Slika nije pronađena

Pozivanje simpe na dejt može izgledati kao najstrašnija stvar na svijetu. Strašnije od skakanja s padobranom, ukletih kuća ili divovskih zmija. Kad se nađete licem u lice sa svojom simpom, gledajući u njihove prekrasne oči, šansa za odbacivanje postaje previše stvarna.

Apsolutno svi su nekad biti u istoj toj situaciji. Ne možete biti odbijeni ako ih nikada ne pitate, zar ne? Ali, opet, možete propustiti priliku da eventualno postanete nešto više ako ih nikada ne pitate hoće li izaći s vama. Dakle, ponekad samo morate udahnuti, skočiti u nepoznato i nadati se najboljem. Još se bojite? Ne brinite. Kako bi vas bolje pripremili i smirili vam živce, dvojica stručnjaka za dejtanje reći će vam sve što trebate znati prije nego što pozovete simpu na dejt.


via GIPHY


Zašto je toliko teško postaviti to pitanje simpi?

'Teško je učiniti bilo što što može izazvati neku nepoznatu reakciju', kaže Maria Sullivan, potpredsjednica Dating.com i stručnjakinja za upoznavanje. Pomisao na odbacivanje je zastrašujuća, a za mnoge od vas, kada ste suočeni s nepoznatim, automatski pretpostavljate da će se to završiti na najgori mogući način. Međutim, to nije uvijek istina, a kao stručnjakinja za dejtanje i Andrea Syrtash objašnjava da ponekad, 'nagrade nadmašuju rizik', a vi se samo morate postaviti u skladu s tim i učiniti to.


via GIPHY


Koje su uobičajene pogreške koje ljudi rade prilikom pozivanja simpe na dejt?

Što ne biste trebali učiniti kada nekoga pokušavate pozvati na dejt? 'Nemojte se previše pripremati', kaže Maria. 'Neki od najboljih, najoriginalnijih trenutaka događaju se u letu. Samo napravite to - ako se osjećate dobro, moguće je da će se vaše želje i ostvariti', dodaje. To dovodi do Andreinog savjeta, a to je, ako se ne osjećate dobro po pitanju 'vas' i ako vaša simpa nije izrazila interes za druženjem ili nije bila draga ili pristupačna, možda ga ipak nemojte pitati. Ako ipak odlučite pitati simpu da izađe s vama na dejt Andrea savjetuje da budete samopouzdani i prijateljski raspoloženi. Naravno, ako ih pozovete van, a oni kažu ne, to nije poziv da pitate opet i opet i opet. Poštujte njihov odgovor i nastavite dalje.


via GIPHY


Kako biste trebali pozvati na dejt nekoga koga ne poznajete dobro?

Pozvati na dejt nekoga koga dovoljno poznajete je zastrašujuće. Hoće li to uništiti vaše prijateljstvo ako kažu ne? Hoće li se iznenaditi? Ali pitati nekoga koga ne poznajete dobro je drugih par rukava. Andrea predlaže da započnete s iskrenim komplimentom i onda pozovete svoju simpatiju na zabavu ili neki drugi događaj na koji ste mislili ići. Tako će pritisak biti manji i to neće morati biti formalni dejt.

Što s nekim koga jako dobro poznajete?

Andrea sugerira da možete reći nešto poput: 'Stvarno želim ići u vodeni park ovog ljeta. Želiš li mi se pridružiti možda jedan vikend?'. Ako vaš prijatelj ne iskazuje interes za aktivnost i ne predlaže nešto drugo, smatrajte to znakom za to da nastavite dalje sa životom i nađete drugu simpatiju. Međutim, ako vam se čini da je iskra tu, ne dopustite da vas stres dokrajči! Ne možete dopustiti da vas straha spriječi u tome da učinite ono što je najbolje za vas i vaš ljubavni život.


via GIPHY


Koji je najbolji način za nositi se s odbijanjem?

Ponekad stvari ne uspiju onako kako ste si zamislili i možda ćete se morati suočiti s odbacivanjem. Događa se doslovno svima u jednom ili drugom trenutku života, zato samo znajte da niste sami. 'Dobro se isplačite, trčite – što god je najbolje za vas kako bi brže prebolili taj gubitak', kaže Maria. 'Nastavite izlaziti i živjeti svoj život, neka druga osoba će vam već privući pažnju. Da ne spominjem, ovo je sjajan način za pokazati odbacivaču da ste zreli i optimistični. Tko zna, možda će prepoznati ono što propušta!', dodaje. Važno je zapamtiti da vaša simpatija nije jedina osoba na svijetu. 'Ako [vaša simpatija] nije zainteresirana, uzmite to kao znak da se ne slažete i usredotočite se na nekoga drugoga tko će vas razumjeti', kaže Andrea.


via GIPHY


Posljednji savjeti...

Kada razmišljate o tome da nekoga pozovete na dejt, Andrea predlaže da imate na umu njezine tri najvažnije stavke - povjerenje, znatiželja i karizma. 'Ne morate biti najatraktivnija ili najzanimljivija osoba u prostoriji. Pomaže i to ako ste samopouzdani i imate jednostavan pristup', kaže Andrea. Osim toga, kada pozovete simpatiju na dejt, nije uvijek potrebno otići s definitivnim odgovorom da ili ne. Maria preporuča to da ostavite stvari otvorenima, primjerice: 'Razmišljala sam o tome i voljela bih kad bismo se mogli družiti. Trebali bismo uskoro nešto učiniti'. Na taj način vaša simpatija neće biti zatečena kada ih kasnije nekad pozovete na dejt. 'Naposljetku, moglo bi biti mnogo lakše sakriti se iza telefona, ali ako se to napravi osobno, to zahtijeva određenu razinu poštovanja', kaže Maria.

Foto: IMDb/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Jednako ti se sviđaju dva dečka istovremeno, a moraš odabrati jednog? Evo kako znati koji je pravi

Napravi ljubavni napitak uz sastojke koje imaš kod kuće (recepti koji stvarno funkcioniraju)

Što točno trebaš raditi s jezikom kada se ljubiš? Ovih sedam savjeta će ti sigurno dobro doći

ljubav pozvati simpatija simpa dejt savjeti prvi dejt

Još vijesti