Mladi dečko

U ljutnji ćemo svašta reći, i kasnije požaliti. Ali sada ne govorimo o takvim situacijama, već o običnim, svakodnevnim, situacijama i interakcijama s dečkom. U vašoj se komunikaciji ne bi trebale pojavljivati ove rečenice.

U vezi ste i trebali bi biti jednaki, kao i imati poštovanja jedno prema drugome. Ako će te dečko gledati s visoka i praviti se da je iznad tebe, a ti bi trebala biti podređena njemu, malo je zapeo u nekom prošlom stoljeću. Koliko god da nekoga voliš, ako se prema tebi ponaša bez poštovanja, nema te ljubavi koja će ga opravdati, jer to onda zapravo ni nije ljubav. Poštovanje je jedan od temelja dobre i zdrave veze. Nitko s kim si u vezi ne bi ti na dnevnoj bazi trebao govoriti ovih 15 stvari. Drugo je kada ti to kaže nekada i to u šali. No, ako ti redovito, i to ozbiljno, govori ovakve stvari – e onda je to problem. Pokazuje ti da te ne poštuje i da mu baš i nije stalo ni do tebe ni do vaše veze.

1.Nemoj me to više nikad pitati.
Kad netko o nekim stvarima ili nekim temama ne želi nikada pričati, s razlogom možeš postati sumnjičava da nešto skriva. Pogotovo ako ovakvu rečenicu čuješ jako često.

2.Ako me voliš, onda ćeš…
Ultimatumi bilo kakvog tipa nisu dobrodošli u vezi, a ovo je samo jedan od primjera koji se često pojavljuje.

3.Zašto ti uvijek moram sve objašnjavati?
Kada ti netko kaže neku ovakvu rečenicu, osjećat ćeš se glupo, iako ne bi trebala. U redu je pitati ako nešto ne razumiješ, a svatko tko te zbog toga napada ovakvim rečenicama nema dobre namjere kada ju izgovara, a dečko ne bi trebao biti osoba koja će te ići namjerno povrijediti.

4.Ma ajde, ne radi dramu oko toga.
Cure su uvijek „previše osjećajne“ i „previše dramatične“. Najčešće ipak ispadne da ono oko čega radimo dramu bude opravdano. Dečko bi trebao biti netko na koga ćeš se osloniti i tko će ti biti podrška, a ovako pokazuje da to nije.

5.Dosadno mi je.
Dosadno mu je s tobom? Ili očekuje da ćeš ga ti zabavljati kada mu je dosadno? Niti jedno niti dugo nije situacija koja bi se trebala događati u vezi.

6.Nikad nisi u pravu pa ni sada.
Jedno je ovo reći u šali, a drugo je nekome ovo stalno ponavljati i to za ozbiljno. Želi se postaviti kao da je on glavni i da je njegova zadnja. Ne bi tako trebalo biti.

Zagrljaj frendica Šutnja je zlato: 8 stvari koje ne bi trebala reći svojoj frendici koja je nedavno izašla iz veze

7.To je najgluplja stvar koju sam ikad čuo.
Ako ti netko ovako spušta i vrijeđa tvoju inteligenciju, vjerojatno te niti ne poštuje. Kao i za raniji primjer, i za ovo vrijedi da je totalno drugačije kada je u šali, a kada nije.

8.Trebaš biti sretna jer si sa mnom.
Svatko tko ti kaže nešto ovako je narcis koji je pun sebe i koji misli da ti radi uslugu jer je s tobom. Takvim razmišljanjima nije mjesto u vezi.

9.Nije ni čudo da te bivši ostavio.
Ovakva rečenica ti je znak da si s prilično pogrešnim dečkom. Svatko kome nešto ovakvo uopće padne na pamet reći je toksična osoba koja te očito samo želi povrijediti. Nema drugog razloga zašto bi ovako nešto rekao.

10.Nemam ja vremena za ovo.
O čemu god da se radilo, ako je neka bitna tema u pitanju, onda ovo nije opravdavajući odgovor. Pogotovo kada vodite neki bitan razgovor ili mu govoriš o nečemu što te smeta i na što bi mu htjela skrenuti pažnju.

11.Da si barem malo više kao…
Dečko koji te voli i koji je zaljubljen u tebe ti nikada ovo neće reći. Jasno i otvoreno pokazuje koliko te ne poštuje.

12.Napravi to još jednom i prekidamo.
Još jedan tip ultimatuma koji je neoprostiv i na koji je jedini točan odgovor: okej, možemo prekinuti onda i odmah sada. Dečko koji te stvarno istinski voli i poštuje te, kao osobu i svoju djevojku, neće imati ovakve izjave.

Sretne djevojke Ovo možeš čuti samo od njih: Rečenice koje izgovaraju cure sa zdravim samopouzdanjem

13.Nemoj biti tako osjetljiva.
Pokazivanje osjećaja je nešto što se u vezi treba događati, a to što se njemu ne da nositi s tvojim osjećajima pokazuje da možda i nije toliko ozbiljan u vezi vas.

14.Zašto mi ne odgovaraš? S kim si? Pošalji sliku da vidim
Nepovjerenje na vrhuncu! Osim što pokazuje da te ne poštuje, pokazuje i da ti ne vjeruje, a to su dvije stvari koje su temelj dobre veze.

15.Pa ti i ja znamo da smo zajedno, nije bitno kako naš odnos zovemo.
Dečki koji odbijaju definirati vaš odnos ili koji odbijaju objaviti nešto s tobom na društvenim mrežama su često igrači ili dečki koji imaju još neku curu s kojom se viđaju/dopisuju i ne žele da sazna za tebe. Nemoj misliti da će se s vremenom promijeniti. Nekada se to dogodi, ali nekada i ne.

Cure ne bi trebale toliko popuštati dečkima i ostajati u vezama s onima koji ih ne poštuju. Nemoj nikada pomisliti da je u redu da ti neki dečko govori bilo što od ovoga jer nije ni malo u redu. Možeš ga upozoriti, ali ako se nastavi, zapravo si u toksičnoj vezi i bolje je da iz nje izađeš dok još nisi preduboko zaglibila.

rečenice reći dečko ne bi trebao ljubav savjet loš dečko nije mu stalo znakovi da te ne poštuje dečko te ne poštuje

Još vijesti