Slika nije pronađena

Je li dovoljno samo olovkom obrubiti usne izvan linija i staviti ruž? Ako se pita vizažiste, iscrtavanju usana bi trebala dodati još nekoliko koraka kako bi krajnji rezultat izgledao što je bolje moguće.

U trendu je već neko vrijeme imati što veće usne, a stavljanje lip fillera postala je normalna pojava, čak i za mlađe cure. Odjednom svi imaju pune i velike usne. Umjesto da padneš pod utjecaj influencera i odeš staviti fillere u usne, radije uzmi šminku i nauči dobro iscrtavati i precrtavati usne. Nije toliko teško, uz malo vježbe ćeš postati majstor i imati usne kao celebovke koje su otišle pod nož. Uzeti olovku nekoliko nijansu tamniju od ruža koji ćeš nositi i njome samo precrtati usne i staviti ruž je najlakši način, ali to će izgledati umjetno i ne baš lijepo. Ono što je bitno znati kod precrtavanja usana je da trebaš prvo stati ispred ogledala i pogledati svoje usne – vidjeti kojeg su oblika, a koji oblik želiš postići.


Bitno je naglašavanje sjena, jednako kao i kod konturiranja. Ovisno o tome koliko si spretna s makeupom možeš zakomplicirati cijeli proces precrtavanja usana ili si pojednostaviti ako još nisi profi. Profesionalni vizažisti imaju tri glavna savjeta koja uvijek daju svojim klijentima.

1.Stavi highlighter na vrh gornje usne

'Cupid's bow' ili vrh gornje usne trebaš naglasiti dodatno highlighterom. Neki ovaj dio usne imaju više naglašen i izgleda poput srca, a kod nekih nije gotovo uopće naglašeno. Pogotovo za one cure kojima su usne jako ravne, svaka je pomoć dobrodošla. Ako na ovaj dio staviš malo highlightera (naglasak na MALO), to će ti pomoći kasnije kada ćeš s olovkom iscrtavati usne. Osim toga, ovaj korak će pomoći i da privučeš pozornost na svoje usne i daš im iluziju da imaju više volumena.


2.Uzmi olovku za usne u pravoj nijansi

Ovo je možda i najteži dio, iako se tako uopće ne čini. Sjeti se cura koje si viđala u gradu, a nad čijim si se usnama zgražala jer su izgledale pregrozno. Greška koju hrpa radi je da uzmu pretamnu olovku. Osim što će to izgledati too much, ako ne znaš baš dobro što radiš, vjerojatno ti na početku ni linija koju iscrtaš neće biti baš savršena, a uz tamne nijanse ona će biti samo dodatno naglašena i tvoja će greška biti vidljivija. Preporučuje se zato da odabereš olovku za usne u nekoj od nude nijansi, koja je mrvicu tamnija od boje tvojih usana.

3.Fokusiraj se na središte usana

Kako bi ti usne izgledale punije, nije dobro samo pratiti svoju liniju usana i lagano je iscrtati, već trebaš uz pomoć olovke promijeniti oblik usana. Gornju usnu treba iscrtati na način da izgleda više okruglo, a ako imaš jako izražen srcoliki dio na sredini gornje usne, njega bi trebalo spojiti olovkom, kako bi cijela gornja usna izgledala što zaobljenije. Kod donje je usne bitno da na rubovima pratiš liniju svojih usana, a samo na sredini iscrtaš izvan nje. Tako će izgledati ljepše i prirodnije.


Da bi efekt bio još bolji, tamnijom nijansom posjenčaj kutove usana i rub donje usne da bi sredina izgledala što svjetlije i naglašenije – to će dati iluziju punijih usana. Kada iscrtaš usne olovkom, stavi omiljeni ruž, izblendaj malo kistom ili prstom rubove da ne budu preoštre linije od olovke i spremna si!

Foto: YouTube/ Shutterstock.com – notsuperstar/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Na usnama se ove godine posebno nose ruževi u ovim boja – koja će biti tvoj izbor?

[WTF] Viralni trend s Tik Toka: Cure žele imati usne kao Kylie Jenner i to postižu na bizaran način

Svi to želimo – kako da tvoje usne izgledaju prirodno veće?

Usne izgledaju veće vizažist iscrtavanje usana