreban poticaj reći ćemo vam malu tajnu - većina dečki je sasvim okej s tim da vi preuzmete vodstvo!


via GIPHY


Ako vam se sviđa neki dečko, priđite mu i razgovarajte s njim ili ga pitajte hoće li možda izaći na dejt s vama – nemojte odašiljati previše razigranu vibru i nadajte se da će shvatiti vašu poruku. Većina dečkiju bit će iznimno impresionirani što im je cura upravo prišla i pozvala ih da izađu s njima. To im pokazuje da imate samopouzdanje. Ne dopustite da vas živci progutaju. Možda čak i ne zna da ste zainteresirani za njega sve dok to ne učinite jasno - nakon svega, muškarci nisu baš poznati po svojoj intuiciji.

2. Pokrenite razgovor s njim...

Bilo bi najbolje da razgovarate s njim prije nego što ga pokušate pozvati na dejt. Kao prvo, želite vidjeti je li uopće vrijedan upoznavanja. Je li on vaš tip? Može li zadržati razgovor? S druge strane, to je jedan od najboljih načina da se ocijeni to vidi li on nešto u vama. Ako ga nešto pitate o njemu i on se čini jednako zainteresiranim da sazna nešto o vama, onda bi trebalo biti dovoljno sigurno da ga pitate želi li s vama na dejt.  S druge strane, ako on ne reagira mnogo, onda se možete poštedjeti truda i pronaći drugu 'žrtvu'. Možda u konačnici on bude taj koji traži vaš broj i pozove vas na dejt samo zato što ste vi započele razgovor. U svakom slučaju, isplati se.


via GIPHY


3. Opustite se...

Čak i ako vaše srce kuca milijun puta u minuti kada počnete razgovarati, najbolje je da se ponašate kao da to nije velika stvar i ne postavljajte teška pitanja. Ne zovite ih odmah kod sebe doma da upoznaju vaše roditelje. ‘Želiš li popiti kavu?', 'Želiš li pojesti nešto?', su jednostavna pitanja i druženja koja su okej. Ne tražite od njega da se oženi za vas, tako da stvarno nema potrebe da budete nervozne. Najbolji način da to učinite? Pokažite svoju smiješnu stranu! Ne morate biti zvijezda grupe improviziranih komičara u svojoj školi, ali šanse su velike da imate malo Tine Fey ili Amy Schumer u sebi, samo se morate opustiti.

via GIPHY


Možete pozvati simpu na dejt putem poruke uz pomoć malo sarkazma i puno iskrenosti. Možete reći nešto poput: 'Možemo se dopisivati naprijed-natrag danima, nije da me to ne zabavlja, ali mislim da bismo trebali razgovarati i licem u lice. Možda uz hranu. Možda ovog vikenda?'. Humor pomaže u tome da nestane svaka neugodnost i nervoza koji su totalni ubojice dobrog raspoloženja. Zato preuzmite vodstvo i ismijavajte svoju situaciju!


via GIPHY


4. Predložite nešto specifično

Bez obzira na to koliko bi bilo lagano pitati: 'Želiš li se nekad družiti?'. To pitanje vas neće tako skoro dovesti do nečega. Ako ga želite pozvati van, morate predložiti nešto specifično. Obično pomaže ako postoji nešto specifično na što ga možete pozvati, npr. Ako volite vježbati, pitajte ga: ‘Voliš li vježbati? Ideš li u teretanu? Želiš li možda ići sa mnom, a onda na smoothie negdje nakon toga?'. Kad želite napraviti prvi korak onda ste vi te koje odlučuju, i to je super. Na ovaj način pokazat ćete mu svoje pravo lice. Primjerice, ako stvarno volite onaj bend koji nastupa u petak i povedete svoju simpatiju sa sobom, on će naučiti mnogo o vama samo iz toga što će biti tamo.


via GIPHY


5. Ne brinite previše o ishodu

Važno je shvatiti da ćete, ako pitate svoju simpu da izađe s vama na dejt i on kaže ne, i dalje biti dobro. Važno je to da razumijete da to nije zato što niste dovoljno dobre. To nije zato što nešto nije u redu s vama. To je samo zato što on želi nešto drugo, i to je u redu. Kada uđete u sve to s tim razmišljanjem onda ćete biti puno manje nervozne. Što ste manje nervozne, to ćete biti više opuštene, i veća je vjerojatnost da će mu se svidjeti vaša ideja. Čak i ako samo želi biti prijatelj, osjećat ćete se bolje kad saznate na čemu ste.


via GIPHY


Bez obzira na to koliko ste nervozne, učinite to! Inače ćete se zauvijek pitati jesu li stvari mogle biti drugačije da ste se otvorile. Preuzmite vodstvo nad svojim ljubavnim životom! Nećete ništa znati dok ne pitate...

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Neka prvi dejt bude još zabavniji i bez straha od tišine! 10 neobičnih pitanja koja nitko ne očekuje

Ono kad nakon prvog dejta nema leptirića u trbuhu – 'deal breaker' ili?

8 kobnih pogrešaka – ove situacije svi trebamo izbjegavati na prvom dejtu

ljubav pozovi ga na dejt samopouzdanje priznaj simpa reci mu što osjećaš dejt budi zabavna savjeti opusti se prvi dejt

Još vijesti